שתף קטע נבחר

14 אלף שקל פיצוי לנער שפוטר שלא כחוק

נער כבן 17, שעבד במשך שנתיים וחצי באולם ארועים, פוטר ממנו לאחר שהתלונן על תנאי העסקתו. בית המשפט הורה לפצות אותו על פיטורים בניגוד לחוק ולשלם לו את הזכויות המגיעות לו כחוק

נערים ונערות רבים שעובדים כמלצרים באולמות ארועים, חוו על בשרם פגיעה בזכויותיהם, כמו אי תשלום על התלמדות ועל שעות נוספות. במסגרת פסק דין ראשון מסוגו המנסה להלחם בתופעה, ישלם אולם ארועים פיצוי של כ-14 אלף שקל לעובד כבן 17, שפוטר לאחר שהעז להתלונן על תנאי העסקתו.

 

 

הנער, אלדד נמני, עבד באולמי השמחות "ברייטהול" באור יהודה במשרה חלקית במשך כשנתיים וחצי. זמן קצר לפני פיטוריו הוא פנה להסתדרות הנוער העובד והלומד במטרה לברר את הזכויות המגיעות לו, זאת לאחר שלא קיבל תשלום בעבור שעות נוספות.

 

בתביעה שהגיש לבית הדין אזורי לעבודה בתל אביב-יפו, נטען שקיבל מכתב מההסתדרות המפרט את הזכויות הסוציאליות המגיעות לו ופנה איתו למנהל שלו. לטענתו, כשלושה שבועות לאחר מכן הוא קיבל הודעת פיטורים בעל פה בה נדרש להפסיק את עבודתו במיידי וכחודש וחצי לאחר מכן קיבל מכתב פיטורים, שנומקו ב"צמצומים" לכאורה.

 

עוד מפורט כי נמני הקליט שיחה שנערכה בינו לבין מעסיקו עוד קודם למכתב הפיטורים, בה המעסיק מסביר לו כי "זה לא הגיוני שמישהו שעובד כאן שולח מכתב מעורך דין". בעקבות זאת תבעה הסתדרות הנוער העובד והלומד את אולמי "ברייטהול" בגין פיטורים שלא כדין. הנתבעת טענה מנגד, כי מכתב הפיטורים זויף וכי התובע הוא שהתפטר מכיוון שעבר להתגורר וללמוד באריאל.

 

"הפרת הוראה חוקית מפורשת"

השופטת סיגל דוידוב-מוטולה, קיבלה את עמדת התובע במלואה ופסקה כי הוא פוטר עקב פנייתו להסתדרות ובניגוד לחוק. "פיטוריו של התובע נעשו לפיכך בחוסר תום לב, תוך הפרת הוראה חוקית מפורשת, ללא שימוע וללא כל טעם ענייני", ציינה בפסק הדין.

 

עוד היא הדגישה, כי "מקובל עלינו כי יש לקבוע פיצוי שיגשים את התכלית של הרתעת המעסיק, ויעביר מסר חינוכי לבני נוער נוספים, כמו גם עובדים נוספים בכל הגילאים, כי אל להם לחשוש מלעמוד על זכויותיהם".

 

לבסוף נפסק כי האולם ישלם לנמני 10,000 אלף שקל בשל פיטורים שלא כדין וכן כ-4,100 שקל עבור פדיון ימי חופשה, תשלום דמי הבראה והפרשי שכר. כן נפסק כי אולם הארועים יישא בהוצאות המשפט ותשלום שכר טרחת עו"ד בסך 2,000 שקל. 

 

אסף פוגלמן מהסתדרות הנוער העובד והלומד, מסר כי "אי אפשר פשוט לפטר עובד בגלל שהוא דורש את זכויותיו, בטח ובטח לא נער. "אם בני הנוער, שפוגשים בפעם הראשונה את עולם העבודה, והם אחת האוכלוסיות הכי מנוצלות בו, יבינו שתלונה על התנאים עלולה להוביל לפיטוריהם, יהיו מעסיקים רבים שינצלו זאת לרעה כדי להרוויח על גבם בניגוד לחוק.

 

"אנו שמחים שבית הדין שלח מסר חד וברור למעסיקים ולבני הנוער, כי אסור לפטר עובד מכיוון שהעז להתלונן", הוסיף. "אנו מקווים כי הפסיקה הזאת תהווה תמרור אזהרה למעסיקים שלא לפגוע בזכויות עובדיהם וחיזוק חשוב לבני הנוער לעמוד על שלהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים