שתף קטע נבחר

דו"ח: איפה הכי מאושרים - ואיפה ישראל?

סקר שערך האו"ם מראה כי גם השנה מדינות סקנדינביה מובילות את טבלת האושר העולמי. אך ישראל, למרבה ההפתעה, עלתה שלושה מקומות מהשנה שעברה, וממוקמת ממש אחריהן, במקום ה-11. בתחתית הטבלה: מדינות אפריקה ובולגריה

האנשים המאושרים ביותר בעולם נמצאים בדנמרק: כך מגלה דו"ח חדש של האו"ם שפורסם היום (ב'). הדו"ח מתבסס על סקר בינלאומי שכלל פרמטרים שונים ובהם תוחלת חיים, תמותת תינוקות, מצב סוציו-אקונומי חינוך ועוד.

 

איך אנחנו ביחס לעולם?

מישהו התלונן? הבריאות בישראל - מקום 4 בעולם

דו"ח: מהי המדינה השמנה בעולם, ואיפה ישראל?

דו"ח עולמי: באיזו מדינה הכי כדאי להיות אמא?

 

למרות הקור העז בצפון כדור הארץ על פי הדו"ח מובילות את הטבלה, בדומה לשנים קודמות, מדינות סקנדינביה, כשבראש כאמור נמצאת דנמרק. אחריה נורבגיה, שוויץ, הולנד, שוודיה, קנדה, פילנד, אוסטריה ואיסלנד. במקום ה-11 והמפתיע מתוך 150 המדינות שנבדקו ממוקמת ישראל, לפני ניו זילנד, איחוד האמירויות, ארצות הברית, אירלנד ולוקסמבורג. לפני כשנה הייתה ישראל במקום ה-14, מה שאומר שעלינו שלושה מקומות במדד. 

  

 

האזרחים האומללים ביותר על פי הטבלה נמצאים באפריקה ומדינות מוכות עוני נוספות. המדינה עם מדד האושר הנמוך ביותר, שחותמת את הטבלה, היא טוגו. לפניה נמצאות גינאה, רפובליקת מרכז אפריקה, קומרוס טנזניה וסנגל ולצידן המדינה האירופאית בעלת האנשים הכי לא מאושרים: בולגריה.

  

לדברי מחבר הדו"ח, פרופ' ג'ון האליוול, מומחה לכלכלה מאוניברסיטת בריטיש קולומביה, חל שיפור במדד האושר בין השנים 2005 עד לדו"ח הנוכחי. עם זאת, בעוד מדינות אמריקה הלטינית והקריביים הראו שיפור דרמטי במדד האושר, מדינות אחרות במזרח התיכון, לאחר ההפיכות העממיות שהתרחשו בהן לאחרונה, הראו דווקא צניחה ברמת האושר בשיעור של 11.7%.

 

"האביב הערבי לא היה טוב לרבים מהתושבים" אומר פרופ' האליוול, "עם זאת מרבית הצניחה נמדדה בארצות שנפגעו קשה במשבר היורו כמו יוון, איטליה, ספרד ופורטוגל".


"אושר מורכב מרגשות חיוביים שהאדם חווה, הנאה בחיים, סיפוק, תחושת רווחה אישית, אופטימיות ומשמעות אישית שהאדם מוצא בחייו" אומר אפי גיל, מומחה לפסיכולוגיה רפואית. "במדינות בהן ישנה רווחה כלכלית, מדיניות מיסוי גבוהה המפחיתה פערים, חופש אישי והשפעה ממשית של האדם על חייו האישיים - ישנו מדד אושר גבוה יותר, כפי שניתן לראות בטבלה במדינות הצפוניות.

 

"מנגד, במדינות בהן קיים שלטון טוטליטארי, מלחמות חוזרות, שחיתות שלטונית וחוסר יכולת השפעה ממשית של הפרט על חייו ישנה עלייה בתחושת חוסר האונים של הפרט ומדדי אושר נמוכים".

 

אז איך קרה שמדד האושר אצלנו הוא בין הגבוהים בעולם, למרות הבקורתיות הבלתי פוסקת וחוסר שביעות הרצון שנראה כנחלתם של הישראלים? "ישראלים מאז ומתמיד נתפסים כעם אופטימי", מסביר גיל. "אם נביט בסקרים שמתפרסמים בראש השנה נראה שרוב האוכלוסיה מרוצה מחייה. על אף הפערים ישנה תחושת חופש גבוהה, תקווה תמידית לשיפור במצב הכלכלי, לשיפור בביטחון ותחושה שבהשוואה למדינות המקיפות אותנו מצבנו טוב ומכאן גם באה שביעות הרצון הגבוהה יחסית של ישראלים מחייהם".




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מדד האושר. במדינות האביב הערבי פחות מאושרים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים