שתף קטע נבחר

קרואסון שהוא דונאט: ניו יורק אוכלת בחנוכה

בירושלים אוכלים סופגניות עם ריבה, אבל בניו יורק אוהבים אותן עם חור באמצע ומבצק קרואסון. לרגל חנוכה, רצינו להכיר לכם את הקרונאט שמשגע את התפוח הגדול ועוד 6 מקומות שמגישים אוכל יוצא דופן בעיר, כמו גלידת סלק עם גבינת עיזים והמבורגר יפני

מה לא הייתם עושים בשביל סופגנייה טובה? בינינו: לא הייתם עושים כלום. לא הייתם עומדים בתור, לא הייתם מחכים שעות ולא הייתם רצים לספר לחבר'ה. אבל לניו-יורק חוקים משלה - כולה תור אחד גדול וכשהקרונאט נחת בעיר, עבר אליו לפחות קבין אחד של תור מפואר.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

רק מה זה בדיוק קרונאט? ומה הן הבשורות הטעימות החדשות שיש לניו-יורק להציע לשאר העולם? ומה מתוך כל החידושים וההמצאות האלה עדיין אין אצלנו למרות שנדמה לנו כל פעם מחדש שבישראל יש כבר הכל? הישארו איתנו, הנה כל הפרטים.

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

1. הכירו את הטרנד הכי אופנתי: קרונאט

ניו-יורק אלופה בתורים. התורים הם הדלק המיתוגי הכי נכון של העיר. הרי לא יכול להיות שאנשים עומדים ומחכים סתם ככה שעות, בגשם, בשמש מוגזמת או ברוח מטורפת שפתאום החליטה להגיע באמצע הקיץ. ובכן, יכול להיות. זוכרים את בגדי המלך החדשים? אז ככה. בדיוק.

 

אחרי התור לפיצה ארטישוק, שהיא לא יותר מפיצה בינונית, אחרי התורים להמבורגר של שיק שאק, שהוא לא יותר מעוד בורגר, מגיע התור לקרונאט - הכלאה בין קרואסון לדונאטס, ובקיצור בסך הכל וריאציה רבת דאווין של סופגנייה.

 

החדשות הרעות הן שעדיין תצטרכו לחכות שעות כדי לתת ביס באחד כזה. החדשות היותר רעות הן שאתם תספרו לכולם כמה זה טעים ושאין דברים כאלה, כשבתוככם אתם יודעים היטב שיצאתם פראיירים ואיך ויתרתם בשביל המאפה הסביר הזה על הסייל בבננה ריפבליק. יחסי הציבור של הקרונאט העיפו אותו למקום הכי גבוה שיש, אבל אתם יודעים איך זה עובד: פעם גם היו תורים לא נגמרים בכניסה לסניף של דאנקן דונאטס באבן גבירול.

 

  • הקונדיטוריה של דומיניק אנסל, 189 Spring Street ‬ ‭

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

2. האורז הכי מתוק: ‭Rice To Riches‬

זה נראה כמו גלידרייה, זה מריח כמו גלידרייה, אבל זה לגמרי לא גלידרייה. אנשי רייז טו ריצ'ז, בצד השני של רחוב ספרינג בסוהו, מאמינים בפודינג אורז. הם מוכרים רק פודינג אורז ביותר מעשרים טעמים שונים, כולל טעמי טירמיסו, קינמון ועוגת גבינה. אף אחד לא מצליח להתקרב לקונספט המבריק, שפרט לפודינג המושלם כולל כלי הגשה יחודיים, תוספות מוגזמות ובלתי נחוצות ושלטים שיסבירו לכם שאתם ממילא שמנים והכל טוב ויפה אז למה שלא תרדו על עוד כמה מנות.

 

  • 37 Spring Street

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

3. הטאפס הכי מקסיקני: ‭ABC Coccina‬

להגיד על ABC קוצ'ינה שהיא מסעדה מצוינת זה אפילו לא אנדרסטייטמנט. כל חוויית הארוחה במקום - מהאוכל, דרך הכלים ועד השירות - היא סוג של פלא יציב. באותו קומפלקס, אבל מהצד השני של הרחוב, נפתחה עכשיו האחיינית הלטינית, ABC קוצ'ינה. הפעם העמיד השף ז'אן ז'ורז' את הגרסאות היצירתיות שלו לטאקו, אמפנדה וטורטייה.

 

בתפקיד הלהיט המקומי: טאקו פטריות פריך ולוהט עם רוטב מולה, שמבוסס על קקאו וצ'ילי. זה גם טעים באופן חריג וגם מוגש באופן שרק ב-ABC יודעים להגיש. לכאן כדאי להגיע לארוחה עם כמה חברים כדי לחלוק וליהנות מכמה שיותר מנות. ביחס למסעדות בליגה הגבוהה ממש, זה אפילו לא ייצא לכם מאוד יקר.

 

  • 38 East 19 Street

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

4. הקינוח הכי מתפצפץ: ‭Treat House‬

במנהטן כבר מהמרים על הדבר הבא שאחרי מפץ הקרונאט, ואחת האופציות המלהיבות היא הקינוחים של טריט האוס שהתמקמו באיזור האפר ווסט. הלב של העניין המתוק והכשר מורכב מתערובת של פצפוצי אורז ומרשמלו שעליה בונים תוספת שבדרך כלל באה על קאפקייק. זה מגיע בטעמי שוקולד, שוקולד-מנטה, קרמל-מלוח, שקדים-חמוציות, פאי אוכמניות ועוד יותר מדי קומבינציות שהשיניים שלכם, כנראה, לא ישכחו במהלך העשור הקרוב.

 

  • 452 Amsterdam Avenue (בין רחוב 81-82) ‬

 

 

5. הגלידה הכי מוזרה: ‭Odd Fellows‬

גם כאן התורים מתחילים להיות מעיקים, אבל במקרה הזה מדובר במשהו שווה באמת. בשנים האחרונות נפתחו במנהטן המון גלידריות מעולות ואוד פאלוז היא אחת מהיותר מעולות ביניהן. החומרים איכותיים, נטולי תוספים מלאכותיים והחלב מגיע ממחלבת בוטיק קטנה. עד כאן הכל נשמע יפה, אבל לא מאוד מיוחד. רק שכאן זה לא רק מיוחד, זה מוזר ממש. מה דעתכם על גלידת סלק וגבינת עיזים? או סורבה סלרי? ומה לגבי טעם של מרשמלו חרוך? ואולי סורבה חלפינו ואשכוליות? או שעדיף גלידת מיסו, באטרסקוץ' ודובדבנים?

 

לצד הביזאר הקולינרי השמח הזה, יש גם טעמים שגרתיים יותר כמו שוקולד צ'אנק או קוקוס עם ריבת חלב. ומעבר לזה, חמישה סנט מכל מנת גלידה שתזמינו הופכת לתרומה לרעבים. בשבתות אפשר לקפוץ מהגלידרייה שנפתחה הקיץ לשוק האוכל של ברוקלין, לא יותר מארבע דקות הליכה, ותמיד אפשר למצוא בו משהו חדש ומפתיע.

 

  • 175 Kent Avenue, Brooklyn ‬‬

 

 

6. ההמבורגר הכי יפני: ‭Ramen Burger 

השוק בברוקלין הוא סוג של מעבדת ניסויים לאוכל. רבים מהדוכנים הם סוג של סטארטאפ בהתהוות: יזמים קולינריים צעירים שמנסים את הפיתוחים שלהם על הקהל, שמשנה לשנה הולך וגדל והופך את המקום לצפוף כמו הטיימס סקוור בסילבסטר. הסיפור הגדול של העונה הוא הראמן בורגר, שיצר השף היפני הצעיר, קיזו שימאמוטו, שמשתמש בקציצה מצוינת ועוטף אותה באטריות הראמן היפניות שחוברו להן יחדיו. טוקיו פינת ברוקלין בשיא הסטייל.

 

בשבת האחרונה עמדו מאות אנשים בתור כדי לגלות מקץ שלוש שעות שכל המנות שהכין נמכרו לאלה שהקדימו אותם. כמובן שההשוואות להצלחה של הקרונאט מיד התחילו לעוף באוויר. אל תתפלאו אם המיזם החמוד של קיזו יהפוך תוך זמן קצר לרשת שתתפרש בכל ניו-יורק.

 

  • East River State Park, Brooklyn

(בתוך שוק סמורגסבורג)

 

 

7. הסנדוויץ' הכי ממכר: ‭Mighty Quinn‬

את האבולוציה הקולינרית שהתחילה בשווקים וברחוב מדגימה בהצלחה גדולה מייטי קווין. עד לפני שנה זה היה דוכן קטן, שבו נמכר הבריסקט, הסנדוויץ' הכי עסיסי והכי ריחני בניו-יורק: כריך חם שהעיקר בו הוא בשר בקר ששהה זמן ארוך במעשנת וספג את תורת הברביקיו הטקסנית עמוק בפנים. התורים הלכו והתארכו, הביקוש הלך וגבר, ובמקביל נבנתה התשתית למסעדה קטנה ומצוינת באיסט וילג' שנפתחה לפני כמה חודשים. הבריסקט שלהם קיבל כבר כמות קיצונית של שבחים בתקשורת האמריקאית, שבדרך בכלל נוטה להגזים מרוב התלהבות. רק שהפעם אף אחד לא הגזים. זו באמת אחת המנות היותר ממכרות.

  

  • 103 2nd Ave

 

  • הכתבה פורסמה במקור במוסף "מסלול" של ידיעות אחרונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שילוב בין קרואסון לדונאטס. קרונאט
צילום: shutterstock
מומלצים