שתף קטע נבחר
צילום: shutterstcok

רמה אחרת של בשר: שווארמה וסטייקים בעמק יזרעאל

נתחי ענק בחיתוך מיוחד, נקניקיות מתפצחות עם תפוחי אדמה פריכים בגן בירה בווארי וגם שווארמה חתוכה ביד אומן שמתבלים רק שנייה לפני העמבה והטחינה . דרור פילץ ממליץ על מעוזי הבשר ברמת ישי ויש גם עוגת מוס לקינוח

רמת ישי יושבת על הכביש הראשי שמחבר בין חיפה לנצרת, מרחק פסיעה מצומת המוביל וכביש 6 ועל צומת שמנקז אליו המון תנועה מהיישובים והקיבוצים מהסביבה.

 

בשנים האחרונות אזור התעשייה שנמצא בסמוך לצומת רמת ישי גדל והתפתח הודות למיקום האסטרטגי. כך נוצר מתחם שלא מבייש את רעיו שבמרכז ונפתחו שלל פאבים ומסעדות שמשרתות את תושבי האזור ואת העוברים והשבים בנסיעות מהצפון לדרום, תחנת עגינה קולינרית שלל ממש. הנה 4 המלצות למשהו בשרי ומשובח באיזור. כמובן שיש גם המלצה לקינוח.

 

תקציר הפרקים הקודמים:

 

1. לימוזין

רמי ואמיר הם חוואים שמגדלים בקר בשדות עמק יזראעל. לפני 16 הקימו איטליז ברמת ישי, לימוזין שמו (על שם זן הפרות שקרוי כך שמקורן בצרפת) שצבר במהרה קהל לקוחות גדול שמגיע לכאן עד היום מכל חלקי הארץ בזכות טיב הבשר והאיכות. בשנת 2002 נפתחה גם המסעדה שעונה לאותו שם.

 

לימוזין שוכנת באזור התעשייה רמת ישי בחלל לא מחייב, נעים ורחב ידיים שמזמין לארוחה נעימה. יש גם גינה אחורית שכיף לשבת בה ומשקיפה על חלק גדול מעמק יזרעאל ועל המרעה. הן במסעדה והן באיטליז נמכרים חלקי בשר טרייים ומיושנים שנתחכים לפי בקשת הלקוח: נתחי אנטריקוט, סינטה, בשרים לצלי ולבישול, צלעות טלה, טי בון טלה או טי בון בשר, נקניקיות, קבב והמבורגרים מתוצרת עצמית.

 

קילו מאתיים של בשר משובח. לימוזין קאט (צילום: נועם הוד)
קילו מאתיים של בשר משובח. לימוזין קאט(צילום: נועם הוד)

 

כל נתח שנמכר ומוגש במסעדה, בעיני מוגש כאילו עם תעודת ביטוח - פשוט אין טעויות. 2 חלקים מוצלחים מאוד לטעמי הם צלעות הבקר (אסאדו או שפונדרה) שמעושנים במשך כחמש שעות במעשנה ענקית שנמצאת בחצר האחורית, וכמובן נתח סטייק ששמו לימוזין-קאט במשקל של 1.2 ק"ג ומאחד חלקים כמו שייטל, פיקנייה, פילה ושפיץ שייטל בחתיכה אחת.

 

הישר מהמעשנה. אסאדו (צילום: נועם הוד)
הישר מהמעשנה. אסאדו(צילום: נועם הוד)

 

מתאים ל-4 סועדים ממוצעים או לקרניבור אחד. ועוד משהו: מי שמעוניין לחגוג עם הסטייק בבית - יכול גם לצלצל לכאן ולהזמין את שירות הקייטרינג של המסעדה - אנשי לימוזין מגיעים עם כל מרכולתם ליעד המבוקש ומרימים סטייקייה ממש בחצר האחורית שלכם (או נניח בגן האירועים).

 

  • לימוזין. איזור התעשייה רמת ישי. 04-9533173 ב'-ש' 12:00-22:30. א' - סגור

 

2. שפר - גן בירה וביסטרו

חגי שפר, איש גדול וחביב, עובד כבר רבע מאה בתחום הברים והאלכוהול, אדם שאוהב לארח אנשים ומבין לקיבתם וגרונם. המקום שפתח, שפר, הוא גן בירה עם חלל גדול ונעים בפנים, חצר נוחה לישיבה בחוץ המשקיפה על כל עמק יזרעאל.

 

אל תתנו לאווירה במקום המהוקצע, שכאילו מתחנן שתתיישבו לדרינק, לבלבל אתכם: תפריט האוכל כאן הוא אחד הטובים שניתן למצוא כרגע בבר בישראל וכולל מבחר דגים ופירות ים וכן שפע מנות בשר לבן: צלעות מדהימות, ספייריבס ונקניקיות עסיסיות שמוגשות בתוספת של כרוב מבושל וקוביות תפוחי אדמה מטוגנות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ או פולנטה עשירה, מהטובות שטעמנו לאחרונה.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

בתחום האלכוהול והבירות, המקום מגיש בעיקר בירות ממבשלות בוטיק מבקבוקים וחביות (אבל יש גם ברז של לוונרבאו הבווארית, כמתבקש בגן בירה), יין ישראלי מיקבי בוטיק ומבחר לא קטן של כהילים מכל העולם. מתאים בעיקר לבני 25+ בערבים ובסופי שבוע - למשפחות, שנהנות מתפריט עסקי בימי חמישי ושישי בצהריים.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

  • שפר. חורש האלונים 10, רמת ישי. 04-9534524. א'-ד': מ-17:00 עד אחרון הסועדים. ה'-שבת: מ-12:00 - עד אחרון הסועדים.

 

 

3. קצבים בעמק

משפחת רזניק - ששמם הרוסי מיתרגם בעברית למקצוע שהוא שילוב של קצב וטבח - היו, כפי ששמם מעיד, בעלי אטליז במשך מספר עשורים. לפני כעשור  הקימו מזנון שווארמה בצומת רמת ישי שמתהדר בצמד שיפודי ענק - הודו ומעורב עגל וכבש. המקום נקי, הסלטים מתוצרת עצמית (אפילו את החמוצים מכינים כאן במקום) ותמיד טריים, את הפיתות מכינה משפחה תימנית והכל עושה חשק למלא פיתה או לאפה ולהתיישב למנה גדולה וחמה. 

 

מה שעושה באמת את השווארמה לבאמת מיוחדת הוא החיתוך הדק והמדויק והתיבול שנעשה בשונה מבדרך כלל רק לאחר הפריסה. בהחלט מקום שכדאי לסמן כשעוברים בסביבה ורוצים לאכול משהו בריא, מהיר ומזין.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

  • קצבים בעמק. האלון 1, רמת ישי. 04-9833336. ראשון-חמישי 10:00-23:00 , שישי 10:00 -כניסת שבת (כשר)

 

 

4. בשר'לה

מעוז הפורטרהאוס העירוני. המסעדה והקצבייה החדשה הזו מוכרת אך ורק חלקי בשר ועגל טריים ומיושנים, לצד נקניקיות, קבבים, המבורגרים ובשר טחון.

 

במומלצים יש אנטריקוט וסינטה, המבורגר וכמובן פורטרהאוס 850 גרם, חתוך על העצם, שמוגש עם מח עצם שעשוי גם הוא על הגריל ולחם טעים. במסעדה מתעקשים להדגיש את טעם הבשר, ולכן לא מגישים רטבים אלא אך ורק מלח ופלפל. לצד הבשר יש חגיגת מזטים ככרובית בטחינה, שעועית ירוקה, חציל קלוי בטחינה ועוד חברים מהז'אנר, שמוגשים חינם לצד הבשרים בארוחות העסקיות (ובמחיר סמלי בסופי השבוע ובערבים). שווה.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

 

  • בשר'לה. אזור תעשייה רמת ישי. 04-8201080 א'-ש' 12:00- עד הלקוח האחרון, איטליז: א'-ש' 9:00-19:00

 

 

5. ולקינוח: נדב קינוחים

ב-1999 הקימו נדב ואוהד, שני חברים מהעמק, קונדיטוריה תל אביבית שקרויה על שמו של נדב. אחרי 3 שנים הם החליטו לחזור למכורתם וארזו גם את הקונדיטוריה, שהוקמה ברמת ישי.

 

מאז ומעל לעשור ש-"נדב קינוחים" נחשבת לאחד מבתי הקפה והקונדיטוריות האהובות באיזור הצפון. במקום מייצרים כ-20 סוגים שונים של לחמים משלל קמחים ועם מגוון מילויים, 20 סוגי מאפים וכמובן - ארסנל עוגות מוס יוצאות דופן שבין המילויים ניתן למנות שוקולד לבן עם פיסטוק, שוקולד לבן וחלבה, נוטלה, עוגיות אוריאו, שוקולד חלב עם וופלים, שוקולד מריר עם נוגט או קליק או קפוצ'ינו ועוד ועוד.

 

  • נדב קינוחים. א.ת רמת ישי, 04.9535414 א'-ש' 8:00-24:00

 

דרור פילץ הוא גרגרן מושבע ומומחה בבשר ועישונו. סדנאות עישון הבשרים של דרור פילץ מתקיימות פעמיים בחודש, בימי שישי בצהריים במטעו שבגני יהודה. לפרטים נוספים: היכנסו לאתר של דרור פילץ  או לפייסבוק .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם הוד
גם המח מהגריל. בשרל'ה
צילום: נועם הוד
צילום: נועם הוד
דרור פילץ
צילום: נועם הוד
מומלצים