שתף קטע נבחר

במעגל נחוגה: כך מכינים עוגה בחושה

עופר גל, השף המיתולוגי של "כפות תמרים" והבעלים של "בוטיק סנטרל" מציג: כך מכינים עוגה בחושה מושלמת. מתכון בסיסי מנצח, שלב אחר שלב וגם רצפטים לעוגת פטל ועוגת שוקולד עם שוקו צ'יפס

1. עוגה בחושה - מתכון בסיסי

מתכון שמשתלב מצוין עם פירות, שוקולד, אגוזים ואפילו ירקות. הכמויות שלפניכם נמדדו ומיועדות להכנת 2 תבניות אינגליש קייק. אפשר, כמובן, לחלק את הבלילה העיקרית לשתיים ולהשלים אותה בטעמים אחרים, או להקפיא עוגה אחת אחרי האפייה וברגע הרצוי, להפשיר כשעה (אין צורך בחימום) ולאכול אותה עסיסית וטעימה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

טיפ: בשימוש בתבנית רב פעמית, מומלץ להניח נייר אפייה בתחתית התבנית. בשימוש בתבנית חד פעמית, אין צורך בנייר אפייה או בשימון התבנית.

 

המרכיבים  ל-2 עוגות:

250 גרם קמח לבן

250 גרם סוכר

150 גרם שמנת חמוצה

50 מ"ל חלב

50 גרם חמאה

40 גרם שמן קנולה

3 ביצים

6 גרם אבקת אפייה

 

כלים ואביזרים:

מעבד מזון, מיקסר עם וו לישה, לקקן, תבניות אינגליש קייק, בבקה, מאפינ'ס.

 

 (צילום: חגית גורן) (צילום: חגית גורן)
(צילום: חגית גורן)

 

אופן ההכנה:
  1. ממיסים החמאה ומוסיפים לתוכה את שמן.
  2. מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים פנימה את הקמח, תוך כדי ערבוב עם לקקן.
  3. מזליפים את תערובת השמנים לעוגה וממשיכים לערבב בקיפול זהיר. מוסיפים באותו האופן את השמנת, החלב ואבקת האפייה. ממשיכים בהוספת טעמים ומרכיבים לפי מתכוני העוגות הבחושות הנוספים.

 

2. עוגת פטל בחושה

הפטל החמוץ-מתוק והציפוי של שטרויזל פריך שמנוגד למרקם הרך מרכיבים עוגת גורמה בהכנה פשוטה. כדאי להשתמש בפטל טרי אבל גם זה הקפוא בהחלט יעשה את העבודה.

 

טיפ: בשימוש בתבנית רב פעמית - מומלץ להניח נייר אפייה בתחתית התבנית.

בשימוש בתבנית חד פעמית - אין צורך בנייר אפייה או בשימון התבנית.

 

המרכיבים ל-2 עוגות:

בלילת עוגה בחושה (ר' מתכון לעיל)

 

לסירופ:

50 גרם סוכר

50 מ"ל מים

שטרויזל

400 גרם פטל טרי - אפשר להשתמש במקום בפטל קפוא

 

כלים ואביזרים:

מיקסר, שתי תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ.

  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את בסיס העוגה: ממיסים את החמאה ומוסיפים לתוכה את שמן. מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים פנימה את הקמח, תוך כדי ערבוב עם לקקן.
  2. מזליפים את תערובת השמנים לעוגה וממשיכים לערבב בקיפול זהיר. מוסיפים באותו האופן את השמנת, החלב ואבקת האפייה.
  3. יוצקים 250 גרם מבלילת העוגה לכל אחת מהתבניות. מפזרים חצי מכמות הפטל ומכסים ביתרת בלילת העוגה. מפזרים את הפטל שנותר ומעל את השטרויזל (לאחר שנאפה אפייה ראשונה).
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 50 דקות. נועצים סכין קטנה בעוגה וכשהיא יוצאת יבשה, מוציאים מהתנור.

 

 (צילום: חגית גורן)
(צילום: חגית גורן)

 

3. עוגת שוקולד עם שוקו צ'יפס

עוגת שוקולד שילדים כל כך אוהבים, קלה ופשוטה להכנה.

 

שימו לב: מומלץ להשקיע גם בציפוי שוקולד.

 

המרכיבים:

150 גרם קמח לבן

250 גרם סוכר

150 מ"ל מים

50 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

50 מ"ל שמן קנולה

50 גרם שוקולד צ'יפס

30 גרם קקאו

5 ביצים

5 גרם אבקת אפייה

סוכריות צבעוניות

 

לציפוי שוקולד:

125 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר 56%

20 גרם גלוקוזה

20 גרם חמאה

 

כלים ואביזרים:

מיקסר, לקקן, תבנית אפייה של תנור ביתי 30x40 , סיר בישול קטן, תבנית ורשת אפייה.

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את בסיס העוגה: ממיסים את השוקולד עם החמאה והשמן בבן מארי ומצננים קלות. מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים תוך כדי ערבוב.מרתיחים את המים וממיסים בתוכם את הקקאו. מוסיפים לשוקולד המומס. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  2. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים פנימה, תוך כדי ערבוב עם הלקקן, את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. מזליפים לקערה את תערובת השוקולד, תוך ערבוב זהיר עם הלקקן. מוסיפים באותו האופן את השוקולד צ'יפס.
  3. יוצקים את העוגה לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 30 דקות. נועצים סכין קטנה בעוגה וכשהיא יוצאת יבשה, מוציאים את העוגה מהתנור.
  4. מכינים את ציפוי השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה. מרתיחים את השמנת עם הגלוקוזה ויוצקים אותה על השוקולד. טורפים היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים את החמאה ומבליעים אותה במסה. מניחים את העוגה על רשת האפייה של התנור העומדת מעל תבנית אפייה נקייה.
  5. מרכיבים את העוגה: בעזרת מצקת יוצקים את מסת הציפוי על העוגה. אוספים חזרה בעזרת מרית את שאריות הציפוי שנשפכו לתבנית התחתונה. חוזרים ומצפים את העוגה. שומרים במקרר עד לשימוש.

 

 (צילום: חגית גורן)
(צילום: חגית גורן)
 

 

  • העוגות של בוטיק סנטרל - עוגות בוטיק. מאת עופר גל. הוצאה עצמאית, 205 עמודים. את הספר ניתן להשיג בסניפי בוטיק סנטרל וברשתות הספרים. מחיר: 120 שח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגית גורן
בחושה וטעימה
צילום: חגית גורן
צילום: חגית גורן
"העוגות של בוטיק סנטרל - עוגות בוטיק"
צילום: חגית גורן
מומלצים