שתף קטע נבחר

ככה זה כשיש שניים: חציל וטחינה בדואט במטבח

סיפור האהבה שנרקם בין הטחינה לחציל מניב מתכונים מעולים שכיף לאכול כארוחה קלה וגם להרשים איתם את האורחים. מה בתפריט: פרוסות חציל מגולגלות במילוי עגבניות קצוצות ואגוזים, מוסקה חצילים ואנטריקוט עם טחינה וגם מנה קלאסית של חצילים אפויים עם זיגוג טחינה מעל

פרוסות חציל מגולגלות במילוי עגבניות קצוצות ואגוזים

מתכון של שיראל אורגד

 

החציל לכשעצמו תמיד שמח להשתלב עם מרכיבים נוספים שמחזקים את טעמו הדומיננטי. במנה זו הוא זוכה למילוי מרענן של עגבניות קצוצות ואגוזי מלך, וטחינה מתובלת מלמעלה.

 

המרכיבים:

1 חציל, פרוס לפרוסות לא עבות

6-7 עגבניות קצוצות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כוס טחינה

מעט אגוזי מלך קצוצים

מעט פטרוזליה קצוצה

 


צילום: גל אשכנזי

(צילום: גל אשכנזי)

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים את פרוסות החציל.

2. מבשלים את העגבניות הקצוצות עם המלח והפלפל עד שהנוזלים מעט מתאדים.

3. מניחים כפית אחת מהעגבניות בכל חציל ומגלגלים אותו לכל אורכו.

4. להגשה: מפזרים מעל החציל המגולגל טחינה ומעליה מפזרים אגוזים קצוצים ופטרוזיליה.

 

עוד מתכונים   בערוץ האוכל:

 

חציל בתנור עם טחינה

מתכון של חוסאם עבאס ממסעדת "אלבאבור".

 

המרכיבים ל-6 סועדים:

1 ק"ג חצילים - רצוי מהזן הארוך

1/2 כוס טחינה מוכנה

1/4 כוס לימון טרי

4 שיני שום

1 כפית מלח

מעט שמן זית

 

לקישוט:

מעט פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

  1. מחוררים את החצילים במזלג משני צידם. צולים כל צד על האש או בתנור במשך 4-5 דקות.
  2. מסירים את החצילים מן האש וקולפים מיד תחת מי ברז. מניחים במסננת עד להתקררות.
  3. קוצצים את החצילים בסכין ומועכים אותם בעזרת כף, יוצקים את הטחינה על החצילים בהדרגה ומערבבים.
  4. מוסיפים את הלימון והשום וממליחים.
  5. להגשה: יוצקים מעט שמן זית ומקשטים בפטרוזיליה

 

מוסקה חצילים עם אנטריקוט

מתכון של רון (שפאץ) כהן

 

השילוב של החציל בלאדי, שבלעדיו המתכון הזה ממש לא יוצא אותו הדבר (ראו הוזהרתם), יחד עם בשר איכותי שנקצץ דק בסכין, מניב את אחת המנות היותר ים-תיכוניות שיש: חצילים, עגבניות, בשר, טחינה והכל ברמת גימור הגבוהה ביותר שאפשר להעלות על הדעת.

 

המרכיבים ל-4-6 סועדים:

20 פרוסות חציל בעובי 1/2 ס"מ

6 חצילים שלמים

8 עגבניות, קלופות וקצוצות גס

1 כף גדושה אריסה מתוקה, מהאיכות הטובה ביותר

1 פלפל חריף, קצוץ גס

2 שיני שום פרוסות

1/2 קילו אנטריקוט, קצוץ דק מאוד

3 בצלי שאלוט קצוצים דק או בצל סגול בינוני

שמן זית

מלח

טימין קצוץ

פלפל שחור

זעתר טרי

פלפל לבן

5 כפות טחינה סמיכה, מוכנה

 

 (צילום: אילן מזרחי)
(צילום: אילן מזרחי)

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את החצילים השלמים על גריל או בתנור עד שהקליפה חרוכה לגמרי. מניחים להם להצטנן מעט, קולפים ומניחים את הבשר בקערה.
  2. מברישים את החצילים הפרוסים בשמן זית ומתבלים במעט מלח. מניחים על רשת וקולים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות עד לריכוך.
  3. צולים את השום במעט שמן זית, מוסיפים עגבניות, אריסה פלפל חריף וזעתר ומבשלים מספר דקות. מתבלים במלח ופלפל לבן (אפשר להוסיף מעט סוכר כדי לאזן חמיצות יתרה).
  4. מאדים את השאלוט במחבת נפרדת במעט שמן זית בחום נמוך, עד לשקיפות. מגבירים את האש ומוסיפים את הבשר. מתבלים בטימין ופלפל שחור ומטגנים קלות, עד שינוי צבע ולא יותר.
  5. מרכיבים את המנה: מסדרים בתבנית חצי מפרוסות החציל (כמו דפים של לזנייה), עליהם מסדרים את החצילים הקלויים באופן אחיד, מהדקים קלות ומתבלים במלח.
  6. מניחים את הבשר באופן אחיד, מעל יוצקים את רוטב העגבניות ומסיימים עם המחצית הנותרת של החצילים הפרוסים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 7 דקות, עד שהשכבה העליונה משחימה יפה. מגישים עם הטחינה בצד.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
צילום: shutterstock
טעים בכל צורה. מוסקה חצילים עם אנטריקוט
צילום: shutterstock
מומלצים