שתף קטע נבחר

'פרסי ג'קסון וים המפלצות': הארי פוטר זה לא

בנו של פוסידון בתפקיד הארי פוטר, בתה של אתנה על תקן הרמיוני, וקנטאור במקום דאמבלדור - ל"פרסי ג'קסון וים המפלצות" יש תקווה קלושה להצלחה דומה לסרטי "הארי פוטר". המיתולוגיה היוונית שמסביב היא רק תירוץ

העיבוד הקולנועי הראשון לסדרת ספרי פרסי ג'קסון "פרסי ג'קסון וגנב הרעם" (2010) הניב הכנסות לא מזהירות (226.5 מיליון להפקה של 95 מיליון). ביקורות פושרות מצד המבקרים המבוגרים, ואפס זכיות בטקסי ה-MTV וה-Teen Choice החוגגים סרטים שפונים לקהל הצעיר והלא בררני. התקווה שסדרת הסרטים החדשה תהפוך להארי פוטר של אולפני פוקס/המאה ה-20 נכזבה.

 

ביקורות סרטים נוספות בערוץ הקולנוע של ynet:

 

ובכל זאת יש פה סדרת ספרים (מאת ריק ריורדן), עם דמויות מוכנות, ועיצוב ראשוני של עולם. וגם אם הסדרה אינה הצלחה מסחררת, הרי שלפחות יש מושג לגבי קיומו של קהל. בקיצור, בלי צפיות מיוחדות אנו מגיעים לסרט השני "פרסי ג'קסון וים המפלצות" ("Percy Jackson: Sea of Monsters").

 

בניגוד למגמת התרחבות תקציבי ההפקה בסדרות מצליחות, התקציב של הסרט הנוכחי הצטמק בחמישה מיליון דולר. כריס קולומבוס ("הארי פוטר ואבן החכמים") - הבמאי המצליח למרות היותר מאוד בינוני - הוחלף בת'ור פרוידנטל ("סטיוארט ליטל"). שחקנים ידועים שגילמו דמויות בסרט הראשון (למשל, פירס ברוסנן כקנטאור כיירון - על תקן ה"דאמבלדור" ממחנה "הארי פוטר") הוחלפו בפחות מוכרים או נעלמו מכיוון שבדמויותיהן לא היה צורך.

 

לוגרן לרמן חוזר לחיות על חרבו כפרסי ג'קסון ()
לוגרן לרמן חוזר לחיות על חרבו כפרסי ג'קסון

 

אם היתה תקווה שכל זה יביא לטוויסט, לפרץ מקוריות והעזה יצירתית, לסרט שיכול להיות רלוונטי לא רק לבני הנוער שקוראים בשקיקה את הספרים - הרי ש"פרסי ג'קסון וים המפלצות" מתגלה כמוצר זניח אף יותר מהסרט הראשון.

 

הסרטים של פרסיאוס מזכירים את הארי פוטר

פרסי ג'קסון הוא גיבור סדרת הספרים של ריורדן, המנסה לשלב בין סיפור החניכה וההתבגרות של נער בעל כוחות ייחודיים והמיתולוגיה היוונית. כמו בסדרה ההיא, גם כאן יש "חצויי דם", אך הפעם מדובר על צאצאים של זיווג בין אלים ואלות לבני אדם. יש גם נבואה שרומזת שגיבורנו, שהוא בנו של האל פוסידון, הוא מי שגורל הארץ והשמיים עתיד להיות מונח על כתפיו.

 

פרסי (לוגאן לרמן) נמצא במחנה חצויי הדם יחד עם שני חבריו הטובים: אנבת' צ'ייס (אלכסנדרה דאדריו), בתה של אתנה אלת החוכמה (מעין "הרמיוני"), ובתפקיד הסייד-קיק השחור הסאטיר גרובר (ברנדון טי. ג'קסון) - שלא יאמרו שאין גיוון גזעי במיתולוגיה היוונית. בנוסף יש לו יריבות ידידותית למחצה עם קלריס (לוון רמבין), בתו של אל המלחמה ארס, הנהנית לנצח אותו בתחרויות המתקיימות במחנה.

 

אלכסנדריה דאדריו ולוגאן לרמן יוצאים לים ()
אלכסנדריה דאדריו ולוגאן לרמן יוצאים לים

 

פרסי במצוקה מכיוון שחלף זמן מאז הישגיו מהסרט הקודם. ולמרות שהוא בוחר להפסיד במהלך תחרות רק כדי לסייע למתחרה שנמצא בסכנה, הוא חש היטב במשבר הסרט השני. נדרשת בדחיפות הרפתקה מצילת עולם. אך לפני שזה יקרה הוא פוגש אח למחצה שלא ידע על קיומו - הקיקלופ הצעיר טייסון (דגלאס סמית'). עם עין אחת במצחו האח החדש מוצג כסוג של נכה המסתיר את עינו האחת מאחורי משקפי שמש, רק כדי שהעלילה תוכל לרומם אותו בהמשך. כמה חינוכי.

 

כוחות האופל מנסים לחדור לתוך המחנה בו מתחנכים חצויי הדם, אך יש מערכת הגנה: תאליה (פלומה קוויאטקובסקי), בתו של אל הרעם זאוס, מתה בילדותה בשעה שניסתה להגיע למחנה ואביה הפך אותה לעץ קסום המספק הגנה לשטח המחנה. אך כשהעץ מורעל על ידי לוק (ג'ייק אייבל), בנו של הרמס, המשמש כ"דארקו מאלפוי" של הסדרה, ההגנה נפרצת ובני הנוער בסכנה ודאית לחייהם.

 

האלים הצעירים על הסיפון. "פרסי ג'קסון וים המפלצות" ()
האלים הצעירים על הסיפון. "פרסי ג'קסון וים המפלצות"

 

אבל למרבה המזל, העולם בסרט הוא כה קסום עד שיש בו מכשיר פלאים הנקרא אייפד. אנבת' משתמשת בו כדי לגלות אודות קיומה של גיזת הזהב, הזכורה מהרפתקאות המסע של יאסון והארגונאוטים. הגרסה הראשונה של סיפור גיזת הזהב נכתבה במאה הרביעית לפני הספירה על ידי המשורר היווני פינדארוס, אבל בגרסאות מאוחרות יותר האל שממנו נלקחה גיזה זו הוא צאצא של פוסידון. מכיוון שגם פרסי וגם טייסון הם נצר לאותו אל רב מעש, יש פוטנציאל לשקיעה קצת פרוורטית בנפתולי המיתולוגיה היוונית וגרסאותיה השונות.

 

אל חשש. אין סיכוי שזה היה נכנס לעלילת הסרט. המטרה היחידה היא להכניס כמה שיותר מוטיבים שחוקים מבלוקבסטרים עכשוויים תחת הכסות של שמות ופרטים מהמיתולוגיה.

 גיזת הזהב מתפקדת בסרט כסוג של "גביע הקדוש", כפי שנעשה בו שימוש בגרסאות הקולנועיות של סרטים כמו "אקסקליבר" ו"אינדיאנה ג'ונס ומסע הצלב האחרון" - כלומר כאמצעי כשף מרפא כל, שהשגתו תביא לריפוי העץ המגן על המחנה.

 

כדי להגיע לגיזה יש לצאת למסע מסוכן הכולל את הגרסה של הסרט לנהג מונית מטורף (שלוש מכשפות החולקות עין אחת), זומבים (מדהים מה שמוצאים במיתולוגיה היוונית), והטיטאן טורף ילדיו קרונוס, שבהיותו אביהם של פוסידון, זאוס וכיירון יש לו זיקה מהותית לדמויות רבות בסרט. מכל זה מה שנשאר הוא דמות דמונית, גדולה ואדומה באנימציה ממוחשבת וקרב קצר. 2:0 להוליווד מול המיתולוגיה היוונית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוגאן לרמן ב"פרסי ג'קסון וים המפלצות"
לאתר ההטבות
מומלצים