שתף קטע נבחר

מתוק על הבוקר: מאפה בריוש

שגיא אזולאי ("לַבַן") מגיש מתכון מנצח למאפה מתוק בבוקר - בריוש עם גבינת מסקרפונה ודובדבנים

בריוש ממולא בגבינת מסקרפונה ודובדבני אמרנה

 

המרכיבים:

400 גרם קמח לחם

10 גרם שמרים יבשים

2 ביצים

35 גרם סוכר

7 גרם מלח

100 מ"ל חלב קר

200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

200 גרם גבינת מסקרפונה של גד

1/2 כוס של דובדבני אמרנה בסירופ, חתוכים לחצאים (ניתן להשיג במעדניות)

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים במערבל את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה. כשהבצק הופך אחיד מוסיפים את החמאה בחתיכות קטנות, ולשים במשך כ-6 דקות. במידת הצורך מוסיפים קמח עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר.
  2. מניחים את הבצק בקופסה ומתפיחים עד הכפלת הנפח. מעבירים למקרר ומתפיחים לילה. מערבבים את הגבינה עם הדובדבנים למלית אחידה.
  3. מעצבים לצורה הרצויה את הבריוש, יוצרים חור בעזרת אצבע וממלאים במילית הגבינה והדובדבנים וסוגרים את הבריוש. מעבירים לתבנית ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים תנור ל180 מעלות, מברישים את הבריוש בבלילה של ביצים ומעט מים ואופים את הבריוש כ-25-15 דקות (תלוי בגודל המאפה).

 

 

שגיא אזולאי הוא השף של מסעדת ""לבן" (דרך חברון 11 , ירושלים), שמשתתפת בפסטיבל ארוחות הבוקר גד מורנינג

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כיף לפתוח איתו את הבוקר. בריוש ממולא במסרפונה ודובדבנים
צילום: shutterstock
מומלצים