שתף קטע נבחר

הנאנסת בהודו: אונס איננו סוף החיים

צלמת העיתונות שעברה אונס קבוצתי במומבאי אמרה כי היא רוצה לחזור לעבודתה בהקדם. היא סיפרה לחוקרים כי תוקפיה צילמו אותה ואיימו להפיץ את התמונות. חמשת החשודים נעצרו, על רקע קריאות מפגינים להוציאם להורג

האונס הקבוצתי האחרון בהודו הוציא שוב המונים לרחובות המדינה, במחאה על חוסר הביטחון ברחובות ובקריאה לדון את האנסים למוות. משטרת הודו הודיעה היום (יום א') כי עצרה את כל חמשת החשודים באונס וכי תעמיד אותם לדין. הנאנסת, צלמת עיתונות צעירה, ביקשה להעביר מסר של אומץ ותקווה לקורבנות אחרים ואמרה: "אונס הוא לא סוף החיים, אני רוצה לחזור לעבודה במהרה".

 

האונס אירע ביום חמישי האחרון בדרום מומבאי. הצלמת, בת 22, נשלחה בחברת עיתונאי נוסף לצלם מפעל טקסטיל נטוש. חמישה גברים הציעו לסייע להם בכניסה למקום. הם הובילו את העיתונאים לאתר ואז אזקו את ידיו של הגבר באמצעות חגורה וביצעו את זממם בצעירה. הם נמלטו לאחר מעשה אך נעצרו בזה אחר זה ביומיים האחרונים. הצלמת מאושפזת בבית החולים ומצבה מוגדר יציב.

 

אחד החשודים נעצר. "רוצה עונש חמור ביותר לאחראים" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אחד החשודים נעצר. "רוצה עונש חמור ביותר לאחראים"(צילום: EPA)

חשוד אחר נעצר (צילום: AP) (צילום: AP)
חשוד אחר נעצר(צילום: AP)
 

חברת "המועצה הלאומית לנשים" ביקרה אותה בבית החולים אתמול ומסרה את דבריה לעיתונות. "אונס הוא לא סוף החיים", צוטטה הצלמת באתר החדשות ההודי NDTV, "אני רוצה את העונש החמור ביותר לכל האחראים ואני רוצה לחזור לעבודתי בהקדם האפשרי". הצלמת, שזהותה לא פורסמה, עובדת כמתמחה עבור כתב עת בשפה האנגלית.

 

האתר דיווח גם כי רופאיה של האישה סיפרו כי הפגינה "אומץ וצלילות דעת מרשימה" כשהגיעה באופן מיידי לבית החולים וכי סייעה לשוטרים להרכיב קלסתרונים של חמשת התוקפים. עמיתה הוביל את החוקרים לזירת הפשע.

 

הגיעה ישירות לבית החולים

האתר ההודי בשפה האנגלית, Mid-Day, חשף דברים שאמרה האישה לשוטרים. היא סיפרה שהתוקפים איימו עליה בבקבוק בירה שבור שאותו החזיקו סמוך לצווארה ואמרו כי ישספו את גרונה אם תזוז. לאחר האונס הם צילמו אותה בטלפונים הסלולריים שלהם ואיימו כי יפיצו את התמונות אם תעז להתלונן. הם ליוו אותה ואת עמיתה לתחנת הרכבת הסמוכה כדי לוודא שתיסע לביתה.

 

אך בהחלטה שאותה מכנה האתר "אמיצה" החליטו השניים לשים פעמיהם לבית החולים הקרוב. הם התקשרו לממונים עליהם ובעצה אחת איתם החליטו למהר לבית החולים, והגיעו לשם תוך שעתיים מהאירוע הקשה, חרף דימום קשה שממנו סבלה הצעירה. הדבר אפשר לרופאים לאסוף ראיות שעשויות להפליל את האנסים באופן חד משמעי.

 

"לתלות את האנסים". הפגנה של איגוד צלמי העיתונות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"לתלות את האנסים". הפגנה של איגוד צלמי העיתונות(צילום: EPA)

"אנחנו רוצים צדק, תומכים באישה". הפגנה של צלמי עיתונות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"אנחנו רוצים צדק, תומכים באישה". הפגנה של צלמי עיתונות(צילום: EPA)

פעילות במומבאי מפגינות, בידיהן צמידים מסורתיים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פעילות במומבאי מפגינות, בידיהן צמידים מסורתיים(צילום: EPA)

 

הודו חוותה בתקופה האחרונה מקרי תקיפה חמורים ביותר נגד נשים שזכו לתהודה רבה במדינה ובעולם כולו.

בחודש יולי נעצרו חמישה בני אדם בעיר ביג'נור שבצפון המדינה בחשד ששרפו למוות נערה בת 18 בעודה בחיים משום שסייעה לחברתה לברוח מהבית. הנערה הובאה בתחילה לבית החולים כשהיא סובלת מכוויות ב-95 אחוזים מגופה והיא הלכה לעולמה לאחר זמן קצר. באותו חודש נידונו שישה אזרחים הודים למאסר עולם לאחר שהורשעו באונס תיירת שווייצרית שטיילה במרכז המדינה ביחד עם בעלה.

 

אונס התיירת בא על רקע זעם ציבורי גדול שעורר אונס קבוצתי של סטודנטית בת 23 באוטובוס בבירה ניו דלהי בסוף 2012. המקרה הוציא המוני אזרחים לרחובות תוך תקווה לשיפור בזכויות הנשים במדינה וחוק חדש בפרלמנט קורא להגנה על נשים מפני אלימות מינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפגנה של איגוד צלמי העיתונות בעקבות האונס
צילום: רויטרס
מומלצים