שתף קטע נבחר

צרפת: הושתל לב מלאכותי השוקל רק 900 גרם

הלב החדש, שמיליוני יורו הושקעו בפיתוחו, מכיל יחידה אחת קומפקטית בגודל לב אנושי. מטרתו לשמש כ"גשר" לחמש שנים לפחות, עד למציאת לב אנושי והשתלתו בחולה. המיתקן מכיל גם רקמת פרה, שאמורה להפחית את הסיכון לדחייה

תקווה נוספת לחולים הזקוקים להשתלת לב: רופאים בצרפת מדווחים כי השתילו לראשונה לב מלאכותי המכיל יחידה אחת ומחזיק מעמד לפחות חמש שנים, כך שיוכל להוות "גשר "עד להשתלת לב אנושי.

 

לב מלאכותי כולל משאבות המחליפות את פעולתם של חדרי הלב. הן מחוברות לעליות הלב ומזרימות את הדם המגיע אליהן לכל הגוף. הלב משמש במצבים של אי ספיקת לב קשה, כגשר זמני עד להשתלת לב אנושי. הלב המלאכותי הראשון הושתל בשנת 1982, אולם החולה שרד עימו רק 112 ימים. מאז שוכללו המכשירים וגודלם הוקטן, עד שאיפשר את השתלת המיתקן כולו בבית החזה.

 

הלב המלאכותי החדיש שפותח בצרפת בסיוע מהנדסים אירופאיים שוקל 900 גרם, פי שלושה מלב אנושי. הלב מכיל רקמת פרה, שנועדה להפחית את הסיכון לדחייתו. בנוסף הוא כולל, לראשונה, יחידה אחת המושתלת כולה בבית החזה, זאת לעומת הלב המלאכותי בו נעשה שימוש בשנים האחרונות, שמכיל שתי יחידות נפרדות.

 

הלב המלאכותי. שוקל פי שלושה בלבד מלב אדם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הלב המלאכותי. שוקל פי שלושה בלבד מלב אדם(צילום: AFP)

 

הלב המלאכותי החדיש הושתל במטופל בבית החולים פומפידו שבפאריס. החולה התעורר ומצבו מוגדר טוב. "הלב יתן לחולים איכות חיים ותלות נמוכה בתרופות", אמר ד"ר אלאין קרפנטייר, הכירורג שעמד בראש צוות הרופאים המשתילים. "הוא יאפשר לחולה יותר תנועה, בניגוד ללבבות מלאכותיים קיימים, וסיכון מופחת להיווצרות קרישי דם".

 

"אצלנו חיים חלק ממושתלי הלב המלאכותי כבר 10 שנים", אומר ל-ynet פרופ' ג'יי לביא, מנהל היחידה להשתלות לב בשיבא. "מוקדם לדעת מה יהיה עתידו של הלב המלאכותי הצרפתי. טובי המוחות ומיליוני יורו של ממשלת צרפת הושקעו בפיתוחו, אך עדיין רבים מפקפקים ביכולתו. נותר להמשיך ולעקוב אחר החולים שיושתלו".

 

בחודש אוקטובר האחרון ביצע פרופ' לביא עם עמיתיו את השתלת הלב המלאכותי האחרונה שנעשתה בארץ, במכשיר ייחודי וקל משקל, המחליף את שני חדרי הלב. שתי היחידות המרכיבות את הלב המלאכותי הושתלו בבית החזה, כאשר הסוללות המטעינות את המכשיר שוקלות רק 1.5 ק"ג כל אחת, במקום 15 ק"ג של ציוד ששימש עד כה במיתקני הלב המלאכותי המשמשים בעולם.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים