שתף קטע נבחר

אחרי הבלאק פריידיי: מבצעי סייבר מאנדיי

היום שוב תוכרז בארה"ב יממה של מבצעים עמוקים והפעם - רק באינטרנט, ולראשונה בהיסטוריה הסייבר מאנדיי - חגיגת הקניות האינטרנטית - צפויה למשוך יותר קונים מאשר הבלאק פריידי. איפה כדאי לקנות?

היכונו לשלב ב' בבהלת הקניות האמריקאית שגם אתם יכולים לקחת בה חלק: סייבר מאנדיי (Cyber Monday), יום שני אינטרנטי, חל הבוקר - והמחירים שוב צוללים. כל אתרי הקמעונאות בארה"ב יעמיקו את המבצעים פעם נוספת, אחרי הבלאק פריידי (Black Friday יום שישי השחור), במטרה לגרוף עוד כמה מאות מיליוני דולרים מצרכנים שלא רצו לעמוד בתורים, שהחליטו מראש לקנות בישיבה מול המסך ומצרכנים שעמדו בתורים ולא מצאו את מבוקשם.

 

 

סייבר מאנדיי נולד ב-2005, אז לרוב האמריקאים לא היתה גישה לאינטרנט מהיר ולרבים מהם לא היתה בכלל גישה לחיבור אינטרנט יציב. לא היו אז טבלטים וסמארטפונים, לכן ההכרזה על יום שני שאחרי חג ההודיה – כחג קניות אינטרנטי בשם סייבר מאנדיי לא היתה מיועדת לציבור הרחב.

 

זו היתה המצאה שיווקית של אתר shop.org. באתר הזה, ידעו שצרכנים אמריקאים חזרו לעבודה מתוסכלים מ"יום שישי השחור", במיוחד אם לא הצליחו למצוא את המוצר שחיפשו או לא היה להם כוח לעמוד בתורים. יום שני בעבודה היה זמן מעולה לחפש מבצעי אינטרנט ועל הרגש הזה – shop.org שיחקו.

המכירות באמצעות סמארטפונים וטבלטים - בעלייה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
המכירות באמצעות סמארטפונים וטבלטים - בעלייה(צילום: shutterstock)

 

62 מיליארד דולר מכירות בכלל עונת הקניות באינטרנט

מאז עברו כ-9 שנים. לפי אמריקן אקספרס, השנה, לראשונה יותר צרכנים צפויים לשבת בנחת מול המחשב ולערוך קניות, מאשר מספר הצרכנים שהתנפלו על החנויות ביום שישי האחרון. ביניהם גם צרכנים ישראלים שקונים מרחוק. באתרים רבים, המכירות המיוחדות יימשכו שבוע שלם.

 

לפי סקר שערכה נילסן, חלה עלייה של יותר מ-50% במספר הצרכנים שהצהירו שישתתפו במסיבת הקניות הווירטואלית; ההוצאות בקנייה דרך האינטרנט והמובייל ביום הזה צפויות להגיע ל-2 מיליארד דולר. המכירות באמצעות מחשבים בחודשים נובמבר-דצמבר השנה צפויות לעלות ב-14% ל-48.1 מיליארד דולר, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. יחד עם הוצאות על נופש ורכישות מרוכזות של חברות ומכירות בטבלים וסמארטפונים שעלו ב-26% - הקונים צפויים להוציא 62 מיליארד דולר אונליין בעונת החגים, כך לפי חברת eMarketer, העוקבת אחרי כלל המסחר אונליין.

 

יחד עם זאת, לא מעטים בתעשיית הקמעונאות טוענים שהיום הזה איבד מייחודיותו. בשנה שעברה, צרכנים הזמינו דרך אמזון 26.5 מיליון מוצרים אונליין ביום הזה והשנה היא צפויה למכור יותר מכך, אבל היא בכלל החלה להציע מבצעים אונליין עוד לפני הבלאק פריידי. סייבר מאנדיי חל השנה בדצמבר, 6 ימים אחרי התאריך שלו בשנה שעברה בנובמבר. גם זה טרם לכך שהמבצעים אונליין הוקדמו.

טארגט. שבוע מבצעים באינטרנט ()
טארגט. שבוע מבצעים באינטרנט

 

איפה קונים?

אם לא שבעתם מקניות, אם אתם מוכנים לעמוד בתוספת הכספים שדורשת רשות המסים הישראלית (בארה"ב במילא יותר זול מאשר בארץ, ועם המבצעים - אפילו עוד יותר זול) ואם אתם מוכנים נפשית לקנות בעיקר באמצעות כתובת אמריקנית שיספקו לכם אתרים כמו BUY2USA, תוכלו גם השבוע להרגיש אמריקה ולהמשיך ולקנות ולקנות דרך האינטרנט. איפה קונים? קודם כל מומלץ לבדוק את אתרי המבצעים.

 

בידקו את המבצעים באתר CyberMonday.com. יש שם מעל 700 רשתות קמעונאיות. בין היתר: אפל, נורדסטרום והום דיפו והמבצעים והקופונים שם מתעדכנים כל העת. אתר נוסף שנותן תמונה כוללת על רוח המבצעים בחג הזה, הוא Fatwallet.com - המאפשר לחפש לפי מוצר או קמעונאי וכן מאפשר לערוך השוואת מחירים, אך הוא לא תמיד רלוונטי לישראלים.

 

האתר FreeShipping.org יכול להוות השראה לחיפושי מבצעים, משום שהוא מציג בפניכם מגוון גדול של אתרי קמעונאות. האתר מציע מבצעים ובעיקר קופונים עם משלוחים חינם בתוך ארה"ב וכאלה שמכריזים על זמני משלוח קצרים. אי גביית דמי משלוח בתוך ארה"ב תוריד לכם את מחיר ההובלה שגובות חברות ישראליות שמתמחות בשילוח לכתובות בארה"ב ומשם לארץ.

 

ואגב משלוחים, שימו לב שבאתרים מסוימים שעורכים משלוחים לישראל, כמו אמריקן איגל, מזהים את האיי.פי שלכם כישראלי. עקב כך אתם אמנם זוכים להנחת סייבר מאנדיי: סוודר שעלה 183 שקל יעלה לכם 110 שקל, אבל המשלוח כבר לא חינם, מה שמזניק את המחיר ל-285 שקל. לכן באתר כזה מומלץ לקנות בשימוש באי.פי ישראלי.

אמריקן איגל. אם קונים מישראל - המשלוח עולה כסף. הרבה כסף ()
אמריקן איגל. אם קונים מישראל - המשלוח עולה כסף. הרבה כסף

 

ענקיות השופינג אונליין

כל אתרי המכר הגדולים התכוננו היטב ליום הזה. אמזון מפעילה אתר מיוחד שנקרא Cyber Monday Deals בו תציע דילים חדשים כל 10 דקות. בין היתר: טלוויזיית סמסונג 46 אינץ' ב-477.99 דולר, באתר אנדרואיד סנטרל אפשר למצוא גלקסי note 8 LTE ב-174.99 דולר.

 

וולמארט תציע מבצעים במשך שבוע החל מ-2 בדצמבר, בין היתר מארז פלייסטיישן 4 ב-517 דולר. ב-MacMall אפשר למצוא מוצרי אפל לרוב, בין היתר מקבוק פרו 13.3 אינץ' עם תצוגת רטינה ב-1,149 דולר.

   



טויס אר אס ארה"ב ()
טויס אר אס ארה"ב

 

אתרים של רשתות קמעונאיות

גם ברשתות הקמעונאיות הגדולות הכינו מבצעים. באולד נייבי אפשר למצוא במסגרת מבצעי סייבר מאנדי ג'ינס ב-14-35 דולר וזה כלום לעומת מה שקורה באתר של טרגט (שם כבר החלו המבצעים היום ויימשכו כשבוע).

 

בטרגט (Target) אפשר לרכוש מוצרי ילדים לפי גילאים, מותגים, יצרנים. לצד זה אפשר למצוא שם את רוב קטגוריות הקמעונאות: מרהיטים ועד מוצרי חשמל. ביום שני – המבצע המרכזי יהיה קנה מוצר וקבל את השני ב-60% הנחה עם שילוח חינם בארה"ב לבגדים, תכשיטים ונעליים על צעצועים יש מבצע דומה רק שהפריט השני ב-30% הנחה והמשלוח חינם – ביום שלישי. בין ההנחות על המוצרים לבית: דייסון DC-41 עבור 399.99 דולר ו-20% על מוצרי KitchenAid במהלך כל השבוע. הרשת גם מציעה מבצעים על מצלמות כמו מארז Canon DSLR EOS 60D ב-899.99 דולר, אם כי מצלמות חדשות יוצאות לשוק בינואר כך שקחו בחשבון שכל המצלמות שנמכרות במסגרת היום הזה הן כבר או יהיו בקרוב דגמים ישנים.

 

במייסיס (Macy's) החלו לטפטף מבצעים כבר ביום ראשון, כשכדי לקבלם יש להכניס את מילת הקוד "CYBER" (הכנסת מילת קוד למבצע היא אמצעי נפוץ באתרים רבים) ותוכלו לקבל משלוח חינם בשני בהזמנה שמעל 75 דולר. בין המבצעים: 50% על םפריטים של מעצבים אמריקאיים כקלווין קליין וקנת' קול ו-60% הנחה על מעילי ילדים, 40% הנחה על מגפיים מדגמים מסוימים ועד 60% הנחה על סוודרים. שימו לב שגם באתר הזה - כתובת האי.פי שלכם מזוהה כישראלית.

   

עוד רשתות שכדאי לכם לפשפש באתריהן: FAO Schwartz, Lord and Taylor, Toys R Us, Sports Authority, American Eagle, PetSmart, Newegg.com, samsclub.com, target.com , MacMall, GAP, Best Buy GameStop ,Anthropologie, Kmart, Deal Extreme. גם ב-Asos הבריטית שמציעה משלוחים לישראל מציעים מבצעים לכבוד היום הזה.

 

 

 

אפליקציות לקניות

אם כבר קונים באינטרנט - אפשר להיעזר באפליקציות. למשל retailmenot שמאתרת מבצעים טובים ב-eBay, (עד 70% הנחה) ו-H&M (עד 40%) ואפילו בסטארבקס (לא בשבילכם, בכל זאת יש גבול למה שאפשר לקנות מעבר לים באמצעות האינטרנט. בינתיים). אפליקציות נוספות אפשר למצוא בכתבה הזאת.

   

איך יודעים שהדילים אמיתיים?

לעיתים קרובות, הקמעונאים טוענים שהדילים הם "לשבוע הזה בלבד" ואם לא תקנו תפסידו את מבצע חייכם. אל תתפתו בקלות. עירכו השוואה לפני הקנייה. מומלץ להכין רשימה של מוצרים שאתם רוצים לקנות ולברר את המחירים שלהם בטרם זכו להנחה. למחיר האמיתי יהיו עקבות ברשת וכך תוכלו לדעת אם ההנחה משמעותית.

 

היזהרו מהפצת וירוסים שנפוצות ביום הזה: אל תתפתו להצעות באימייל, היכנסו רק לאתרים מוכרים, השתמשו באשראי באתרים מאובטחים (חפשו סימני בטיחות באתר) ושלמו באמצעים כמו פייפאל. אל תתפתו למודעות פופ אפ ואל תקנו במחשבים ציבוריים או ברשת אלחוטית ציבורית. עשו לייק לעמודים של רשתות שמעניינות אתכם בפייסבוק, כדי לקבל עדכונים מיידיים על מבצעים ביום הזה - שכן המוצרים אוזלים מהר - אבל ודאו שאלה העמודים הרשמיים של הרשתות. כמו כן קחו בחשבון שהמוצרים שהרשתות ממליצות עליהם, הם לא בהכרח המוצרים המומלצים ביותר לקנייה. 

 

על שופינג - משלמים לפעמים במסים

ולסיום, נקודה כואבת: מסים. על רכישות ששויין מתחת ל-75 דולר לא תשלמו שום מס - כשהמחיר הזה אמור לגלם בתוכו גם את עלות המשלוח. על רכישות ששויין נע בין 75 ל-325 דולר -תתבקשו לשלם מע"מ: הכפילו את עלות המוצר ב-1.18 וגלו כמה תשלמו. כשמדובר במוצרים ששויים גבוה מ-325 דולר, תשלמו לעיתים מע"מ, מכס ומס קנייה למעט מוצרים מסוימים: על צעצועים למשל - אין מכס.  

 

כדי שלא תהיו מופתעים כשתתבקשו לשלם מע"מ, מכס, או מס קנייה, בדקו באתר רשות המסים את פירוט המסים הנדרשים עבור כל רכישה, ובייחוד עבור הרכישה אותה אתם מעוניינים לבצע (כולל עבור עלות המשלוח).  

 

אם הזמנתם מאתר אינטרנט שעורך משלוחים לארץ - תוכלו לשלוח את החבילה באמצעות חברות השילוח השונות (דואר ישראל, UPS, DHL ופדאקס). מוצרים ששוויים עד 1,000 דולר משוחררים בהליך קולקטיבי, למעט מוצרים ששחרורם דורש אישור של משרד הבריאות, או משרד החקלאות.  

 

לדואר ישראל כמו גם לכל חברות השילוח תתבקשו לשלם אגרות, דמי הקצאת אשראי (רק בדואר ישראל) ודמי עמילות/שחרור ממכס. כל זה יכול להוסיף לעלות המוצר 200-60 שקל. עבור פריטים שמשקלם נמוך מ-2 ק"ג או לספרים שמשקלם נמוך מ-5 ק"ג מאתרים שמשלחים לישראל - השתמשו בשירות הצרורות של דואר ישראל שלא כולל מיני תשלומים נוספים. חבילות ששוויין גבוה מאלף שקל או חבילות שעוכבו במכס, יידרשו באגרות שונות שיוסיפו לעלות המוצר כ-400-200 שקל. 

 

לא רוצים להסתבך בחישובים שמרחיקים אתכם מקנייה? בכל אתרי חברות השילוח וכן באתרים ששולחים חבילות עבורכם מאתרים שאינם משלחים לישראל כמו מאסטופ, או מאסטופ - יש מחשבונים שמחשבים את עלות שילוח המוצר ארצה.


פורסם לראשונה 01/12/2013 21:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: shutterstock
סייבר מאנדיי
צילום: shutterstock
מומלצים