שתף קטע נבחר

שמים עליהם קצוץ: מתכונים מהמטבח התאילנדי

מיכל וקסמן חזרה מהסיור בנווה שאנן עם תשוקה לאוכל אסיאתי מתובל. בבית היא מכינה 2 מתכונים מסורתיים: פרגיות קצוצות ובזיליקום על מצע אורז לבן ותבשיל חריף של בשר וירקות עם נודלס

הכמיהה לאוכל אסיאתי אינה מרפה ממני בשבועות האחרונים. הווק עובד שעות נוספות. אני והמתבגר (שגם הוא כמוני מכור לטעמים האסייתיים ולכל מה שריח אוממי עולה ממנו) מלקקים אצבעות והבית זקוק לאוורור תמידי.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

דברים שבישלתי לאחותי: מנות שף צמחוניות

מסדר אבירי השקשוקה

לב זהב: מעורב ירושלמי ומתכוני לבבות

 

העיסוק בהצגתו לעולם של הספר החדש שלי, שכבר מפציע פה ושם בחנויות, משאיר אותי נטולת זמן ומחדיר בי מוטיבציה לייצר עוד ועוד ארוחות מהירות כמובטח. כמו שתי אלה למשל:

 

פאד קרפאו: תבשיל עוף עם בזיליקום וביצת עין

קרפאו הוא שמו של הבזיליקום התאילנדי (holy basil) שנותן לתבשיל הזה את טעמו הייחודי. קשה עד בלתי אפשרי להשיג אותו בארץ (תאמינו לי - ניסיתי!). גם בזיליקום רגיל ייתן תוצאה טעימה מאוד מאוד.

 

מרכיבים ל-2 סועדים:

 

לעוף:

250 גרם פרגיות, קצוצות ידנית או טחונות גס

3 כפות שמן בוטנים - אפשר להשתמש גם בכל שמן צמחי אחר

חופן נדיב של בזיליקום, קרוע ביד לפיסות גסות

1 שן שום, פרוסה דק

1 צ'ילי אדום טרי, פרוס דק - אפשר להשתמש בכמות גדולה יותר אם רוצים חריפות רצינית

1 שאלוט - אפשר להחליף בבצל סגול קטן, קצוץ דק

1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

 

לרוטב:

1 כף רוטב דגים

2 כפות סויה

1 כף סויה כהה

1 כף רוטב צדפות (אויסטר סוס)

1/2 כפית סוכר חום

 

להגשה:

עלי בזיליקום קצוצים - לפי הטעם

1 בצל ירוק, קצוץ

1 ביצת עין

אורז לבן 

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז הלבן לפי הוראות היצרן.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. מחממים שמן בווק ומוסיפים שאלוט או בצל, מטגנים תוך ערבוב של דקה או שתיים.
  3. מוסיפים ג'ינג'ר, שום וצ'ילי ומטגנים תוך ערבוב של 30 שניות. מוסיפים בשר ומטגנים תוך ערבוב עד שמשחים ולא יותר. מוסיפים עלי בזיליקום ומערבבים.
  4. מוסיפים את חומרי הרוטב ומערבבים עד שהרוטב נספג בבשר וצובע את כולו. מורידים מהאש ומטגנים במחבת קטן ביצת עין כך שהחלמון נשאר נוזלי מאוד.
  5. מרכיבים את המנה: בקערית רחבה שמים אורז לבן. עורמים מעליו את הבשר. מפזרים בזיליקום ובצל ירוק קצוץ מעל. מניחים בראש הערימה את ביצת העין. שוברים את החלמון ונותנים לו ליזול אל תוך הבשר. אוכלים מיד.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

ראגו לבן בתיבול חריף

 

גיוון:

למי שנמנעים מבשר לבן - אפשר להשתמש במקום בבשר בקר.

 

מרכיבים ל-2 סועדים: 

250 גרם צוואר לבן, קצוץ ביד או טחון גס

2 כפות שמן בוטנים - אפשר להשתמש בכל שמן צמחי אחר

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ

1 שן שום קצוצה

1 צ'ילי אדום קצוץ (עדיף מהסוג התאילנדי הקטן והבוער)

1 כף גדושה משחת צ'ילי ושעועית (chili bean paste) - ניתן להשיג בחנויות אסייתיות ובמעדניות מתמחות

1 כף סויה כהה

2 כפות יין אורז סיני (שאוסינג) או סאקה

1/2 כפית סוכר חום

1 מלפפון, חתוך למקלות דקיקים (ג'וליין)

1 בצל סגול, חצוי לאורכו וחתוך לפלחים דקיקים

נודלס חיטה - אפשר לבחור איזה סוג שרוצים

 

להגשה:

מעט עלי כוסברה

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

אופן ההכנה: 

  1. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
  2. מחממים שמן בווק. מוסיפים צ'ילי, שום וג'ינג'ר. מטגנים תוך ערבוב במשך כ-30 שניות.
  3. מוסיפים בשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משחים ונהיה קריספי.
  4. מוסיפים משחת צ'ילי-שעועית, סויה כהה וסוכר ומערבבים עד שנספגים בבשר ומשנים את צבעו.
  5. מוסיפים יין אורז ומערבבים עד שנספג כולו בבשר.
  6. עורמים את הנודלס המבושלות בקערה רחבה. יוצקים עליהן את הבשר.
  7. הגשה: מניחים מעל המנה מקלות מלפפון ופלחי בצל. מפזרים על הכל כוסברה ואוכלים מיד.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
לא שם קצוץ. פאד קרפאו ביתי
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים