שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    5 גוונים של המבורגר צמחוני
    המבורגר מיתרגם הכי בקלאסה לגרסה צמחונית. 5 מתכוני בשלנים ביתיים להמבורגר שכולו טבעוני עם עדשים, בטטה, פטריות ועוד

    בורגר עדשים כתומות ובטטה

    מתכון של קרן-אור מור: "לפני 12 שנים, כשגרתי בארצות הברית, הייתי צריכה להגיע לשיעור ספורט עם אוכל בריא כלשהו. זה היה המתכון שהמצאתי בזמנו בעיבוד מחודש. אני אישית מעדיפה את הבורגר שלי אפוי - כך הקציצות שומרות על צורתן, חוסכות את לכלוך הטיגון וכמובן בריאות יותר".

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

     

    מרכיבים ל-4-5 בורגרים:

    200 גרם עדשים כתומות, לא מבושלות

    1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

    1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות

    1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

    1 ביצה

    1/4 כוס פרורי לחם מקמח מלא

    1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

    מלח

    פלפל

    קורט כמון

    קורט קינמון - לפי הטעם

     

     (צילום: קרן אור מור )
    (צילום: קרן אור מור )

     

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים היטב את העדשים הכתומות עד שהמים נקיים. שמים בסיר קטן עדשים, בטטה, בצל ומים לכיסוי. מבשלים כ- 30 דקות עד שהבטטה רכה והעדשים רכות. מעבירים למסננת ומשאירים להתקרר.
    2. בינתיים בקערה מערבבים אגוזי מלך, פטרוזליה ואת יתרת המרכיבים. מוסיפים את העיסה של העדשים והבטטה מערבבים. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים על הנייר מעט שמן. יוצרים בורגרים ומניחים על התבנית.
    3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 1/2 שעה. הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.

     

    בורגר מיקס פטריות ועדשים

    מתכון של איתי בן ארוש: "החיבור שלי למתכון מגיע דווקא מחיבתי המיוחדת להמבורגר בשר בקר, והאתגר שעמד בפניי היה ליצור משהו קרוב ככל האפשר במרקם, בטעם ובשליטה על דרגות העשייה. אחרי ניסיונות רבים הגעתי לתוצאה המיוחלת ואני מתכוון להמשיך ולחקור את המטבח הצמחוני, מתוך השאיפה שבמטבח שלי כל אחד ואחת ימצאו מנה שמתאימה להם".

     

    טיפ: את הקציצה ניתן לאכול בדרגת עשייה שתדמה את דרגת המדיום, ומי שרוצה דרגת עשייה גבוהה יותר (וול דאן) יכול להמשיך את אפיית ההמבורגר בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על גבי נייר אפייה למשך 5-7 דקות.

     

    מרכיבים ל-2-3 בורגרים:

    1/2 כוס עדשים חומים, מושרים במים ללילה

    1 פטריית פורטובלו גדולה, חתוכה לקוביות קטנות

    10 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות

    100 גרם טופו, חתוך לקוביות קטנות

    1 בצל בינוני קצוץ

    1 ביצה

    מעט שמן קנולה

    3 כפות רוטב ברבקיו

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור, גרוס

     

    כלים ואביזרים: רינג (טבעת לאוכל), נירוסטה עם ידית בקוטר 12 ס"מ

     

    אופן ההכנה :

    1. מבשלים את העדשים על אש בינונית בסיר פתוח עם כמות כפולה של מים עד שמתרככות לחלוטין, שוטפים היטב ושמים במסננת כדי שיגירו מתוכם את כל המים.
    2. מחממים מחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את מיקס הפטריות, העדשים והטופו. מקפיצים קלות את כל התערובת כ-3 דקות על אש בינונית (יש לשמור על עסיסיות הפטריות ולא לייבש אותן).
    3. מסננים את התערובת ונותנים לה להתקרר ולהוציא את הנוזלים המיותרים והשמן. מעבירים את התערובת למיקסר או מטחנת בשר יחד עם עדשים, ביצה ורוטב ברבקיו ומתבלנים במלח ופלפל. טוחנים תערובת אחידה, סמיכה ומחוספסת ומעבירים לקערה.
    4. במחבת גדולה מחממים מעט שמן על גז בינוני, משמנים את הדופן הפנימית של הרינג ומניחים אותו במרכז המחבת. בעזרת כף זולפים מן התערובת עד שהרינג מלא אך לא גדוש, חשוב לא לדחוס את התערובת ולתת לה להתפרס לבד לצורה של קציצה עגולה.
    5. כעבור דקה מסובבים את הרינג ימינה ושמאלה עד שהוא משתחרר בקלות והקציצה יציבה. מטגנים 2-3 דקות והופכים בעזרת כף גדולה ושטוחה את הקציצה לצד השני ומטגנים שוב 2-3 דקות. חוזרים על פעולת שימון הרינג בהתאם לכמות הקציצות שמתקבלות מן התערובת. מגישים על לחמניית המבורגר או על צלחת בליווי צ'יפס.

     

    בורגר חומוס וקינואה

    מתכון של יעל שראל: "מה שנחמד פה שהם מתאימים באמת לכל אחד: הם טבעוניים, ללא גלוטן, ומכילים המון חלבון איכותי גם מהחומוס וגם מהקינואה".

     

    גיוון:

    למנה צמחונית - ניתן להחליף את הטחינה בביצה.

     

    מרכיבים ל-4-5 בורגרים גדולים:

    2 כוסות חומוס, מבושל ורך

    1 בצל בינוני

    2 כפות טחינה גולמית

    1 כוס סלק חי, מגורר דק

    1.5-2 כפות קמח חומוס

    מלח

    כמון או זעתר - לא חובה

     

    לקינואה:

    1/2 כוס קינואה

    1.5 כוסות מים רותחים

    מעט מלח

     

     (צילום: לאה כרמלי)
    (צילום: לאה כרמלי)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקציצות: מועכים את החומוס במועך פירה (אפשר גם בבלנדר מוט, אני אוהבת שזה לא טחון לגמרי),
    2. מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים ויוצרים קציצות בגודל הרצוי. מורחים שמן זית על הקציצות ועל נייר האפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד שהבורגרים יציבים אך לא רכים מדי.
    3. מטגנים את הקציצות זמן קצר במעט שמן זית (הטיגון הוא קצר, שכן כל המרכיבים בפנים ניתנים למאכל).
    4. מכינים את הקינואה: מניחים בסיר קינואה ומים רותחים מביאים שוב לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה במשך 15 דקות ומשאירים מכוסה לעוד 10 דקות.

     

    דליבורגר מאורז מלא ואזוקי

    מתכון של יעל שראל : "הבנתי שאנשים מחפשים משהו שיהווה תחליף לבשר, אז בחרתי בקטניה בעלת צבע שנראה כמו בשר (האזוקי). זו מנה מאד משביעה, טעימה ודלה בשומן ומומלצת לצמחונים, טבעונים, אנשים בדיאטה, או כאלה שרוצים לאכול בריא ומאוזן". 

     

    מרכיבים ל-10 בורגרים גדולים:

    1 בצל בינוני קצוץ

    2 כפות שמן

    2 כוסות אזוקי, מבושלים - אפשר להחליף ב-2 כוסות שעועית אדומה, מבושלת

    1 כוס אורז מלא, מבושל

    1/4 כוס טחינה גולמית

    1/4 כוס רוטב סויה

    2 שיני שום כתושות

    1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

     

    לציפוי:

    1/2 כוס שיבולת שועל, טחונה 

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד שישחים.
    2. מועכים את האזוקי באמצעות מועך תפוח אדמה או בבלנדר. מערביים היטב בקערה את הבצל עם יתר החומרים, עד לקבלת עיסה אחידה.
    3. יוצרים כ-10 קציצות גדולות (או יותר - אם יוצרים קציצות קטנות), מגלגלים בקוואקאר ומסדרים בתבנית אפייה משומנת. 
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד שהבורגרים יציבים ולא רכים מדי.

     

     (צילום: משק 8)
    (צילום: משק 8)

     

    בורגר טופו ואגוזים

    מתכון של לימור פפר: "הרעיון למתכון הגיע מתוך אהבה לטופו ולאגוזים. במהלך ניסיונותי הרבים הצלחתי ליצור בורגר טעים ועסיסי, אופציה בריאה שאינה מתיימרת להיות 'במקום בשר', אלא עומדת בפני עצמה כמנה טעימה. ואכן, היא אהובה על בנותיי ולקוחותיי מאוד".

     

    גיוון:

    במקום לאפות את הקציצות, אפשר לטגן אותן טיגון קצר במעט שמן.

     

    מרכיבים ל-6 בורגרים:

    300 גרם טופו רך

    1 בצל בינוני, קצוץ גס

    2 שיני שום קלופות

    100 גרם אגוזי מלך

    2 כפות רסק עגבניות

    2 כפות פשתן טחון, מושרה במעט מים

    1 כף שמרי בירה

    1 כפית מלח ים

    1/2 כפית פלפל שחור, טחון טרי

    חופן עלי בזיליקום

    3 כפות קמח מלא

     

     (צילום: לימור פפר)
    (צילום: לימור פפר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עד שהתערובת הופכת לעיסה אחידה.
    2. יוצרים בורגרים ומניחים על נייר אפייה משומן, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
    3. הגשה: מניחים את הבורגר בלחמניה עם ריבת צ'ילי ומיונז טבעוני, או בתוספת סלט ירוק בצד.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "5 גוונים של המבורגר צמחוני"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: קרן אור מור
    אפויות. בורגר עדשים כתומות ובטטה
    צילום: קרן אור מור
    מומלצים