שתף קטע נבחר

המבורגר וסיחים בגליל

דרור פילץ חוזר לכור מחצבתו ומדווח על כל מה שטעים ובשרי בקריית טבעון הגלילית: אטליז עם בשרים מעושנים שלא מהעולם הזה, המבורגר וצ'יפסים כמו באמריקה, סיחים על גחלים ועוד

את קריית טבעון הקימו עולים חדשים שהגיעו מגרמניה ואוסטריה. האוויר הקריר והצח כנראה קסם להם, ועד מהרה הפך היישוב לעיירה קטנה, שמזכירה את הכפרים הקטנים שהשאירו במכורתם.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

אני עצמי גדלתי בקריית טבעון, אבל אני חייב להודות שעם כל הקסם שלה, העיירה שלנו לקתה בחוסר בצד הקולינרי. בנערותי, היו בעיירה שני קיוסקים בבתי הקולנוע ובמרכז שכנה סטקיית אורי. לשמחתי, בעשור האחרון קמו בטבעון המון פנינות קולינריות כמו מסעדות איטלקיות, בתי מאפה, ובתי קפה , מסעדו בשרים ומהבורגיות והיא קיבלה את הכבוד המגיע לה. הנה 5 מקומות מומלצים, בהם עושים כבוד לבשר בעיירה ובכפר הסמוך לה, בַּסְמֶת טַבְּעוּן.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

סער - אמנות הבשר | קריית טבעון

יש מי שחולם להיות טייס כשיהיה גדול. אחרים חולמים להיות רופאים או כבאים. סער אבואב, יליד קריית טבעון, חלם לפתוח בוטיק בשר איכותי בסגנון אירופאי, שמתיישב בול על האופי הפסטורלי של היישוב הגלילי.

 

המעשנה של אבואב (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
המעשנה של אבואב(צילום: נועם הוד)

 

אטליז "אמנות הבשר סער" פתוח כבר כ-10 שנים ואבואב עצמו - אל תתנו לפניו הצעירים והחייכניים להטעות אתכם - מתעסק עם בשר כ-20 שנה. הבשרים באיטליז מסודרים בוויטרינה המצוחצחת וניתן לרכוש כאן מבחר חלקי עגל, טלה ועוף שמפרקים במקום ואורזים במיומנות.

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

הנקיון והסדר מופתיים וגם הבשרים באיכות מעולה, אבל גולת הכותרת כאן היא המעשנה השחורה והגדולה מחוץ לאיטליז.

 

בימי שישי וערבי חג, תנור העישון מוסק בעצים, העשן נישא למרומים והריחות משכרים את באי המקום. המחירים סבירים למדי, ועומדים על כ-100 שקלים לקילו. בין החלקים שאבוהב מיישן: וויסבראטן ממולא בכבד אווז, סינטה ואסאדו, כולם ניחנים בתיבול נוכח ומתקתק, לפי מתכון שפותח במקום. מלבד טעימות מהתנור, לוגמים גם יין ובירה מחוץ לאיטליז. חגיגה לחובבי הז'אנר? בהחלט.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

אמנות הבשר. החורש 5, קריית טבעון. 04-9836515. שני-חמישי 8:00-19:00, שישי 8:00 – 14:00. ראשון - סגור

 

אטליז סמיר | בסמת טבעון

בוסמת טבעון היא כפר בדואי שממוקם בצמוד לקריית טבעון. ההרגשה במקום, שמחלחלת מייד כשנכנסים אל היישוב היא של כפר יווני. גם האיטליז של סמיר לא מבייש את הפירמה ומזכיר את רעיו בארץ האוזו והסופלאקי.

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

סמיר, בן למשפחת קצבים הפועלת מזה שלושה עשורים, עוסק במכירת בשר טרי בלבד ומתמחה בעגלים ובטלאים מעדרים שהוא מגדל בעצמו.

 

שמו נישא שנים בכל הארץ כאטליז אמין שמוכר בשר איכותי ואל המקום מגיעים לקוחות מכל חלקי הארץ. מלבד נתחים (שהמומלצים בהן הם צלעות הטלה ונתחי הסינטה והאנטרקוט בחיתוך הייחודי), מייצרים שלל סוגי נקניקיות ותערובות קבב בתיבולים שונים לצלייה על הגריל. בכניסה למקום עומד גריל וברי המזל שמגיעים למקום עלולים בהחלט למצוא את עצמם טועמים את הבשרים המעולים של סמיר, שעולים על המנגל.

 

  • אטליז סמיר. שכונת זבידאת. בוסמת טבעון. 04-9830501. פתוח מדי יום (כולל שבת), 9:00 – 19:30

 

בורגר סלון | קריית טבעון

בורגר סלון היא ההמבורגרייה של מסעדת "לימוזין" המוכרת מרמת ישי. האווירה כאן מזכירה במכוון דיינר אמריקאי והחלל גדול ומרווח, מתאים למשפחות ולחבר'ה צעירים, גם מכיוון שמחיר ארוחה מלאה כולל שתייה עומד פחות מחמישים שקלים.

 

הקונספט הוא פשוט: בשר טרי מאד, איכותי מאד וטעים מאד, שנטחן מול עיני המזמין שעומד בדלפק, מעבר לחלון זכוכית עם מקרר בשרים, אנקולים שעליהם תלויים חלקי בשר ברשת אדומה ו-2 מכונות: מכונת טחינת בשר ומכשיר לייצור המבורגרים.

 

הבשר מקורו בעגלים ש-"לימוזין" מגדלים בעצמם בחווה שבעמק יזרעאל, והוא לא עובר שום תהליך, גם לא יישון או יישון בוואקום. אין קציצה שעומדת יותר משעה במטחנה, אין מפעל ייצור ואין קיצורי דרך.

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

גם הלחמניות עצמן הן מתוצרת עצמית במקום ומיוצרות על פי קצב הביקוש. התוצאה: המבורגרים עסיסיים, טעימים, ללא תיבול מיוחד או סודי שבדרך כלל משבש את טעמו של הבשר, אלא הדבר האמיתי, שמוגשים לצד צ'יפסים מושלמים.

 

לאלו שמצטרפים לאכלנים ולא אוכלים בשר מכל מיני מניעים, מגישים כאן גם בורגר סלמון, הודו ואפילו בורגר צמחוני. שווה ובקרוב ייפתח גם סניף ביקום שליד כביש החוף ושפיים.

 

בורגר סלון. האלונים 2 (תחנת דלק "פז"), קריית טבעון. 1700-705-715. פתוח מדי יום 11:30-23:30

 

סמיראמיס | בסמת טבעון

סמיראמיס היא מסעדה מזרחית ביתית שמשרתת את תושבי האזור ומתאימה במיוחד למשפחות שמטיילות באזור בשבתות וחגים. היא יושבת על גבעה עם נוף למפרץ חיפה, מרווחת ונעימה.

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

המסעדה מתפארת במבחר סלטים תוצרת עצמית שמשתנים בהתאם לעונות. בנוסף מגישים כאן מבחר ממולאים: עלי גפן, כרוב, קישוא ובצל וכן תבשיל שוק טלה בבישול איטי, מנסף (תבשיל בשר טלה ואורז), סינייה בשר טלה של עגבניות או טחינה.

 

על האש עולים שיפודים מבשרים טריים, שמקורם באיטליז המפורסם של המשפחה בשפרעם שנושא את אותו שם. מבין המבחר, הקבב הוא המוצלח במיוחד, אבל יש גם עוף שעולה על גריל הפחמים, שווארמה עגל וכבש.

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

  • בוסמת טבעון, כיכר זבידאת. 04-9536610. פתוח מדי יום 10:00 – 21:00

 

ומשהו מתוק לקינוח: ביגה | קריית טבעון

רן בן דוד הגיע לטבעון בשנת 1999 לאחר שנים רבות בהן עסק בתחום האפייה בתל אביב. הוא הגיע למקום ופתח בית קפה עם מרפסת שמשקיפה לכיכר של מרכז העיירה ומאפיה שמגישה לחמי שיאור, קרואסונים טריים, עוגות שמרים ועוגות בחושות וכן כריכים.

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הקפה מעולה וגם עוגת היוגורט-אספרסו הבחושה והעגולה ראויה לציון וניחנת בטעם מריר-מתוק (30 שקלים). לסיכום - בהחלט שווה לעבור בדרך חזרה צפונה או דרומה. מתאים גם למשפחות עם ילדים.

 

  • ביגה. אלונים 85, קריית טבעון. 04-9536306. פתוח מדי יום מ-6:30 עד אחרון הסועדים

 

סטיילינג והפקה: רועי ירושלמי

צילום: נועם הוד

 

  • דרור פילץ הוא גרגרן מושבע ומומחה בבשר ועישונו. סדנאות עישון הבשרים של דרור פילץ מתקיימות פעמיים בחודש, בימי שישי בצהריים במטעו שבגני יהודה. לפרטים נוספים: היכנסו לאתר של דרור פילץ  או לפייסבוק .

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נועם הוד
    הכי טעים שיש. המבורגר תוצרת בורגר סלון
    צילום: נועם הוד
    צילום: נועם הוד
    דרור פילץ
    צילום: נועם הוד
    צילום: נועם הוד
    חי את החלום. סער אבואב
    צילום: נועם הוד
    מומלצים