שתף קטע נבחר

נשק מנצח: פיצה עם חיי מדף של שלוש שנים

מנת קרב חדשה בתפריט צבא ארה"ב: פיתוח יאפשר לחיילים לאכול פיצה גם אחרי 3 שנים באריזה. חמה היא לא תהיה, אבל הטעם "דומה לפיצה ביתית"

לא בטוח שהפיתוח החדש הזה ישפיע על שדה הקרב ויעזור לארצות הברית לנצח במלחמות הבאות, אבל מדובר כנראה בחלומו של כל חייל אמריקני: פיצה עם חיי מדף של שלוש שנים צפויה להיכנס בקרוב לתפריט הצבא האמריקני. היא אומנם לא תהיה חמה כמו בפיצריות, אבל מי שטעם אותה אומר שהיא ברמה לא פחות טובה מפיצה ביתית.

 

 

החיילים האמריקנים דרשו להוסיף את הפיצה לתפריט שלהם מאז השינוי שנעשה ב-1981, כאשר את האוכל מקופסאות השימורים החליפו ארוחות מוכנות לאכילה, גם באזורי קרבות ובמקומות שבהם לא היה מטבח שדה. עכשיו הדרישה שלהם עומדת להתממש.

מדעני המעבדה הצבאית עם הפיצה שפיתחו (צילום: AP) (צילום: AP)
מדעני המעבדה הצבאית עם הפיצה שפיתחו(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

חוקרים מהמעבדה הצבאית במסצ'וסטס קרובים מאוד לסיום תהליך הפיתוח של הפיצה, לפי מתכון שלא יחייב קירור או הקפאה כדי לשמור אותה במשך שנים. "אפשר יהיה לקחת את הפיצה, להשאיר אותה ארוזה על הדלפק לשלוש שנים, והיא עדיין תהיה אכילה", אומר מייקל ריצ'רדסון, מדען אוכל ממעבדת "נטיק" של צבא ארצות הברית, שעוסקת במחקר ובפיתוח.

 

מדעני נטיק אחראים גם לפיתוח ציוד ובגדים אשר שיפרו את יכולות הקרב של החיילים ואת הישרדותם, אבל מבחינתם הפיתוח של הפיצה נחשב למציאת הגביע הקדוש. מדובר במזון שנחשב לאחד המבוקשים ביותר בקרב החיילים האמריקנים, כאשר הם נשאלים מה הם רוצים לראות במנה שלהם, כך אומר ריצ'רדסון, אשר הקדיש שנתיים לפיתוח המתכון המיוחד.

המנה המנצחת. הותאמו רכיבים שישמרו על הלחות והטריות (צילום: AP) (צילום: AP)
המנה המנצחת. הותאמו רכיבים שישמרו על הלחות והטריות(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הבעיה המרכזית של המדענים הייתה איך לשמור את הלחות ברוטב העגבניות ובגבינה, ולמנוע מצב שבו יגדלו בקטריות על המוצר. הם הצליחו לעשות זאת עם הוספת מרכיבים ששומרים על הלחות, כמו סוכר, מלח וסירופ, שנספחים למים. כדי לשמור על הפיצה אכילה למשך זמן כה ארוך, הם גם התאימו את החומציות של הרוטב, הגבינה והבצק, ופיתחו אריזה אטומה.

 

ומה הטעם של המוצר החדש? רוב החיילים עוד לא טעמו את הפיצה החדשה כי היא עדיין בפיתוח, אבל מנהלת המעבדה ג'יל בייטס, אמרה שהיא הייתה מאושרת אחרי שטעמה את הפיתוח האחרון בטעם פפרוני. "זה טעם די דומה לפיצה שמכינים בבית, הבעיה היחידה היא שהפיצה לא תהיה חמה כאשר אוכלים אותה, אלא בטמפרטורת החדר".

 

ולמי ששומר על כשרות ולא אוכל בשר חזיר, תהיה גם פיצה עם בשר הודו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
פיצה. בקרוב בתפריט, לשלוש שנים
צילום: AP
מומלצים