שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

משכירה לעצמאית: כך יצאתי מאזור הנוחות

בעיצומה של עבודה מצליחה בהיי-טק - רות דה סואן לא יכלה להמשיך ולדמיין את עצמה כשכירה עד סוף הקריירה. היום, כמנהלת שותפה בחברה העוסקת בגיוס עובדים - היא מספרת אילו אתגרים חיכו לה בדרך - פעמיים. עשיתי שינוי - אנשים שעברו הסבה מקצועית

עם סיום התואר הראשון בהנדסת תעשיה וניהול בגיל 26, התחלתי קריירה בחברת היי-טק גדולה כמנהלת פרויקטים גלובלים. היו לי הישגים מקצועיים, משכורת יפה, אוטו צמוד, יציבות, מסלול התקדמות מובטח, מנהלים טובים, אנשים איכותיים וסביבת עבודה נעימה ומפנקת. ובכל זאת - בהדרגה התפתחה בי תחושת חוסר גדולה.

 

עשיתי שינוי - עוד כתבות וטורים:

 

הסתכלתי קדימה ולא הייתי מסוגלת לדמיין את עצמי כעובדת שכירה עד סוף הקריירה. הלבטים לא היו פשוטים. רציתי ליצור ולעשות למען אנשים. לא היה משהו ספציפי שהפריע, רק רצון עמוק לשנות ולנסות. בגיל 32 החלטתי שדי - אחרי לימודי תואר שני במנהל עסקים, עם בעל מהמם ושני ילדים קטנים, החלטתי לצאת מאזורי הנוחות, להניח את הפחדים והחששות על המדף ולפנות לתחום הבריאות והתזונה.

 

למדתי, התמחתי ובניתי מאפס עסק קטן ויציב, עם בסיס לקוחות קבוע וחוזר. התמודדתי עם שיווק, מכירות, שימור לקוחות וכל הכרוך בניהול עסק עצמאי. לא הכל היה מתגמל בטווח הקצר - עבודת השיווק והמכירות היתה זרה לי לחלוטין והאתגר היה עצום.

 

אפשר ללמוד לבד

כדי להתחיל מבלי להוציא כסף, למדתי באופן עצמאי כל מה שאפשר על שיווק עסקים קטנים ושיווק מהבית. קראתי באתרים, מאמרים, בלוגים, דוגמאות וניתוחים, התייעצתי עם חברים מנוסים בתחום, בניתי תוכנית והתחלתי לעבוד. לאורך כל הדרך הקפדתי להמשיך לרכוש כלים, ידע ופיתוח עצמי. כאשר התאפשר לי, לקחתי קורס מעשי לניהול עסק עצמאי.

 

בהדרגה, תוך התנסות אמיתית וטעויות בדרך, שברתי את מחסום "שיווק ומכירות זה לא אני" ולמדתי שכל "לא"' הוא "לא עכשיו". לקח קצת זמן והצלחתי לבסס הכנסה קבועה ומספקת ולשלב באיזון את כל חלקי הפאזל של חיי במשך כמעט 7 שנים. החיים המשיכו לזרום עד שפגישה על כוס קפה עם חברה ותיקה, חיברה אותי עם השותפה שלי כיום, עינת שניצר, וזימנה לנו אפשרות להרים סטארט-אפ טכנולוגי חדש ומענין בתחום גיוס עובדים.

 

עינת שניצר ורות דה סואן. שותפות לעסק ( צילום: אסף אייזנשטיין  ) ( צילום: אסף אייזנשטיין  )
עינת שניצר ורות דה סואן. שותפות לעסק( צילום: אסף אייזנשטיין )

 

בטוחה יותר מאשר בפעם הראשונה, עם ציפיה לשינוי ולאתגר שכבר התבשלה בבטן, הרגשתי כי התיזמון להתחדש מושלם. החיבור היה טבעי ויצאנו לדרך עם חברה חדשה בשם HR MARKET - פלטפורמה טכנולוגית שמפגישה בין עסקים קטנים לחברות השמה בוטיק (B2B), באופן שמציע עשרות משרות תחת זירה אחת.

 

החשיבות של תוכנית עסקית ברורה

גם הפעם צללתי לתוך עולם תוכן חדש וזר לחלוטין - תחום משאבי האנוש והגיוס. שוב, עם ביטחון גדול יותר ביכולותי, למדתי תוך כדי תנועה את עולם הגיוס על כל רבדיו ואת הפן של שיווק ומכירת מוצר טכנולוגי לארגונים. כיום, בגיל 40, החברה שהקמנו נמצאת בכיוון חיובי ומתחילה להחזיר את ההשקעה.

 

מה שקסם לי במקרה זה, היה גם האפשרות לסייע לחברות ההשמה הקטנות, שחלק ניכר מהן נמצא בבעלות נשים, לעבוד כעצמאיות בשוק המאפשר תחרות בונה. במקביל, החברות הטכנולוגיות פוגשות בעשרות משרות תחת זירה אחת ועל הדרך מעודדות ומחזקים עסקים קטנים.

 

אני גם מקווה כי הפלטפורמה תוריד חסמים ראשוניים של כניסה לתחום ותעודד נשים נוספות להקים עסק עצמאי בהשמה. כשלעצמו, מדובר בתחום נוח להקמת עסק עצמאי, המאפשר לממש חיי איזון בין עבודה ובית, גמישות, "אדונות" לזמן והכנסה מכבדת כאשר יש הצלחה.

 

בעיני, אחד הדברים המהותיים להצלחה הוא מודל עסקי ברור ותכנון מראש של "עלות-תועלת" - על מה צריך לוותר ומה מקבלים ומרוויחים במקום. זה מאוד הקל להשלים ולהתמודד עם קשיים נקודתיים כמו אי הצלחות, תזרים מהודק ועוד.

 

למי ששוקל שינויים מומלץ להעלות זאת על הכתב ולרשום את התוצאות האפשריות של כל צעד שאתם שוקולים. גם אני עשיתי רשימה כזו - ואם אם היתה בה תוצאה אפשרית שלא יכולתי לחיות איתה בשום אופן, לא עשיתי את הצעד הזה. חכם ופשוט.

 

בכל שינוי יש אתגר גדול. הפחדים והחששות קיימים תמיד, אך עדיף לראות בהם שומרים ולא סוהרים. ההתלהבות, האופטימיות, האמונה האמיתית בדרך יחד עם עשיה מתוך הנאה, התמדה ותוכנית עבודה ברורה, מביאים גם תוצאות וגם הכנסה.

  

הכותבת היא מייסדת שותפה של חברת HR MARKET

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים