שתף קטע נבחר

דו"ח של האו"ם בדק: איפה הכי כדאי להזדקן?

לא כל כך רע לחיות בישראל: דו"ח של האו"ם מצא כי אנחנו נמצאים במקום ה-21 בדירוג המדינות שבהן הכי טוב להזדקן. שבדיה, נורבגיה וגרמניה במקום הראשון. ומי מדורגת אחרונה בטבלה?

ישראל, כך מסתבר, היא לא מקום רע לחיות בו: דו"ח חדש של האו"ם מגלה באילו מדינות הכי כדאי להזדקן. במקומות הראשונים: מדינות אירופה, ארצות הברית ניו זילנד ואוסטרליה. אנחנו, למרבה ההפתעה, ממוקמים במקום לא רע - הרבה מעל רוב המדינות שנסקרו.

 

את הדו"ח הכין האו"ם, שבחן את איכות החיים של הקשישים ב-91 מדינות. מחברי הדו"ח הזהירו כי ארצות רבות אינן תומכות באוכלוסיית הזקנים. זאת בזמן שתוחלת החיים ממשיכה לעלות, ובשנת 2050 צפוי שיעור הקשישים לעבור את שיעור הילדים מתחת לגיל 15.

 

איך אנחנו ביחס לעולם?

מישהו התלונן? הבריאות בישראל - מקום 4 בעולם

דו"ח: מהי המדינה השמנה בעולם, ואיפה ישראל?

דו"ח עולמי: באיזו מדינה הכי כדאי להיות אמא?

 

בראש הטבלה צועדות שבדיה, נורבגיה וגרמניה כמקום הטוב ביותר להזדקן בו. במקום השמיני נמצאת ארצות הברית, בריטניה במקום ה-13 ואחריה אוסטרליה, וצרפת במקום ה-18. ישראל מפתיעה במקום הלא רע בכלל, 21, הרבה לפני איטליה (27), יוון (58), טורקיה (70), הודו (73) וירדן (88). המקום הגרוע ביותר להזדקן בו הוא אפגניסטן, הממוקמת במקום ה-91.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מאריכים חיים אך מדוכאים

על פי נתוני משרד הבריאות, גם תוחלת החיים בישראל היא בין הגבוהות בעולם: תוחלת החיים של גברים מגיעה ל-79 שנים (מקום שישי בקרב מדינות אירופה המפותחות) וזו של נשים עומדת על 82.5 שנים (מקום 14 בין מדינות אירופה המפותחות). לשם השוואה, בשנת 1990 עמדה תוחלת החיים הממוצעת בישראל על 75 שנים לגברים ו-78 לנשים.

 

עם זאת, לצד הארכת החיים, איכות חייהם של הקשישים אינה מעודדת. מסקר השוואתי שערך המשרד בקרב קשישים עולה תמונה קשה: רק 64% מבני 65 ומעלה בישראל מדווחים כי הם נהנים מחייהם, שיעור נמוך ביחס לכל מדינות אירופה. בהשוואה, בדנמרק דיווחו 92% מהקשישים כי הם נהנים מהחיים, בהולנד 90%, בשוויץ ובבלגיה 86%, ובצרפת ובאוסטריה 72%.

 

בתי אבות עדיין אינם המקום המועדף על קשישים: 86% מבני ה-65 ומעלה מתגוררים בדירה בבעלותם, שיעור דומה לזה שנרשם ביוון ובספרד. שיעור העולים מברית המועצות המתגוררים בדירה שבבעלותם נמוך משמעותית ביחס לקבוצות האוכלוסייה האחרות.

 

65% מבני ה-65 ומעלה דיווחו כי הם מתקשים לכסות את הוצאותיהם החודשיות. יותר מבוגרים בישראל ממשיכים לעבוד ביחס לשאר מדינות אירופה. 16% מהקשישים מגדירים את בריאותם כטובה או מצויינת, ו-49% ציינו כי אינם סובלים מקושי בביצוע פעילויות יומיומיות. 75% סובלים משתי מחלות כרוניות או יותר, 61% סובלים משתי בעיות בריאות או יותר, ו-49% מהקשישים סובלים מדיכאון.

 

עם זאת, הקשישים בישראל אינם ספונים בבתיהם: 10% מהם מעורבים בפעילות קהילתית או התנדבותית, 20% משתתפים בפעילות במועדון ספורט, מועדון חברתי או אחר, ו-14% מבקרים בבית הכנסת, בכנסייה, במסגד או במוסד דתי אחר.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להזדקן בישראל. האו"ם קבע שזה לא רע
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים