שתף קטע נבחר

פותח שולחן: ארוחת החג של שאול בן אדרת

במקום למלא קרפיונים בקציצות, משפחת בן אדרת חוגגת את ראש השנה עם שלל מנות ממולאות ומהודרות בהשראת מתכוני אגן הים התיכון: עוף ממולא באורז ובשר טחון, דג פורל במילוי ירקות שורש, כתף טלה ממולאת עם תבשיל בורגול רימונים ועוד

סעודת ראש השנה היא לא עוד ארוחה משפחתית רגילה, וכיאה לכזו היא ראויה למנות חגיגיות עם הסטייל המתבקש. ארוחת החג שלי מוגשת כאן לפניכם, עם מבחר מתכוני חג הדורים שהמשותף להן הוא העובדה שהמנות ממולאות. חג שמח!

 

עוד בערוץ האוכל:

  

בצל ממולא בחיטה, צימוקים ודבש

טעמו המתקתק של הבצל הסגול משתלב נפלא עם תבשיל החיטה המתובל. תוספת הדבש מעניקה למנה מתיקות נוספת ויחד עם צימוקים וצנוברים, היא מהווה מנת פתיחה מושלמת לסעודת החג.  

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

המרכיבים:

4 בצלים סגולים גדולים, מבושלים במים רותחים עד לריכוך ומופרדים בעדינות לגלדים (מבצעים חתך עם סכין לאורך הבצל עד למרכז ומפרידים).

 

למילוי:

1.5 כוסות חיטה יבשה

3 כוסות מים

1/4 כוס דבש או סילאן

1/4 כוס צימוקים שחורים, קטנים

1/4 כוס צנוברים קלויים

4 עלי מרווה

2 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה

 

לרוטב:

2 עגבניות מרוסקות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית מלח , 1/2 כפית פלפל

1/4 כוס רכז רימונים

1/4 כוס דבש או סילאן

1 כוס סיידר

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: מניחים את כל מרכיבי המילוי בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה מאוד ומבשלים כחצי שעה. מניחים את התערובת בצד, מכוסה, עד  שתתקרר.
  2. ממלאים את הבצל ומבשלים: מניחים במרכז כל גלד בצל כף מתערובת החיטה. סוגרים, מהדקים ומניחים במעגל בסיר.
  3. יוצקים מעל את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה ומגישים.

 

פורל במילוי רטטוי ירקות שורש ותפוחים בדבש

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

המרכיבים ל-4 מנות:

4 דגי פורל במשקל 300-400 גרם, נקיים מההידרה המרכזית ומחוברים בגב (פתוחים לפרפר) - לבקש ממוכר הדגים

 מלח, פלפל

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

1 בטטה קטנה

2 תפוחים גרנד סמית

1 בצל אדום, בינוני

4 שיני שום פרוסות

4 כפות שמן זית

2 כפות דבש או סילאן

4 ענפי טימין מופרדים

 

אופן ההכנה:  

  1. מכינים את המילוי: קולפים וקוצצים את הירקות לקוביות של 1X1 סנטימטר. מטגנים במחבת עד ריכוך עם 2 כפות שמן זית, שום וענפי הטימין. מתבלים במלח, פלפל וכפית אחת של דבש. מניחים בצד לקירור.
  2. מכינים את המנה: פורסים את הדג הפתוח, מניחים מילוי של 2 כפות רטטוי על חצי דג ומקפלים.
  3. מניחים על נייר אפייה, מטפטפים מעט שמן זית מעל הדגים, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
  4. להגשה: מטפטפים מעל המנה מעט מיץ לימון טרי ודבש.

 

רולדת טלה במילוי בורגול ורימונים

אין כמו הטלה העסיסי לארוחת ערב החג. בגרסה שלפניכם הוא זוכה ליחס מפנק במיוחד עם מילוי של תבשיל בורגול, רימונים ופיסטוקים וגם דבש מתקתק שמעניק למנה ארומה נפלאה.     

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

המרכיבים:

1 יחידה כתף טלה מפורקת מהעצם, פתוחה ופרוסה עד לעובי 1-2 סנטימטר - כדי שניתן יהיה למלא אותה ולגלגל לרולדה.

 

למילוי:

1 כוס בורגול עבה, שהושרה ב-2 כוסות מים רותחים עם מלח ופלפל

1 כוס גרגירי רימון

4 כפות עלי זעתר טריים

1/4 כוס פיסטוקים קלויים

גרידה מתפוז אחד

3 כפות שמן זית

1 כפית דבש או סילאן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

1/4 כפרית גרגירי כוסברה

1/4 כפית גרגירי קימל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומניחים במרכז הכתף. מגלגלים לרולדה וקושרים עם חוט שפגט.
  2. מתבלים את הרולדה מבחוץ ב-2 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח ו1/2 כפית של פלפל שחור גרוס.צורבים את הרולדה על המחבת עד להשחמה מכל הצדדים.
  3. עוטפים היטב בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך שעתיים.

 

 

עוף ממולא באורז, בשר טחון ותפוחים

יקיר המטבח שמשתלב נפלא כמעט בכל ארוחה, הופך בווריאציה זו לחגיגי במיוחד בזכות תיבול דבש מתקתק ומילוי מפונפן של בשר, תפוחים יבשים ועוד מלא דברים טובים.  

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

המרכיבים ל-4-6 מנות:

2 עופות בינוניים, טריים

 

לתיבול העוף:  

2 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית מלח

2 כפות דבש

1 שן שום כתושה

2 כפות רוטב סויה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

 

למילוי:

4 כפות שמן זית

250 גרם בשר טחון

2 כוסות אורז לבן, מבושל

מלח, פלפל

1/4 כוס חמוציות חתוכות

1/2 כוס תפוחים יבשים, קצוצים דק

1/2 כוס שקדים קלופים, קלויים

2 שיני שום פרוסות

1 בצל לבן, קצוץ דק

3 כפות רוטב סויה

1/4 כוס סילאן או דבש

2 סנטימטר שורש גינגר, מגורד דק

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העוף: מערבבים את מרכיבי תיבול העוף ומורחים את העופות היטב.
  2. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. ממלאים את העופות בתערובת אורז ובשר (לא לדחוס מידי).
  3. מכניסים לתוך שקית "קוקי" ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך שעתיים.

 

אופן ההכנה:  

  1. מכינים את המילוי: קולפים וקוצצים את הירקות לקוביות של 1X1 סנטימטר. מטגנים במחבת עד ריכוך עם 2 כפות שמן זית, שום וענפי הטימין. מתבלים במלח, פלפל וכפית אחת של דבש. מניחים בצד לקירור.
  2. מכינים את הדג: פורסים את הדג הפתוח, מניחים מילוי של 2 כפות רטטוי על חצי דג ומקפלים.
  3. מניחים על נייר אפייה, מטפטפים מעט שמן זית מעל הדגים, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
  4. להגשה: מטפטפים מעל מעט מיץ לימון טרי ודבש.

 

 

קרם שניט תפוחים בדבש

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

המרכיבים ל-4 מנות:

 

לבצק:

2 דפים של בצק פילו

מעט חמאה מומסת  

מעט אבקת סוכר

 

לקרם:

1 כוס סוכר

1/3 כוס קמח

6 חלמונים

2 כוסות חלב

250 גרם חמאה מומסת

1 מקל ווניל

 

לתפוחים בדבש:

4 תפוחים פינק ליידי

4 כפות דבש או סילאן

1 כף חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. מברישים את דפי הפילו במעט חמאה מומסת ובוזקים מעל אבקת סוכר. אופים בתנור שחומם מחום מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
  2. מכינים את התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים קוביות בגודל 1X1 סנטימטר ומקפיצים עם דבש וחמאה כ-2 דקות.
  3. מכינים את הקרם: מערבבים סוכר וקמח, מוסיפים חלמונים, מערבבים, מוספים את החלב ומערבבים שוב.מבשלים את התערובת בסיר על אש נמוכה עד להסמכה.
  4. מוסיפים חמאה וזרעי מקל וניל ומערבבים היטב. מניחים במקרר.
  5. שוברים מהבצק האפוי חתיכות גדולות של 10/10 סנטימטר. מניחים דף פילו ושכבת קרם לסירוגין, כחמש שכבות למנה.
  6. להגשה: ניתן למרוח קרם על הצלחת , מפזרים שברי בצק ומשבצים ביניהם קוביות תפוחים בדבש.

 

לכל כתבות ראש השנה

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מלאה בכל טוב. רולדת טלה במילוי בורגול ורימונים
צילום: ירון ברנר
מומלצים