שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, צביקה טישלר

מסתמן: חיסון נגד פוליו - גם בבתי הספר

היום יוכרע אם לחסן במרוכז את תלמידי כיתות א' עד ג'. אלפי ילדים שסובלים מבעיה במערכת החיסונית לא יוכלו לשוב לגנים ולבתי הספר בשבוע הבא - רבים מהם ייאלצו להישאר בבית עד אמצע ינואר. עד כה חוסנו במבצע "שתי טיפות" 134 אלף ילדים

מבצע "שתי טיפות" צפוי להתרחב עוד יותר: במשרד הבריאות יחליטו היום (ג') אם לחסן את כלל תלמידי כיתות א'-ג' בחיסון החי-מוחלש נגד פוליו בבתי הספר, במקום בטיפות החלב. אם תתקבל ההחלטה, ניתן יהיה לבצע את החיסון לאחר היערכות קצרה כבר במהלך החודש הראשון ללימודים.

 

אתמול התחסנו 40 אלף ילדים עד גיל תשע בכל רחבי הארץ, והצטרפו ל-34 אלף הילדים שהתחסנו שלשום. בסך הכול חוסנו 134 אלף ילדים מאז שהתחיל המבצע בדרום הארץ לפני שבועיים.

 

סערת הפוליו - כתבות נוספות ב-ynet:

 

אחיות טיפת חלב הונחו לברר אם בביתו של ילד שמקבל את החיסון מתגורר אדם אשר סובל מדיכוי חיסוני - כלומר, שעבר

טיפול קשה שפגע במערכת החיסונית. במקרה כזה קיבלו האחיות הוראה לא לחסן. משרד הבריאות הבהיר שאם קיים ספק לגבי חומרת הדיכוי החיסוני, יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

 

משרד הבריאות פרסם הנחיות לחולים הסובלים מדיכוי חיסוני לקראת החזרה לבתי הספר ולגנים. "אין חשש משיבוש אורח החיים הקבוע והרגיל של האוכלוסייה בתקופת מבצע החיסון", נמסר. "בכל מקרה, הנגיף הפראי מסוכן למדוכאי החיסון הרבה יותר מאשר החיסון".

 

לפי משרד הבריאות, ילדים או מבוגרים שטופלו בכימותרפיה יכולים לחזור ללימודים בתנאי שחלפה לפחות חצי שנה מתום תקופת הטיפול (בתנאי שכבר קיבלו לפחות שלוש מנות של החיסון המומת בעבר), זאת משום שהכימותרפיה לא מוחקת את "הזיכרון החיסוני", והמערכת עדיין יודעת להתמודד עם הנגיף. לעומת זאת, במושתלי מח עצם הזיכרון החיסוני נמחק ולכן יש להמתין מספר חודשים עד ההתאוששות ולחסן מחדש לפני השליחה למוסדות לימוד.

 

קבוצה נוספת שאליה התייחס משרד הבריאות היא של חולים עם מחסור בגאמא גלובולין המסייעים ליצירת נוגדנים. ילדים אלה נחשבים לבעלי דיכוי חיסוני משמעותי ולא מומלץ לשלוח אותם לבתי הספר ולגנים עד שישה שבועות לאחר תום מבצע החיסונים,

כלומר, עד 10 בינואר. על פי ההערכות, מדובר באלפי ילדים.

 

משרד הבריאות מבקש ממדוכאי החיסון להימנע ממגע עם הפרשות של ילדים שקיבלו את החיסון במשך שישה שבועות, ולהקפיד ביתר שאת על רחיצת ידיים לפני מגע עם אוכל ולאחר יציאה מהשירותים. משרד הבריאות ביקש לשגר מסר מרגיע גם אל המורות והגננות אשר סובלות מדיכוי חיסוני, והן יכולות לעבוד כרגיל תוך כדי הקפדה על הוראות ההיגיינה וההימנעות ממגע עם הפרשות של מחוסנים.

 

על ההיענות למבצע "שתי טיפות" אמר מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו: "המספרים בהחלט טובים. הם מעידים על הבנה של הציבור ביחס לנחיצות החיסון ועל הבעת אמון במסרים של המשרד".

 

במקביל, התברר כי תינוקת בת שמונה חודשים מדרום הארץ, שמתה לפני כחודש, הייתה נשאית של נגיף הפוליו. "לא היה שום סימן שמחשיד כמחלת פוליו פראי", נמסר ממשרד הבריאות, שאמרו כי אין קשר בין מותה לבית הנגיף. התינוקת סבלה ממחלת לב קשה בשל מום מורכב בלב. לאחר מותה התברר כי היא אחת מאלפי תושבי הדרום שנלקחו מהם דגימות צואה, וכי היא הייתה נשאית פוליו.


פורסם לראשונה 19/08/2013 22:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מבצע החיסון במרפאת טיפת חלב בירושלים
צילום: EPA
מומלצים