שתף קטע נבחר

"הליך בחירת המחליף לעיני - לא דמוקרטי"

ביקורת מבית על החלטתו של עופר עיני לפרוש: יו"ר הסתדרות מרחב הנגב, אחד המועמדים האפשריים לרשת את התפקיד, טוען כי עצם הפרישה ומינוי המחליף מהווים "צעד לא דמוקטי" ובגידה בציבור הבוחרים

בצד הברכות להצלחה בהמשך דרכו - החלטתו של יו"ר ההסתדרות עופר עיני על הפרישה מתפקידו כיו"ר ההסתדרות בחודש פברואר 2014, מעוררת גם ביקורת מבית. מאיר בביוף, יו"ר הסתדרות מרחב הנגב ואחד המועמדים האפשריים לרשת את התפקיד, טען בשיחה עם ynet כי מדובר בצעד "לא דמוקטי" ובבגידה בציבור בוחריו.

 

 

בביוף מתח ביקורת על את העובדה, כי עיני נבחר לקדציה שניה בתפקיד יו"ר ההסתדרות רק לפני כשנה וחצי, במאי 2012. "אני אולי היחיד מבכירי ההסתדרות שאומר שזו טעות", אמר. "הוא קיבל את אמון הציבור רק לפני שנה וחצי והיה צריך להמשיך את מלוא הקדנציה כפי שהתחייב לציבור. אם הוא רוצה לפרוש - שיעשה זאת בעוד שלוש שנים".

 

"זה חוסר כבוד כלפי אלפי חברי הסתדרות שהלכו לקלפי ותמכו בו", הוסיף. "הבחירות האחרונות לא היו קלות, הוא עבר ברוב דחוק ועבדנו קשה מאוד כדי שייבחר מחדש. הוא לא יכול לפרוש פתאום בגלל ענין אישי לא ברור. הרי אף אחד לא יודע לאן הוא הולך ומה הוא מתכוון לעשות. הוא נוטש את מאות אלפי הבוחרים והפעילים והולך לדרכו - זו לא דרך מכובדת לנהוג כאיש ציבור".

 

בביוף סירב להתייחס לשאלה האם בכוונתו להתמודד לבחירות כיו"ר ההסתדרות, אולם לא חסך בביקורת על המלצתו של עיני למנות במקומו את אבי ניסנקורן, יו"ר האגף לאיגוד מקצועי - מינוי שצריך לקבל את אישור בית נבחרי ההסתדרות (בינ"ה). "יש לי גם ביקורת על הצורה שבה עיני מעביר את השלטון", אמר.

 

"ההסתדרות זה ארגון עובדים גדול ואינו משפחת מלוכה. להעביר שלטון בירושה על פי רצונו של היושב ראש - זו דרך קלוקלת שאינה דמוקרטית. נכון שכך נהגו קודמיו - רמון נתן את ההסתדרות לפרץ בלי בחירות, פרץ נתן אותם לעיני וכך נוהג היום עיני, שהחליט לתת את ההסתדרות במתנה וללא בחירות, אך זה לא ראוי ולא מכובד".

 

"ללכת לבחירות חדשות"

גם ח"כ דב חנין (חד"ש) קרא שלא למנות את ניסנקורן במקומו של עיני ולקיים בחירות ליושב הראש החדש. "סיכום שמונה שנות עיני מתפרסם היום", אמר חנין בהתייחסו לנתוני הלמ"ס שפורסמו היום. "נשים משתכרות רק שני שליש מגברים, ערבים משתכרים 46% פחות מיהודים, חצי מהשכירים משתכרים פחות מ-6541 שקל, הפערים בין עשירים ועניים מתרחבים, ניצול עובדי הקבלן נמשך והשירותים הציבוריים - רווחה ובריאות - ממשיכים להצטמצם".

 

"בכל אלה ההסתדרות בהנהגת עיני לא הובילה מאבק אמיתי", הוסיף חנין. "אפילו כשפרצה מחאה חברתית - עיני נותר בשוליה. דרושה לנו הסתדרות אחרת: דמוקרטית, לוחמת, מעורבת, מובילה. צעד ראשון בכיוון הזה: במקום לסגור על מינוי מחליף במסדרונות ההסתדרות - ללכת לבחירות חדשות ולבחור יו"ר חדש וכיוון אחר".

 

באיגוד המשתמשים בהובלה ימית ביקרו את החלטתו של עיני לסיים את כהונתו, דווקא בעיצומו של המאבק על הפרטת הנמלים. "דווקא כאשר יחסי העבודה במשק נמצאים בנקודת רתיחה, מפעלים נאלצים לפטר עובדים ובחברות הנמצאות בנקודות החיוניות ביותר, כמו נמלי הים וחברת החשמל, יש איומים בעיצומים ובהשבתות", ציינו באיגוד.

 

יו"ר האיגוד, גד שפר, מסר כי הוא מקווה שהצעד אינו מעיד על "הרמת ידיים לגבי הטיפול במשברים במשק". הוא הוסיף, כי "למרות שעזיבתו של יו"ר ההסתדרות בתקופה כה קריטית ליחסי העבודה במשק עלולה להוסיף ולערער את המצב, לא נותר לנו אלא לקוות שלפני עזיבתו יכבה את הלהבות ויביא, לפחות בנמלים, לסיכום שיאפשר הובלה ימית סדירה שכל כך חיונית למשק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
יו"ר ההסתדרות עופר עיני מודיע על פרישתו
צילום: ירון ברנר
מומלצים