שתף קטע נבחר

המדינה אישרה: זרע של מת לאישה שלא הכיר

בית משפט לענייני משפחה בחיפה התבקש לאשר פנייה של זוג הורים, שביקשו לאפשר הפריית אישה שבנם המנוח לא הכיר בחייו. יהודה וינשטיין לא הביע התנגדות, וזאת בניגוד לקודמו בתפקיד מני מזוז

שינוי בעמדת המדינה בסוגיה העוסקת בשימוש בזרעו של אדם מת: היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לא מתנגד לבקשת הורים לאפשר שימוש בזרעו של בנם המת כדי להביא לעולם ילד עם אישה שלא רק שלא הייתה בת זוגו - אלא שהוא אף לא הכיר בחייו. זאת בניגוד לדעתו של היועץ המשפטי הקודם, מני מזוז, שסבר ששימוש בזרע לאחר המוות ייתכן רק עם בת זוגו של המנוח.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

עמדתו של וינשטיין הוגשה היום (א') לבית המשפט לענייני משפחה בחיפה, שדן בבקשה של הורים שחתמו על הסכם עם אישה המעוניינת להרות מזרעו של בנם. מדובר במקרה של חולה סרטן שהשאיר אחריו "צוואה ביולוגית" (בישראל יש כ-800 צוואת כאלה הממתינות למימוש). כיום חיים בישראל שני תינוקות שנולדו כתוצאה מצוואה כזו, כלומר - בית המשפט קיבל בעבר בשני מקרים את העתירות למרות התנגדות המדינה.

 

וינשטיין ציין שלא יתנגד לכך,

אם בית המשפט יקבע שזה אכן היה רצונו המשוער של הבן. במקביל ביקש היועץ המשפטי לממשלה שייערך תסקיר של עובדת סוציאלית.

 

בהודעה שפרסם היום משרד המשפטים נמסר כי לטענת וינשטיין, בנסיבות המקרה ראוי לאפשר לעשות שימוש בזרע הגם שלמנוח לא הייתה בת זוג. זאת "מכיוון שמדובר בהתחקות אחר רצונו של המנוח. השאיפה לקיים רצונו של אדם שנפטר היא ביטוי להגשמת מאווייו הבסיסיים והעמוקים ביותר של האדם".

 

עו"ד אירית רוזנבלום, מומחית לדיני משפחה וטכנולוגיות פריון, שליוותה את המשפחה בהליך, מציינת כי מאז החלה לטפל בנושא בשנת 2001, "כבר עשרות משפחות נהנות מן האפשרות הבלתי רגילה הזו להמשכיות, על אף האובדן שפקד אותן. תגובת היועמ"ש אינה רק שמחה גדולה עבורנו אלא נדבך נוסף במאבק רב שנים המתגבש לקראת הבנה והכרעה כי בשלה העת לאפשר לבני אדם לבקש את המשכיותם לאחר המוות". 

 

העמדה המנוגדת של היועץ הקודם מזוז באה לידי ביטוי בנסיבות דומות מאוד, גם אז בעקבות דיון בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה. בני זוג רצו לאפשר שימוש בזרע בנם, שמת מסרטן ב-2005, כדי להפרות אישה שלא הכיר ושיוצגה על ידי ארגון "משפחה חדשה". ב-2009 אישר בית המשפט את הבקשה חרף התנגדותו של מזוז, שטען שלא ניתן לייחס לנפטר רצון קונקרטי או משוער.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורלי דיין
תרומת זרע. ארכיון
צילום: אורלי דיין
מומלצים