שתף קטע נבחר
צילום: דניאל לילה

תפוחגיגה: מסיבת מתכוני תפוחי אדמה

הם תמיד מתחסלים ראשונים, לפעמים עוד לפני שהספיקו להגיע לשולחן. 4 מתכוני תפוחי אדמה קלים ושווים: קוביות תפוחי אדמה בתיבול קארי, תפודים מעושנים עם חזה אווז, פלחי תפוחי אדמה אפויים בצ'ילי מתוק וגם אפויים בתיבול חוויאג'

לפני שמתחילים- 6 טיפים לשימוש בתפוחי אדמה:

 

  1. אותו תפוח אדמה - איכות שונה: קונים תפוחי אדמה מזנים דלי עמילן שמתאימים לאפייה, תפודים קטנים מזן ראטה או אלה הנמכרים בשקיות למיקרו שלא דורשים קילוף או חיתוך.

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

    עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו

    מסעדת הרחוב הטובה בישראל: צ'יבורצ'נייה

    לכל הכתבות של יפה עירון-קוץ מעיר האורות

  2. נזהרים מייבוש - על מנת שהתפודים ייאפו עד פריכות בלי להתייבש, חייבים להוסיף שמן, מיונז או חמאה.
    כפרה עליהם. תפוחי אדמה (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    כפרה עליהם. תפוחי אדמה(צילום: דניאל לילה)
  3. סופחים נוזלים - בלי מלח העסק פשוט לא עובד. זה לא רק בגלל הטעם, אלא גם כי המלח סופח אליו נוזלים עודפים.
  4. עם או בלי קליפה - הקליפה שומרת היטב על המרקם של התוכן, אבל זה לגמרי עניין של הרגל. אם מחליטים להשאיר, צריך לזכור לקרצף את התפודים היטב לפני האפייה.
  5. לכסות או לא לכסות? אפשר לרוב להתחיל באפייה עם כיסוי, להוריד לקראת הסוף ולאפות להשחמה. אם אופים בתוך נוזלים, אין צורך בכיסוי כלל.
  6. שידור חוזר - חימום חוזר אפשרי, אבל קשה לשחזר את המרקם. אפשר לאפות חצי אפייה ולסיים למחרת או לפני ההגשה.

 

קוביות תפוחי אדמה בסגנון הודי

זהובות, פריכות ופיקנטיות במיוחד. חובבי החריף יכולים להגדיל את כמות הצ’ילי.

 

מרכיבים ל-4 מנות:

6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית זרעי כמון

1 כפית תערובת זרעי חרדל, שחורים וצהובים

1/2 כפית צ’ילי יבש, גרוס

1 כפית אבקת קארי הודי

1 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור טחון, טרי

מלח

1/3 כוס שמן תירס או קנולה

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. קולים זרעי כוסברה, כמון וחרדל במחבת חמה ויבשה (ללא שומן), עד שמתחיל לעלות ריח. מסירים מהכיריים, מצננים מעט וכותשים עם הצ’ילי במכתש ועלי.
  2. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שאר התבלינים ושמן ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים תפוחי אדמה ומערבבים לציפוי אחיד. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 40-30 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים. מגישים חם.

 

תפודים מעושנים עם קוביות חזה אווז

שיטת הקוועץ’ הפכה לאהובה ואופנתית - הרעיון הוא שמתקבלים תפוחי אדמה שלמים, שהתיבול חודר אליהם וגם הופך אותם לפריכים מבחוץ. במתכון זה, עם התיבול הספרדי, אל תוותרו על הפפריקה המעושנת - היא עושה את כל ההבדל.

 

מרכיבים ל-4 מנות:

1 שקית תפוחי אדמה, למיקרו

1/2 כוס שמן זית

1 כפית גדושה פפריקה מעושנת

1/4 כפית פפריקה חריפה

3 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כפית מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור, גרוס

100 גרם חזה אווז, חתוך לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס”מ

 

 (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל 10 דקות לריכוך. מצננים.
  2. מערבבים שמן זית, 2 סוגי פפריקה, שום, מלח ופלפל בקערה גדולה.
  3. מועכים כל אחד מתפוחי האדמה על ידי לחיצה עדינה עד כדי שבירה ומעיכה קלה, ומוסיפים לקערה עם תערובת הפפריקה. מוסיפים קוביות חזה אווז ומערבבים יחד בעדינות לציפוי אחיד של המרכיבים. מסדרים שכבה אחידה בתבנית מרופדת בנייר אפייה 
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים. מגישים חם.

 

פלחי תפוחי אדמה אפויים בצ'ילי מתוק

לא תמצאו תפוחי אדמה ברשימת חומרי הגלם של המזווה האסיאתי, אבל זה לא מפריע לנו לתבל אותם בתיבול אסיאתי ולאפות כאילו היו חצילים. התוצאה: טעם מתקתק ונפלא וכוכב בטוח בארוחת החג.

 

מרכיבים ל-4 מנות:

6 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לאורכם לפלחים דקים 

4 שיני שום קצוצות

1/4 כוס שמן תירס או קנולה

4 כפות שמן שומשום כהה

4 כפות רוטב צ’ילי, מתוק

4 כפות מירין

3 כפות חומץ בלסמי

4 כפות רוטב סויה

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף עלי תימין

3 כפות זרעי שומשום, קלוי

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה תפוחי אדמה, שום, 2 סוגי שמן, צ’ילי מתוק, מירין, חומץ בלסמי, סויה, מלח ופלפל. מערבבים לציפוי אחיד של תפוחי האדמה.
  2. מסדרים את פלחי התפודים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת, מפזרים תימין ומכסים ברדיד אלומיניום.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות עד שהתפודים מזהיבים יפה. מפזרים שומשום ומגישים חם.

 

תפוחי אדמה אפויים בתיבול חוויאג’ ופפריקה

במטבח התימני הכל הולך טוב עם חוויאג’, גם תפוחי אדמה.

 

מרכיבים ל-4 מנות:

6 תפוחי אדמה בינוניים, פרוסים לרוחב בעובי 1 ס”מ

1/2 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

מלח גס

1/2 כפית כורכום

1 כף חוואיג’

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

עלים מ-3 ענפי תימין

 

אופן ההכנה:

  1. משרים פרוסות תפוחי אדמה במי קרח למשך 10 דקות. מסננים ומייבשים היטב.
  2. מערבבים שמן, שום, מלח ותבלינים בקערה גדולה. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים לציפוי אחיד. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כמו רעפים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ומזהיבים מעט בקצוות.

 

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
חגיגיים. תפודים מעוכים ומעושנים
צילום: דניאל לילה
מומלצים