שתף קטע נבחר

מש' הבריאות: רופאי שיניים לא יזריקו בוטוקס

בשנתיים האחרונות החלו יותר ויותר רופאי שיניים להזריק בוטוקס שלא במסגרת טיפול שיניים, וכעת משרד הבריאות שם לזה סוף - חוזר חדש קובע כי לא יוכלו להשתמש בחומר לצרכים אסתטיים. בהסתדרות רופאי השיניים יילחמו בהחלטה: "רופאי שיניים מיומנים בהזרקות ומטפלים בחומר בהצלחה"

עכשיו זה סופי: משרד הבריאות אסר על רופאי שיניים להשתמש בבוטוקס לצרכים אסתטיים. לאור הפרסומים על כך שרופאי שיניים משתמשים בבוטוקס שלא במסגרת טיפולי שיניים, החליטו במשרד הבריאות לעשות סדר בעניין ובחוזר שפרסם ראש מינהל רפואה, פרופ' ארנון אפק, הובהר כי הדבר אינו מותר.

 

תחילת הפרשה לפני כשנה וחצי, כשמשרד הבריאות אסר בפתאומיות על רופאי שיניים להשתמש בבוטוקס בטענה שזהו לא תחום המומחיות שלהם, אך כעבור ימים אחדים חזר בו עד לבירור העניין.

 

 

עוד על סכנות הבוטוקס:

 

הרופאים יוכלו להמשיך להשתמש בבוטוקס בכל הקשור בטיפולי שיניים אך כאמור לא לצרכים אסתטיים, זאת לאור התנגדות האיגוד לכירורגיה פלסטית ורצון משרד הבריאות לחייב כל רופא לפעול בתחום מומחיותו בלבד.

 

"אנחנו מנסים להסדיר את סוגיית הגבולות בין המקצועות, ורופאי השיניים מוכשרים להיות רופאי שיניים, הם לא לומדים להיות רופאים כלליים", מסביר פרופ' אפק.

 

הרופאים יילחמו בהחלטה

עם זאת, רופאי השיניים כבר הבהירו שהם לא מתכוונים לוותר בקלות. "יש רופאי שיניים שעוסקים בהזרקת בוטוקס כבר שנים ואף בהצלחה לא קטנה, אנחנו נבדוק בדיוק למי מותר ולמי אסור", אומר ד"ר יצחק חן, יו"ר ההסתדרות לרפואת שיניים, שמתכוון להילחם בהחלטה. "כרגיל, במקום לטפל בבעיה מסוימת ניסו לעגל פינות.

 

"הרי כל מי שמתעסק בהזרקת בוטוקס לא למד את הטכניקה באוניברסיטה אלא בקורסים והשתלמויות, בדיוק כמו שרופאי השיניים עושים. הבוטוקס מלכתחילה התחיל ברפואת השיניים, כיוון שישנם חולים שסובלים מבעיה בשריר שפותח את הלסת וטיפלו בהם בחומר שמנטרל את העצב.

 

"רופאי שיניים מיומנים בהזרקות, זה חלק מהעבודה שלהם, ומה שהיו צריכים לעשות זה קורס רציני ומבחן שמי שעובר אותם יכול לעסוק בתחום".

 

"הגנה על האינטרס הציבורי"

"לרופאי שיניים אין הכשרה לשימוש בבוטוקס, שהוא חומר רעיל והיו עשרות מקרים של סיבוכי שיתוק במקרה של טיפול אצל רופאי שיניים", מסביר ד"ר עמוס לויאב, יו"ר האיגוד לכירורגיה פלסטית. "גם אצל הפלסטיקאים יש סיבוכים, אבל בשיעור נמוך יותר.

 

"אם בתי הספר לרפואת שיניים בארץ יעבירו קורסים באסתטיקה של הפנים אז אין בעיה, אבל הם לא עושים את זה ולכן הם לא מוכשרים לכך. לא רק פלסטיקאים משתמשים בבוטוקס אלא גם רופאי עור, לכן האינטרס הוא לא כלכלי. מדובר פשוט בהגנה על האינטרס הציבורי. אני הרי לא עושה הלבנת שיניים או סתימה".

 

בקבוקון בוטוקוס עולה יותר מ-1,200 שקל, והוא מספיק בדרך כלל לשני מטופלים. הרווח, לעומת זאת, הוא ככפול מהעלות. לטענת כירורגים פלסטיים, בנוסף לבוטוקס משתמשים רופאי השיניים גם בחומרי מילוי לקמטים, והתגלו מקרים שבהם הוברחו חומרים מזויפים מהגדה המערבית. "אחרת אי אפשר להסביר איך הם לוקחים רק 400 שקל לטיפול, בעוד שפלסטיקאים לוקחים בין 600 ל-900 שקל", טוען מומחה בתחום.

 

לרופאי השיניים ניתנה שנה להתארגן לקראת יישום ההחלטה, ובמהלך תקופה זו משרד הבריאות לא יאכוף אותה.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לרופאי שיניים יש הכשרה להזריק בוטוקס?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים