שתף קטע נבחר

נאחזים בכיסא: 8 סיבות לא לעזוב את העבודה

קיים בכם הדחף לעזוב את הכול ולהתחיל מחדש? לפעמים זו עלולה להיות יריה מקצועית ברגל. מתי כדאי לנשום עמוק ולחשוב פעמיים לפני שמתפטרים ממקום העבודה?

אתם כבר לא סובלים את העבודה הזאת; היא לא תורמת לכם מבחינה מקצועית והבוס שלכם מהגיהינום. בכל זאת - במקרים מסוימים עדיף לנשום עמוק ולהיאחז במקום העבודה כמה שאפשר.

 

 

מקום עבודה מספק ביטחון ועוגן, גם כלכלי וגם ברמת סדר היום והשגרה. למרות הדחף לעזוב את הכול ולהתחיל מחדש, לפעמים כדאי להתאפק ולתכנן באופן נבון יותר את השינויים, תוך הבנת המקום בו אנו נמצאים ביחס לשוק העבודה: האם שוק העבודה "רוצה" את מה שיש לנו להציע, או שאולי כדי להגיע לשינוי הרצוי, עלינו לעבור כברת דרך כמו לימודים, או תפקיד ביניים?

 

ההחלטה גם לא עומדת בפני עצמה, אלא צריכה להתחשב במכלול השינויים שאנו רוצים לעשות בחיים ולאחר שראינו אילו חלופות תעסוקתיות עומדות בפנינו. החלטה על עזיבת מקום עבודה יכולה לעזור להתפתחות המקצועית, אך במקרים אחרים היא יכולה להוות צעד בלתי אחראי לקריירה, למצב הכלכלי ואפילו ירייה מקצועית ברגל.

 

באילו מקרים כדאי לחשוב פעמיים, להחזיק חזק ולהמתין להזדמנות טובה יותר לעזוב? לפניכם 8 סיבות שישאירו אתכם על הכיסא:

 

1. כשיש מוגבלות במציאת עבודה - בתקופות מסוימות בחיים, אנחנו מוגבלים בגמישות שלנו. כך למשל, אין לנו אפשרות לעבוד במתכונת של משרה מלאה, או שאנחנו מתגוררים באזור מרוחק שלא ניחן בהזדמנויות תעסוקתיות רבות, במקרים כאלו לא כדאי למהר ולעזוב, לפחות עד שלא מוצאים משהו טוב יותר.

 

2. כשצבירת ניסיון היא הכרחית - במיוחד כשמדובר בעבודה ראשונה שלאחר הלימודים: אם לא הספקתם לצבור את הניסיון שיעזור לכם להתקבל בהצלחה לעבודה הבאה שלכם, חבל לעזוב עכשיו. החזיקו חזק, צברו ידע, ואפילו, הגדילו לעשות והציעו את עצמכם לפרויקטים בתחומים שעשויים להגדיל את הניסיון המקצועי שלכם.

 

 

משתעממים בעבודה? לא בטוח שכדאי לעזוב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
משתעממים בעבודה? לא בטוח שכדאי לעזוב(צילום: shutterstock)

 

3. כשהמצב הכלכלי לא מאפשר זאת - עזיבת עבודה ללא מציאת עבודה חלופית שקולה להוצאה כספית גדולה. מבחינת החוק, אדם יכול לקבל דמי אבטלה רק כעבור 90 יום מרגע עזיבתו, לעומת קבלת דמי אבטלה מידיים במקרה של פיטורים.

 

גם אי הידיעה לגבי מתי תגיע אותה עבודה חדשה היא גורם חשוב. אל תגידו "בתוך שבועיים אמצא עבודה". אם המצב הכלכלי שלכם לא מאפשר קיום ללא שכר לשלושה חודשים, המתינו בסבלנות וחפשו עבודה כשאתם עדיין עובדים.

 

4. כשהעזיבה תשרוף קשרים חשובים בתעשייה - אם אתם עוסקים בתחום מצומצם שבו כולם מכירים את כולם, יכול להיות שעזיבתכם הפתאומית תגרור פגיעה במוניטין המקצועי שלכם. יותר מזה, אם אתם עובדים בחברה או במשרד מוביל בתחום, עזיבתכם עשויה לעורר תהיות ויתכן שתקשה עליכם להסביר בראיון עבודה מדוע עזבתם את העבודה הקודמת.

 

בנוסף, ריכולים שיוכיחו לכם שהעולם קטן ושכולם יודעים הכל ושמחים לדבר על זה, הם סיבה מספיק טובה להמתין מעט ולעזוב רק כשיש לכם תוכנית מסודרת ועבודה אחרת שממתינה מעבר לפינה.

 

5. כשעדיף לשנות את היקף המשרה - האם אתם רוצים לעזוב את העבודה הנוכחית כדי להגשים חלום? אולי כדי להקים עסק, או כדי ללמוד קורס שיעזור לכם בסופו של דבר לעשות הסבה מקצועית?

 

עסקים רבים לא צולחים את שנת הקיום הראשונה שלהם. מעבר לזה, בשלבים הראשונים תזדקקו למשען יציב שיעזור לכם להחזיק את הראש מעל המים עד שתצברו מספיק הכנסות בעיסוק החדש. אם הרצון בוער בכם, נסו לדבר קודם עם הממונים עליכם ובדקו אם קיימת אפשרות להתגמש בהיקף המשרה כדי לשלב את שני העיסוקים, לפחות בהתחלה.

 

לפני שעוזבים - בוחנים אפשרויות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לפני שעוזבים - בוחנים אפשרויות(צילום: shutterstock)

 

6. כשמדובר במצב בר שינוי - בחלק מהמקרים יש עבודה טובה וקוץ בה. אולי אתם אוהבים את העבודה, אך יחסי האנוש עכורים? אולי אתם חשים בחוסר סיפוק כיוון שאין לכם מספיק תחומי אחריות? ואולי אתם פשוט עובדים במחלקה הלא נכונה ותוכלו לבקש ניוד למחלקה אחרת בחברה.

 

כמו בכל דבר בחיים, שום דבר אינו מושלם, ואם הרוב בעבודה שלכם משביע רצון, מדובר בעסקה לא רעה. אם זה המקרה שלכם, ניתן לעבוד על שיפור החלקים שלא עובדים, או לחילופין, על רמת הציפיות שלנו.

.

7. כשהמצב האישי עדין עד שביר - כדי למצוא עבודה, אדם צריך להיות בטוח בעצמו, חיובי ומצויד בגישה הנכונה. כל שינוי דורש אנרגיות ולכן, אם המצב הרגשי אינו אידיאלי, או אם בדיוק עברתם משבר אישי שטרם התאוששתם ממנו, מעסיק שכבר מכיר אתכם ושעשוי לגלות סובלנות רבה יותר למצבכם העדין, עדיף כרגע על פני ממעסיק חדש שתצטרכו להרשים ולהוכיח לו את יכולותיכם מחדש.

 

8. כשמחליטים לשבור את כל הכלים - לפעמים עזיבת מקום עבודה מגיעה בתקופה בה אנשים מחליטים לעשות שינוי בעוד תחומים בחיים, מהחלטה גורפת "לעשות ניקיון" בחיים: להתגרש, לעבור דירה, ועל הדרך, גם להחליף את מקום העבודה.

 

איני ממליצה לעשות יותר משינוי חד בודד בכל פעם. לפעמים הצורך הזה בכלל נובע מרצון לשנות משהו בפנים - אך שינוי חיצוני לא מבטיח שינוי פנימי ולעתים שינויים רבים כל כך עשויים להביא למתח, לחרדות ולחוסר ביטחון כללי שנובע מאובדן כל הדברים המוכרים.

 

הכותבת היא מאמנת אישית ומנהלת תחום ההדרכה ב-AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים