שתף קטע נבחר

שיטת מס יחודית: שווה להקים חברה במלטה?

למדינה השוכנת באגן הים התיכון, יתרונות רבים בתחום המיסוי שעשויים להיות אטרקטיביים גם לישראלים. למי זה כדאי? מדריך

בימים אלו מבקר בישראל ראש ממשלת מלטה. אולי זו הזדמנות לבחון את מדיניות המס היחודית למדינה הקטנה הזו, שעשויה להיות אטרקטיבית במיוחד, לעסקים ישראלים.

 

 

אם אתם מתכוונים לפעול באמצעות חברה זרה, כדאי לבחון הקמת חברה במלטה. למלטה יתרונות רבים, כמו חברותה באיחוד האירופי, וכמובן מערכת מס אטרקטיבית עם שיעור מס חברות נמוך במיוחד. מלטה גם חתומה על כ- 60 אמנות למניעת כפל מס.

 

אמנה חדשה למניעת כפל מס בין ישראל למלטה נחתמה ביולי 2011. האמנה בין ישראל למלטה מבוססת בעיקרון על אמנת ה- OECD. בנוסף לאמנת המס החדשה, דיני המס במלטה מאפשרים תכנון מס בינלאומי מיוחד לכל מי שמבצע השקעות באמצעות חברה מלטזית.

 

מהם שיעורי המס במלטה?

להלן תיאור תמציתי של מערכת המיסוי במלטה:

 

• שיעור המס על יחידים במלטה נע בין 0% ל-35%. ניתן ליהנות משיעור מס אחיד של 15% בתנאים מסוימים.

 

• מס חברות נמוך כמפורט להלן.

 

• מס רווחי הון, מצטרף להכנסה החייבת.

 

• דיבידנדים המשולמים לחברה זרה אינם כפופים לניכוי מס במקור.

 

• במלטה קיימות הטבות מס שונות לסקטורים נבחרים.

 

מה שיעור מס החברות במלטה?

אמנם מס החברות הרשמי במלטה הוא 35%, אך מס החברות האפקטיבי הוא כ-5%. במלטה קיים מנגנון זיכוי (Imputation System), לפיו בעת חלוקת דיבידנד על-ידי החברה לבעלי מניותיה, יקבלו בעלי המניות זיכוי מלא או חלקי בגין המס ששולם על-ידי החברה.

 

כדי ליהנות משיעור מס חברות אפקטיבי של 5%, יש צורך לחלק דיבידנד. ניתן לעשות זאת במספר דרכים, לדוגמא, באמצעות מבנה אחזקות שבו חברה ממקלט מס מחזיקה בחברה המלטזית. בשלב הראשון, מקימים חברה במקלט מס, לדוגמא, בבליז.

 

בשלב השני, החברה תושבת בליז נרשמת כבעלת מניות יחידה בחברה המלטזית. נניח כעת כי לחברה המלטזית יש הכנסות של 1000 דולר. במקרה כזה היא תשלם לרשויות המס במלטה 350 דולר כמס חברות. בשלב הבא, החברה המלטזית מחלקת 650 דולר כדיבידנד לחברה בבליז.

 

לאחר חלוקת הדיבידנד, החברה מבליז פונה לרשות המס במלטה לקבלת החזר מס בגובה 6/7 מתשלום מס החברות ששילמה החברה המלטזית. בדוגמא זאת מדובר בהחזר של 300 דולר. רשות המס במלטה מחזירה את הכסף בתוך כשלושה שבועות מיום הדרישה.

 

היתרון של מבנה אחזקות שבו חברה ממקלט מס מחזיקה בחברה המלטזית, היא שהבעלים הנמצא בראש מבנה האחזקות, שומר על אנונימיות.

 

האם ניתן להגר למלטה?

מלטה יזמה בשנת 2011 תוכנית לעידוד הגירה של בעלי הון לשטחה. בהתאם לתוכנית זאת, אנשים ממדינות שונות בעולם יוכלו לזכות בתושבות מלטזית אם יעמדו בתנאים שונים.

 

כעת, מלטה מתכננת להגמיש את התנאים מהתוכנית הקודמת. בכדי ליהנות מההטבות בתוכנית, בעלי הון זרים צריכים לגור מעל 90 יום במלטה, ולרכוש מקרקעין בשווי של מעל 270,000 יורו (במקום 400,000 יורו כפי שהיה בשנת 2011).

 

אפשרות אחרת לזכות בתושבות היא לשכור מקרקעין בשווי של לפחות 9,600 יורו בחודש. תושבים זרים בעלי הון פטורים ממס על הכנסותיהם שמחוץ למלטה, ומשלמים מס אחיד בשיעור של 15% על הכנסות שנמשכו למלטה. כמו כן, בהתאם לתוכנית קיים מיסוי מינימאלי של 15,000 יורו בשנה. מדובר ללא ספק בהטבת מס משמעותית.

 

באוקטובר 2013 פורסמה גם תוכנית חדשה למכירת אזרחות מלטזית. מלטה צופה שהיקף המכירות בגין מכירות אלה יגיע לשלושים מליון יורו. פרטים נוספים ביחס לתוכנית יפורסמו בהמשך.

 

מהו תכנון המס להשקעות במלטה?

משקיעים מישראל יכולים לעשות שימוש בחברה תושבת מלטה לפעילות במדינות נוספות ובעיקר באירופה. לתכנון מס העושה שימוש בחברת אחזקות תושבת מלטה, יתרונות רבים, ובכלל זה, האפשרות לעשות שימוש יעיל בדירקטיבות השונות הקיימות באיחוד האירופי, לרבות דירקטיבה חברת אם-חברה בת.

 

לסיכום, שיטת המיסוי המיוחדת של מלטה ביחס לחברות מהווה יתרון משמעותי למשקיעים מישראל המבצעים עסקים והשקעות באמצעות חברה תושבת מלטה. מלטה מהווה מקלט מס אטרקטיבי, יחד עם יתרונות החברות של מלטה באיחוד האירופי. תכנון מס מוקדם יכול לחסוך כסף רב.

 

ד"ר אבי נוב הוא עורך דין לדיני מסים ומיסוי בינלאומי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבי נוב
צילום: קובי פינקלר
מלטה
צילום: קובי פינקלר
מומלצים