שתף קטע נבחר
 

מר מרק: מיטב מתכוני המרקים

חם בבית ונעים עם עשרות מתכוני מרקים בכל הטעמים, דרגות הקושי והעדות. מעל ל-30 מרקים ממיטב מתכוני ערוץ האוכל, ממרק בצל צרפתי ועדשים ועד לטום ים תאילנדי ובורשט רוסי

ביום שבו כל מי שיכול צפוי לקחת יום מחלה או יום חופש, אין מתבקש יותר מאשר להעמיד סיר של מרק על הכיריים, שממלא את המטבח והבית כולו בריח מוכַּר וחמים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

בקיצור, העלינו עבורכם מעל ל-30 מתכונים מנצחים של מרקים, בכל הטעמים ודרגות הקושי ומכל העדות.

 

בצל ומינסטרונה - 8 קלאסיקות שתמיד עובדות

הישר מפריז: מרק בצל צרפתי של יפה עירון-קוץ

אש יש גולש: מרק גולאש הונגרי

מרק ירקות לקוסקוס

מלך המרקים הירוקים: מרק אפונה יבשה

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

הישר משינקין: מרק כתום עם בטטה/ רותי קינן

מרק עגבניות עם שמנת בסגנון איטלקי/ בני סיידא

מרק מינסטרונה עם ימבה ירקות ובשתי גרסאות

מלוכסן: מרק תירס עם נטיפי ביצה וחלב קוקוס

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

בין רגע - 3 מרקים שמכינים בשנייה

מרק עדשים כתומות בצ'יק צ'ק/ עומר מילר

ירוק בצלחת: מרק עדשים צרפתי של איילת הירשמן

מרק עגבניות אקספרס של רותי קינן

 

 (צילום: index opne)
(צילום: index opne)

 

מכל העדות - 9 מרקי עוף

מרק עוף אסיאתי עם כל מיני דברים טובים של מיכל וקסמן

מרק עוף פרסי עם כורכום וכופתאות גונדי

מקסיקני: מרק עוף וליים של איתמר דוידוב

מרק עוף של אמא: פיליס גלזר

 

פרואני: מרק עוף ובוטנים

מרק עוף פולני כמו שצריך

ויש גם טבעוני: מרק עוף בלי עוף של אורי שביט

מנצח כל שיעול: מרק עוף ואורז של רפי אהרונוביץ' (החלמה מהירה, רפי!)

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

מרק עוף תימני

מתכון של נורית חג'בי, מסעדת "הגחנון התימני"

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1 עוף מחולק לרבעים

1.5 ליטר מים

3 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים

שמן לטיגון

4 גזרים, חתוכים לטבעות

5 גבעולי סלרי טריים וירוקים

3 תפוחי אדמה, חתוכים לחצאי טבעות לרוחב בעובי 2 ס"מ

1 כף חוויאג' לבישול

1 צרור גדול של גבעולי כוסברה (לא קצוצים)

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

1 כף סחוג

 

להגשה:

סחוג ירוק

חילבה

 

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את כנפי העוף מהחזות. בסיר כבד וגדול מחממים שמן ומטגנים את חלקי העוף עם הבצל על אש נמוכה עד להשחמה. מוסיפים מים וירקות ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. מוסיפים תבלינים מלבד הכוסברה והסחוג ומבשלים 40 דקות.
  2. מוסיפים את הכוסברה והסחוג ומבשלים חצי שעה נוספת.
  3. הגשה: מגישים לצד סחוג ירוק וחילבה מוקצפת

 

מרקי ירקות

אין כמוני מולגטוני: מרק עדשים הודי של רינה פושקרנה

קרמי ומטרלל: מרק כרישה עם תפוחי אדמה

בורשט מבבה יאגא - מרק סלק רוסי

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ריבולטה: מרק שעועית איטלקי

מרק עגבניות ולחם/ מנה שטרום

מרק פטריות בר וגם מרק זוקיני: איטלקיים בקלחת

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

טום יאם "יום צ'ה האסייתית"

מתכון של יענק'לה שיין, השף של מסעדת "יום צ'ה האסייתית"

  

טיפ: אפשר להחליף את השרימפס בקוביות דג, קלאמרי או כדורי בשר עוף, בקר או בשר לבן

 

המרכיבים:

1 כף שטוחה גינגר

1 כף שטוחה שום כתוש

1 כף שטוחה פלפל חריף

4 כפות שמן סויה

4 כפות מחית טום יאם

1 כפית כורכום

2 ליטר ציר עוף/דגים

2 קופסאות שימורי שמנת קוקוס

6 עלי כפיר ליים יבש או טרי

4 כפות מיץ לימון

6 עלי בזיליקום קצוצים

שרימפסים קלופים - 5 לכל מנה

1 באק צ'וי יחידה מפורקת וקצוצה גס

1 כוס אפונה ירוקה

1 כוס פרחי ברוקולי

4+4 כפות שמן סויה

 

אופן ההכנה: 

  1. בסיר שטוח או בוואק מחממים את השמן. מוסיפים ג'ינג'ר, שום, פלפל חריף וכורכום ומערבבים דקה. מוסיפים מחית טום יאם ומערבבים 2 דקות נוספות. מוסיפים את ציר העוף/דגים, מויסיפים את שמנת הקוקוס ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את עלי כפיר הליים, מיץ הליים ומערבבים היטב.
  3. בסיר נפרד מחממים 4 כפות שמן סויה מקפיצים את השרימפס כשתי דקות. מוסיפים את באק צ'וי, אפונה וברוקולי ואת המרק. מרתיחים ומכבים את הרש
  4. הגשה: מוסיפים כוסברה קצוצה מעל כל מנה.

 

 (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

 

מרקים עם קציצות

מרק חומוס עם קציצות עוף

אָש: מרק סלק פרסי עם אורז וקציצות

מרק עוף וכדורי בשר קטנים של חינאווי

מרק קרם ירקות עם חזה אווז מעושן וכדורי בשר/ בני סיידא

 

קופטלי צ'ורבה - מרק עגבניות טורקי עם כדורי בשר קטנטנים - Köfteli Çorba

מתכון של רועי ירושלמי. מנה ביתית מהמטבח הטורקי של איזור תראקיה והים השחור, שמכינים תכופות בערבים קרירים.

 

גיוון: מי שאוהב אורז בקציצות שלו, יכול להוסיף לתערובת הבשר הטחון 1/4 כוס אורז.

 

המרכיבים:

1 ק"ג עגבניות בשלות או עגבניות מרוסקות וקלופות

1 גזר מגורר גס

1 בצל מגורר גס

250 גרם בשר בקר טחון

2 כפיות שמן זית או חמאה

1 ליטר ציר בקר או מים חמים עם אבקת מרק בטעם בשר

1 כפית נענע מיובשת

1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ גס לריבועים קטנים

מלח ופלפל - לפי הטעם

3-4 כפות אורז טחון - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. צרים מהבשר הטחון קציצות קטנטנות, בגודל אגוז לוז. מעבירים למקרר
  2. מבשלים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה 5 דקות נוספות. מגבירים את האש ומוסיפים את שמן, הבצל, הגזר, תפוחי האדמה וחצי כוס מציר הקר. מבשלים 10 דקות מכוסה.
  3. מוסיפים את שאר ציר הבשר, הנענע המיובשת, האורז הטחון ואת הקציצות מהמקרר. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-6 דקות נוספות ומגישים חם.

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קופטלי צ'ורבה
צילום: shutterstock
מומלצים