שתף קטע נבחר

אל תשליכני לעת זקנה: מתכוני שאריות

אמא הכינה קוסקוס ואין לכם לב לזרוק את השאריות? שלישיית מתכונים שמנצלים את כל שארית הפליטה שנותרה במקרר - קציצות בנטאז' של פירה, אמפנדס עם שאריות חמין וגם עוגת קוסקוס מטריפה

בַּנַטָאז'

בַּנַטָאז'- קציצה טוניסאית עם שיק פריזאי אם נשאר לכם פירה במקרר- שדרגו אותו לקציצה ביתית, מפתיעה ומנחמת.

ועוד משהו: אם נשארו לכם שאריות מהמילוי אפשר להקפיץ אותו עם אורז או אטריות וכן על זו הדרך..

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

שאריות פירה, מתובלים במלח וקצת לימון

1 בצל, קצוץ דק

חופן פטרוזיליה

1/2 חופן כוסברה

1/4 חופן שמיר

250 גרם חזה עוף, קצוץ דק

1 ביצה טרופה

קמח

1 כפית פפריקה חריפה

פלפל ומלח.

שמן לטיגון עמוק


אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל במחבת עד עד להזהבה. מוסיפים את חתיכות חזה העוף והירק. דקה לפני שהעוף מוכן מתבלים ומורידים מהאש.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק בצ'יפסר או בסיר עמוק. לוקחים מעט פירה ומשטחים על כף היד. מניחים עליו כף מתערובת החזה העוף והירק וסוגרים עליה עם עוד פירה לכדור. מגלגלים בקמח ובביצה לשמן עמוק רותח, חצי דקה וזה מוכן!
  3. הגשה: טוניסאי אסלי ינגב את זה עם מטבל אריסה אדומה חריפה וקצת לימון.  

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אמפנדס "כל טוּב" - כיסונים ממולאים מכל הבא ליד

כל מנת בשר שבתרדמת מקרר מזה יומיים ומעלה אפשר להעיר עם קצת ירק קצוץ, תבלינים נכונים ורצון טוב.

ועוד משהו: אם יצא לכם יותר בצק ממלית, אפשר להקפיא את הבצק עד השאריות הבאות.

 

המרכיבים:

3 כוסות קמח

1/3 כוס שמן

2/3 כוס מים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

 

למילוי:

שאריות עוף או בשר, מסוננות מרוטב או נוזלים אחרים: בשר מהחמין, עוף בתנור או שניצל

1 בצל, קצוץ דק

קופסאות שימורים אופציונליות: תירס, פטריות, חומוס (או גם וגם וגם)

שאריות נוספות אופציונליות נוספות: ביצה קשה, חתוכה לקוביות (שמוספים למלית רק לאחר שהורדה מהאש)

כל תבלין שאוהבים: סויה או דבש, סוּמָק או פפריקה, ראס אל חנות או כמון ועוד

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק לתערובת אחידה וחלקה ונותנים לה לנוח עשרים דקות במקרר.
  2. מכינים את המילוי: קוצצים את העוף או הבשר או השניצל או כל מה שנשאר לכם במקרר. מטגנים במחבת יחד עם בצל ותבלינים, רק עד שכל הטעמים מתחברים.
  3. מרדדים את הבצק לעובי של בצק עלים ויוצרים ממנו עיגולים בעזרת קערת מרק.
  4. מניחים כף מהמלית במרכז הבצק, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב מכל הכיוונים. אפשר לעטר בקצוות עם מזלג או חותמות של צורות.
  5. מסדרים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

עוגת קוסקוס "פרקה": טוניסאית מטריפה ומתפוררת

את גרגירי הקוסקוס המוכן שנשארו לכם מהארוחה החגיגית בליל אמש אפשר להפוך לעוגה מסורתית ומתפוררת בניחוח מתוק של ארצות רחוקות.

 

טיפ: אפשר להכין את העוגה מקוסקוס אינסטנט, אך כמובן שהכי מומלץ זה שאריות של קוסקוס אמיתי ביתי! כדי ללמוד איך מכינים קוסקוס טוניסאי דק-דק וטעים-טעים אתם מוזמנים לסדנא שלנו לגלגול קוסקוס 

המרכיבים:

שאריות קוסקוס מוכן

500 גרם תמרים קצוצים

1 כוס אגוזים (לא חשוב איזה, הכל הולך)

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן (לא חובה)

מעט קליפת תפוז מגורדת

3 כפות סוכר חום צפוף

1/2 כוס מים

 

לסירופ:

1 כוס סוכר לבן

1 כוס מים

פרוסת לימון או קלמנטינה

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את כמות הקוסקוס לשניים ומסדרים מחצי אחד שכבה של קוסקוס בתבנית קפיצית בשכבה אחידה. 
  2. בסיר על אש קטנה מבשלים יחד את כל שאר המצרכים. מערבבים הכל עד שמתקבלת תערובת אחידה בריח טוב.
  3. מסדרים שכבה של מלית מעל השכבה של הקוסקוס, ומעל המלית שוב שכבה של קוסקוס.
  4. מבשלים סיר קטן על אש קטנה את כל רכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס והסירופ טיפה הסמיך, ממש טיפה ויוצקים מעל העוגה.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

 

  • "מאמא דיאלי" מבשלים בשוק מחנה יהודה אוכל מרוקאי בטייק אווי. הם משתתפים הפסטיבל "שאון חורף " בירושלים ויקיימו במסגרתה ביום שני (3.2) סדנת בישול שאריות. בן יהודה 31, קומה חמישית. יהיו קוסקוס, מעמולים, תה בקומקום, קצת עראק ואירוח חם ולבבי כיד המאמא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
אמפנדס עם "כל טוב"
צילום: דודו אזולאי
מומלצים