שתף קטע נבחר

המלכה שרלוט: קינוח אקספרס במילוי מסקרפונה ושוקולד

התוצאה לא מסגירה את פשטות ומהירות ההכנה: רותי קינן מכינה עוגת שרלוט מפוארת במילוי שוקולד ומסקרפונה ב-20 דקות. גם אתם יכולים? בהחלט

מה קורה כשאתם נדרשים להכין קינוח או עוגה מרשימים במיוחד,אבל אין לכם כוח להתעסק עם יותר מדי מרכיבים וגם שעתכם קצרה מלאפות או לבשל? חוזרים קצת אחורה בזמן ומרכיבים ממה שיש בבית שרלוט מפוארת, עם קיצורי דרך משמעותיים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

שרלוט השוקולד המלכותית שלפניכם התארגנה ב-20 דקות שרובן הוקדשו להינדוס הבישקוטים, דבר שייחסך מכם בזכות 2 תובנות שעלו בשעה שניסיתי להעמיד אותם דום מסביב לדופן. התוצאה לא מסגירה את פשטות ומהירות ההכנה.

 

על אף שהיא נראית מה-זה אייטיז, השרלוט היא קינוח עתיק ורב יוחסין אפילו יותר. אומרים שהראשון שטבע את שמה היה השף הצרפתי האגדי אנטונין קארם, שעשה קריירה מפוארת בחצרות מלכי אירופה בראשית המאה ה-19 כטבח מחונן, ויש אומרים גם כמרגל. אומרים שהנציח בקינוח את המלכה האנגלייה שרלוט, אשתו של ג'ורג' השלישי ואמו של ג'ורג' הרביעי, שבשירותו עבד. מה שברור בוודאות הוא שאת הגרסה שזכתה לשם שרלוט רוס הקדיש לצאר אלכסנדר הראשון, שגם במטבחו בחש כמה שנים.

 

השרלוט המקורית היא קינוח אפוי, שליצירת תחתיתו ודופנותיו נוצלו שאריות לחם ישן והקלתית שהתקבלה מולאה בתערובת תפוחים מתוקה. הגרסאות הלא אפויות של הקינוח עושות שימוש בשאריות עוגת ספוג או באצבעות בישקוטים. המלית היא בדרך כלל סוג של קרם בוואריה , עתיר ג'לטין, ארוך ומסובך משהו להכנה אבל היא בהחלט פתוחה לכל דבר אחר, העיקר שיהיה יציב כדי שאפשר יהיה לפרוס אותו כמו עוגה.

 

אחרי שווידאתי שיש ברשותי כמות מספיקה של בישקוטים (הם אזרחי קבע במזווה שלי, ובאמת ידידים מסורים לעת צרה), עברתי לזירת המקרר וגיליתי בה שמנת מתוקה (תמיד יש, מהסוג העמיד) וגבינת מסקרפונה, שרק לאחרונה אני לומדת להעריך יותר ויותר את ביצועיה, גם מעבר לטירמיסו הוותיק. זו שהשתמשתי בה היא יבוא מצוין מאיטליה (אמברוזי), שהצטרף רק לאחרונה למסקרפונה הוותיקה של גד (המצוינת גם היא, אבל קשה לפעמים לאיתור).

 

השילוב של קצפת ומסקרפונה יוצר קרם נפלא בחמש דקות הקצפה, שבמהלכן אפשר להתעסק בסידור הבישקוטים בתבנית. הקרם הזה לא מתרגש מהקצפת יתר (אם כי מומלץ להימנע ממנה) או מערבוב השוקולד בתוכו והתוצאה יוצאת מוצקה, מענגת ומושחתת לעילא. את הבישקוטים המיועדים לתחתית כדאי להרטיב קצת בחלב או נוזל אחר (סירופ, קפה או משקה אלכוהולי מהול במים, אם אין ילדים בקהל היעד), כי כך הם יתאחדו מאוחר יותר עם הקרם. את הבישקוטים שמסביב רצוי להשאיר יבשים, כדי שיוסיפו מעט קראנצ'יות נחמדה לתוצאה הסופית.

 

מאחר שהשרלוט שלי יועדה להגשה ביומולדת, הפרשתי מעט מהקרם הלבן בטרם בחשתי בו את השוקולד והקדשתי כמה דקות נוספות לזילוף של כיתוב נחמד על פני הקרם הכהה. נעצתי נרות בקרם המוצק ואחרי שכובו בנשיפה אחת, חילקנו לכל המוזמנים. החתן בן השבע אהב, וכל הילדים ביקשו עוד. אתם מוזמנים לקשט בפירות העונה - תותים, למשל, זה רעיון מקסים.

  

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

שרלוט אקספרס במילוי מסקרפונה ושוקולד

מהחומרים אפשר להכין גם קינוח שאינו שרלוט (כי השם הזה מתייחס בעיקר לצורה ולא לתוכן): מספיגים את הבישקוטים בחלב ומסדרים שכבות וביניהן הקרם, בתבנית פיירקס אחת או בכוסות, להגשה אישית.

 

טיפ: כשמורחים מעט חמאה על דופן התבנית אפשר להדביק את הבישקוטים אליה והם לא נופלים. דרך אחרת היא להסתייע בטבעת אפייה (אם יש לכם כזאת) שקוטרה קטן כ-3 ס"מ בערך מקוטר התבנית - מסדרים את הבישקוטים ברווח שבין התבנית לטבעת, יוצקים את הקרם ושולפים את הטבעת.

 

המרכיבים לכ-12 מנות:

1 חבילה (200 גרם) בישקוטים

1/4 כוס חלב

 

לקרם:

200 גרם שוקולד מריר (עם 60% מוצקי קקאו)

1/3 כוס חלב

1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה

250 גרם מסקרפונה

1/3 כוס סוכר

 

אופן הכנה:
  1. מרפדים תחתית של תבנית קפיץ בקוטר 24 - 22 ס"מ בשכבת בישקוטים טבולים במעט חלב. מעמידים סביב דופנות התבנית חצאי בישקוטים לא טבולים.
  2. ממסים את השוקולד עם החלב (אפשר במיקרוגל או בסיר קטן על האש) ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
  3. מניחים את השמנת המתוקה, המסקרפונה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים עד שמתקבל קרם מוצק וקליל. מקפלים לתוכו את השוקולד המומס המצונן.
  4. מעבירים את הקרם שנוצר לתבנית ושומרים בקירור עד להגשה.

 

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בישקוטי
צילום: shutterstock
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים