שתף קטע נבחר
צילום: על השולחן

יצאת חומוס: 10 מתכונים

מנשנוש לצד הבירה עד תבשילי עוף וקדרות דגים - 10 מתכונים קלים ומהירי הכנה עם גרגירי חומוס: מרק חומוס וירקות, קציצות בשר עם חומוס ורוטב עגבניות, דגים מרוקאיים עם חומוס, גזר פלפלים ועוד

1. ארבעס - גרגרי חומוס מבושלים

חטיף החומוס האשכנזי, שפופולרי מאד במגזר החרדי.


עוד
מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

1 קופסה גרגירי חומוס

מלח - לפי הטעם

פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

מעט כמון

 

להגשה:

כוסברה קצוצה - לפי הטעם

שמן זית - לפי הטעם

לימון - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מחממים גרגרי חומוס מקופסה אחת במיקרו 2 דקות ומגישים עם מלח, פלפל שחור גרוס, מעט כמון ולצד בירה קרה. אפשר לתבל גם בכוסברה קצוצה, שמן זית ולימון.

 

 

 (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

2. מרק חומוס וירקות

 

המרכיבים:

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן זית

2 קופסאות גרגירי חומוס

3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

2 גזרים, חתוכים לקוביות

1.5 ליטר מרק עוף

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

מלח - לפי הטעם

פלפל שחור - לפי הטעם

1/2 צרור כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצלים את שיני השום בסיר עם שמן זית. מוסיפים גרגרי חומוס, תפוחי אדמה , גזרים ומרק עוף. מתבלים בתערובת התבלינים, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.
  3. מכבים את הלהבה וממתינים 10 דקות לפני ההגשה.

 

3. חומוס אסלי

 

המרכיבים:

1 קופסה גרגירי חומוס

2 שיני שום

מיץ לימון

1/2 כוס טחינה גולמית

מים - לפי הצורך

 

אופן ההכנה:

מרסקים את גרגרי החומוס עם שיני שום, מיץ לימון, טחינה גולמית ומלח במעבד מזון. מעבדים תוך כדי הוספת מים בהדרגה עד לקבלת מחית בסמיכות הרצויה.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

4. דגים מרוקאיים עם חומוס, גזר ופלפלים

 

המרכיבים:

6 דגי ים, חתוכים לפרוסות

1/2 כוס שמן

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

1 כף רסק עגבניות

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

 

לרוטב:

1 קופסה גרגירי חומוס

2 גזרים פרוסים

4 פלפלים, חתוכים לרצועות

1 פלפל חריף

2 עגבניות פרוסות

צרור כוסברה קצוצה

2 שיני שום שלמות

1 כוס מים רותחים

מיץ משני לימונים

מעט סוכר

מלח- לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הדגים: משרים את הדגים במים ולימון למשך חצי שעה ושוטפים. מערבבים 1/2 כוס שמן עם פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כף רסק עגבניות, כורכום וכמון ומניחים בצד.
  2. מכינים את הרוטב: מסדרים גרגרי חומוס בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הגזרים, פלפלים, פלפל חריף ועגבניות פרוסות. מסדרים מעל את הדגים, מפזרים צרור כוסברה קצוצה, שיני שום שלמות וכוס מים רותחים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מרכיבים את המנה: יוצקים את השמן המתובל, מנערים את הסיר ומוודאים שהרוטב מכסה את הדגים. מכסים ומבשלים 8 דקות. טועמים ומוסיפים מיץ לימון, מעט סוכר ומלח לפי הצורך. מבשלים עוד 2 דקות. מכבים את הלהבה, מניחים ל-10 דקות ומגישים.

 

5. קציצות בשר עם גרגירי חומוס ורוטב עגבניות

 

המרכיבים:

 

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר טחון

2 כפיות ראס אל-חנות

1/4 צרור כוסברה קצוצה

3 שיני שום כתושות

1 בצל קטן קצוץ

2 ביצים

מלח - לפי הטעם

פלפל - לפי הטעם

 

לרוטב עגבניות:

3 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

מעט סוכר

מלח - לפי הטעם

1 קופסה של קוביות עגבניות

1/2 כוס מים

 

הגשה:

אורז לבן מבושל

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים בשר טחון, 2 כפיות ראס אל-חנות, צרור כוסברה קצוצה, שיני שום כתושות, בצל, ביצים, מלח ופלפל ומניחים בצד.
  2. מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את שיני השום הקצוצות בסיר עם שמן. מוסיפים כמון, פפריקה, מעט סוכר ומלח. מוסיפים קופסה של קוביות עגבניות ו-1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. 
  3. בינתיים מגלגלים מתערובת הבשר קציצות בגודל כדורי פינג-פונג.
  4. מבשלים את הקציצות ברוטב רבע שעה, מוסיפים גרגרי חומוס מקופסה אחת ומבשלים עוד כחצי שעה. מוסיפים מים רותחים אם צריך. מגישים על אורז לבן.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

6. סלט אורז מלא, חומוס וירוקים

 

המרכיבים:

1 כוס אורז מלא

1 קופסה גרגירי חומוס

3-4 לימונים, כבושים וחתוכים דק

עשבי תיבול קצוצים - 1/2 צרור מכל סוג (פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום).

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1/4 צרור נענע קצוצה

הרבה מיץ לימון

שמן זית - לפי הטעם

1/4 כפית כמון

1/2 כפית סומאק

מלח - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים כוס אורז מלא במי מלח רותחים כמו שמבשלים פסטה. מסננים ומקררים.
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים גרגרי חומוס , לימונים כבושים, תערובת עשבי תיבול, גבעולי בצל ירוק קצוצים, נענע קצוצה והרבה מיץ לימון.
  3. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים בכמון, סומאק ומלח. מערבבים ומגישים.

 

7. סמבוסק זריז במילוי חומוס

 

המרכיבים:

3 בצלים קצוצים

5 כפות שמן

1 שן שום כתושה

1 כף כורכו

מלח - לפי הטעם

פלפל שחור - לפי הטעם

1 קופבה גרגירי חומוס

4 עלי מלאווח

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה. מתבלים בשן שום כתושה, כורכום, מלח ופלפל שחור. טוחנים את תערובת הבצל עם גרגרי חומוס מקופסה אחת למחית.
  2. חוצים 4 עלי מלאווח וממלאים כל מחצית בכף גדושה של מלית. מקפלים לשניים וסוגרים למשולשים.
  3. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים חלמון ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20 דקות עד ששחום. מגישים חם.

 

8. תבשיל עוף, חומוס ותרד

 

המרכיבים:

2 בצלים, חתוכים לרצועות

4 כפות שמן - לטיגון

4 נתחים פרגית, חתוכות לרצועות

3 שיני שום קצוצות

250 גרם עלי תרד, קצוצים גס

1 כפית שטוחה אבקת קארי

1 כפית כורכום

1 קופסה של גרגירי חומוס

1/2 כוס מיץ לימון

מלח - לפי הטעם

פלפל - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את רצועות הבצלים במחבת חמה ומשומנת. מוסיפים רצועות פרגית ואת שיני השום הקצוצות ומזהיבים קלות. מוסיפים לתערובת עלי תרד, אבקת קארי, כורכום, גרגרי חומוס  ו-1/2 כוס מיץ לימון.
  2. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים כחצי שעה עד שהבשר עשוי (במידת הצורך מוסיפים מעט מים).

 

9. שקשוקה עם חומוס ולימון כבוש

 

המרכיבים: 

3 כפות שמן זית

4/6 ביצים

2-3 שיני שום שלמות

1 קופסה רסק עגבניות

1 קופסה עגבניות מגוררות

1 קופסה גרגירי חומוס

2 לימונים כבושים, קצוצים גס

1/4 כוס מים

1 כפית פפריקה

מלח - לפי הטעם

מעט כמון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים שיני שום, רסק עגבניות, עגבניות מגוררות, גרגרי חומוס, לימונים כבושים ו-1/4 כוס מים. מתבלים בפפריקה, מלח ומעט כמון. מביאים לרתיחה, מכסים מבשלים כ-5 דקות.
  2. פותחים 6-4 ביצים ומבשלים עד שהביצים עשויות לפי המידה הרצויה.

 

10. תבשיל חצילים, חומוס ועגבניות

 

המרכיבים:

2 חצילים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

שמן לטיגון

3 שיני שום קצוצות

1 קופסה של קוביות עגבניות ברוטב

1 קופסה של גרגירי חומוס

מלח - לפי הטעם

1 כף סוכר

1 כפית כמון

 

להגשה:

1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק

אורז לבן מבושל 

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם שמן ומקפיצים את קוביות החצילים. מוסיפים את שיני השום הקצוצות, קוביות עגבניות, גרגרי חומוס, מלח, סוכר וכמון. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה ומוסיפים פטרוזיליה או כוסברה. מגישים עם אורז לבן.

 

  • המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
קציצות בשר עם חומוס ורוטב עגבניות
צילום: דניאל לילה
מומלצים