שתף קטע נבחר

כי"ל: כ-130 עובדים קיבלו הודעת פיטורים

הנהלת רותם אמפרט מקבוצת כימיקלים לישראל, הודיעה במפתיע לעובדים בחברה על כוונה לפטרם במסגרת תוכנית ההתייעלות שלה. חלק מהעובדים חשו ברע ופונו. החברה בתגובה: אנו נמצאים באחד מרגעי המשבר הקשים ביותר בשנים האחרונות שמחייבים תוכנית חירום להתייעלות

הנהלת רותם אמפרט נגב, חברה בת של קבוצת כי"ל (כימיקלים לישראל), הודיעה היום (ב') במפתיע ל-127 עובדים בחברה על הכוונה לפטרם במסגרת תוכנית ההתייעלות של החברה. חלק מהעובדים חשו ברע והתלוננו על תעוקה בחזה בעקבות ההודעה. הם קיבלו טיפול ראשוני במקום ושלושה פונו לסורוקה על ידי מד"א.

 

 

החברה הודיעה לפני כשבועים כי בכוונתה ליישם תוכנית ההתיעלות שתכלול הפחתות שכר ופיטורי של כ-130 עובדים. עם זאת, יו"ר ועד העובדים משה חדד, מסר ל-ynet כי הודעת הפיטורים נמסרה היום לעובדים במפתיע וביגוד להסכמי העבודה, לפיהם התהליך צריך להתבצע בשיתוף פעולה עם הוועד.

 

"רוצים ליצור אווירת טרור ובהלה", אמר. "בבוקר הודיעו לי כי גובשה רשימה שמית של העובדים המפוטרים ובמקביל שלחו את המנהלים להודיע על כך לאנשים הכלולים בה. הם לא ידעו שזה הולך לקרות וזה נחת עליהם כמו רעם ביום בהיר.

 

לדברי חדד, לפחות 20 עובדים חשו ברע בעקבות ההודעה והתלוננו על כאבים ולחץ בחזה. "פיטרו בעיקר את הותיקים", הוסיף. "כל התהליך נעשה באופן בריוני ובניגוד להסכמי העבודה שכן גם אם הוא נדרש, יש לעשות זאת בשיתוף פעולה עם הוועד, כולל גיבוש הרשימה השמית".

 

מפעל רותם אמפרט נגב (צילום: נטלי קדוש כהן) (צילום: נטלי קדוש כהן)
מפעל רותם אמפרט נגב(צילום: נטלי קדוש כהן)
 

יוסי הובר, יו"ר ההסתדרות במרחב נגב מרכזי, סיפר כי "ההנהלה החלה לאיים על העובדים ולעשות מסע הפחדה, להכריח עובדים להגיע לפרישה מוקדמת מבלי לערב את וועד העובדים. מדובר בהתנהלות חד צדדית. כל הנושאים שקשורים לוועד העובדים, לרבות פיטורים וצמצומים, ייעשו בתיאום ובהסכמת הצדדים. צריך לשבת ולקיים משא ומתן ענייני וממצה".

 

במכתב ששיגר היום מנכ"ל החברה, ניסים אדר, לעובדים, נטען כי ההנהלה ניסתה לקיים דיברות מול הוועד כדי להגיע להסכם שיכלול צמצום במצבת כוח האדם, אולם לא זכו לשיתוף פעולה. 

 

"מתוך חובתנו ואחריונתו כהנהלה להתמודד עם המצב העסקי הקשה של החברה, הודענו היום לוועד על החלטתנו לנקוט בצעד של פיטורי צמצומים בהיקף של 127 עובדים", צוין במכתב. "הדבר נדרש כדי להבטיח את המשך קיומה ואיתנותה של החברה המהווה מקור פרנסה לאלפי משפחות".

 

"ההנהלה אינה משתפת אותנו בתוכניותיה"

יום לפני הודעת החברה בדבר תוכנית ההתייעלות, פצחו בעיצומים עובדי המפעל ומפעלים נוספים בקבוצת כיל - תרכובות ברום, מפעלי תובלה, מפעל המגנזיום ופריקלאס, על רקע החשש מתוכניות ההתייעלות.  "לצערי, ההנהלה אינה משתפת אותנו בתוכניותיה", סיפר אז ל-ynet חדד. "לא נאפשר להנהלה לזרוק עובדים, שעבורם המפעלים הללו הם צינור החמצן היחיד להם ולמשפחותיהם".

 

מרותם אמפרט נגב נמסר בתגובה: "חברת רותם אמפרט נגב נמצאת באחד מרגעי המשבר הקשים ביותר בשנים האחרונות שמחייבים אותה להוביל תוכנית חירום להתייעלות. תוכנית זו כוללת מרכיבים שונים, כגון דחייה של השקעות, ביטול חוזים של ספקים חיצוניים, הפחתת שכר לבכירים ועובדים ועוד.

 

"במסגרת זו החברה עשתה ניסיונות רציניים וכנים להגיע עם הוועד להסכמה על פרישה מוקדמת של עובדים בתנאים מעולים. חרף ניסיונותיה, וועד העובדים לא שיתף עימה פעולה והיום הודיעה החברה על כוונתה לפטר 127 עובדים. ההנהלה קוראת לוועד העובדים לקיים הדברות על מנת להגיע להסכמים.

 

"מדובר בתהליך כואב מאוד לחברה, אך הוא מחויב המציאות במטרה לאפשר לחברה להתחרות בהצלחה מול מתחרותיה הגדולות בשווקים הבינלאומיים, תוך הבטחת מקום עבודתם של מעל 1,100 עובדים ישירים ופרנסתם של עוד כ- 8,000 עובדים עקיפים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נטלי קדוש כהן
מפעל רותם אמפרט
צילום: נטלי קדוש כהן
מומלצים