שתף קטע נבחר

אינטרנט של 1 ג'יגה: הסיבים האופטיים קרבים

בטקס הענקת הרישיון להקמת הסיבים האופטיים בקווי המתח של חברת החשמל, אמר היזם השבדי: "תשתית זה מנוע הצמיחה מספר 1 בעולם". שר התקשורת הבטיח: "לא עוד טרקטור סובייטי, אלא אינטרנט מהיר מאוד לכל ילד". הפריסה תחל ב-1 בנובמבר, והעיר הראשונה עשוייה להיות באר שבע

במשרד התקשורת העניקו היום (ג') את הרישיון לקבוצת IBC - חברת ויה אירופה השבדית ושותפיה, להפעלת מיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל. החברה תקים את תשתית האינטרנט השלישית בישראל לצד בזק ו-HOT, במטרה לספק אינטרנט במהירויות גבוהות מאוד ולאפשר לחברות תקשורת להפעיל שידורי טלוויזיה על גבי תשתית אינטרנט.

 

 

יו"ר חברת החשמל, יפתח רון טל, אמר כי הפריסה תחל כבר ב-1 בנובמבר 2013. לדבריו, העיר הראשונה עשוייה להיות באר שבע, והפריסה בפריפריה תהיה מלאה. לפי תנאי הרישיון, הפריסה המלאה תושלם תוך 20 שנה, אולם לפי ההערכות היא תושלם בפרק זמן קצר בהרבה, בגלל מוטיבציה עסקית של היזמים.

 

תחילת מתן השירות תהיה בתוך שנה. תוך 5 שנים תושלם פריסה ביחס של 1:1 בין יישובי מרכז ופריפריה, ותוך 15-10 שנים: פריסה ב-75% מבתי האב.

 

טקס הענקת הרישיון. ג'ונאס בירגרסון במרכז ()
טקס הענקת הרישיון. ג'ונאס בירגרסון במרכז
 

 

הבעלים של ויה אירופה, שתפרוס בפועל את התשתיות, ג'ונאס בירגרסון, אמר: "נבנה רשת פתוחה סימטרית שתספק מהירויות של 1,000 מגה - (1 ג'יגה). תשתית זה מנוע הצמיחה מספר 1 בעולם. שיפור התשתית ב-10% מעלה את הצמיחה לנפש ב-1%. באף מדינה בעולם לא הלכו על מודל כזה, בו המדינה יצרה את האפשרות להוביל את בניית התשתית.

 

לדבריו, "זו הפעם הראשונה שבה תשתית נבנית במיוחד ובראש ובראשונה לאינטרנט. טלוויזיה וטלפון - אלה שירותים משניים. כל השחקנים הקיימים, כולל בזק ו-HOT, יכולים לספק שירותים על גבי הרשת החדשה. בשבדיה, אנשים מקבלים פי 100 יותר יכולת באותו מחיר וזה מה שיקרה בישראל - המחירים אולי אפילו ירדו. נטפליקס ו-HBO הגיעו לשבדיה, למה? כי יש לנו את התשתית. אנחנו פועלים ב-6 מדינות, וישראל המעניינת ביותר מפני שיש פה יזמות טכנולוגית".

 

לפי בירגרסון, החברה תשתמש בקווי המתח של חברת החשמל לשם הקמת התשתית, וכדי להגיע לבתים תשתמש בתשתית קיימת, אך רק כזאת שאינה בשימוש בזק ו-HOT.

 

שר התקשורת, גלעד ארדן, אמר בטקס הענקת הרישיון ש"עתיד מדינת ישראל תלוי בתשתיות שיכולות להעביר מידע במהירות ובפחות כסף. נסייע כמיטב יכולתנו כדי שבירוקרטיה והליכי תכנון לא יסרבלו את התהליך. אנחנו כבר בפיגור מול לוח הזמנים של ראש הממשלה, אך האינטרנט בישראל לא יעבוד עוד כמו טרקטור סובייטי.

 

"מאז ש-HOT ובזק שמעו שהפרויקט מתקדם, יש האצה בקצב הפריסה שלהם ויש עלייה בקצב הגלישה הממוצע בפועל, אך הוא עדיין רחוק מאוד ממה שהיינו רוצים לראות בישראל, ביחס למדינות המתקדמות בעולם שכבר פרסו סיבים וביחס לתדמית שלנו כאומת סטארט-אפ וכמובילה טכנולוגית. דיברנו פעם על מחשב לכל ילד עכשיו אנחנו מדברים על אינטרנט מהיר מאוד לכל ילד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: ששון תירם
גלעד ארדן
צילום: ששון תירם
מומלצים