שתף קטע נבחר

בלגיה מותקפת: "ממיתה ילדים כמו הנאצים"

המדינה המנומנמת מתמודדת עם ביקורת בינלאומית קשה מצד שמרנים בעקבות החוק החדש שמאפשר המתת חסד לילדים בכל גיל החולים במחלות סופניות

התקשורת בבלגיה הביעה היום (ו') תמיהה על הביקורת הבינלאומית נגד בריסל, בעקבות החלטתה להרחיב את החוק המאפשר המתת חסד במדינה כך שיחול גם על ילדים בכל גיל. כלי התקשורת הבלגיים מציגים את החוק החדש כמעשה הומני, ודוחים את הרעיון שיופעל לחץ כלשהו על ילדים חולים לסיים את חייהם.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

החוק שאושר אתמול בפרלמנט הבלגי, הראשון שמתיר המתת חסד של ילדים ללא שום הגבלת גיל, אושר בקלות - בדומה לחוק שאושר ב-2002 ושמאפשר המתת חסד לבגירים. החוק החדש המאפשר המתת חסד לילדים בכל גיל עורר רק ביקורת מועטה במדינה, אולם גרר עניין רב וזעם במקומות אחרים בעולם.

 

"בלגיה אפשרה הריגה לפי דרישה של ילדים החולים במחלות סופניות ועשתה צעד לעבר תהום מוסרית", כתב העיתון הגרמני השמרני "די וולט" בטור שפרסם, "מדינה שמאפשר משהו כזה היא מדינה כושלת".

 

מפגינים נגד המתות חסד לילדים קטנים בבלגיה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים נגד המתות חסד לילדים קטנים בבלגיה(צילום: EPA)

 

החוק שיאפשר המתת חסד לילדים בבלגיה שונה מחוק המתת החסד הרחב יותר. בגירים יכולים לבקש המתת חסד באמצעות זריקה אם הם סבורים שמצבם בלתי נסבל וכאבם גדול מדי. אחד המקרים המפורסמים שסיפקה בלגיה בהקשר זה הוא של שני אחים תאומים חרשים שהחלו להתעוור והומתו לבקשתם אשתקד. לעומתם בגירים, החוק החדש יחייב להוכיח שמחלתם של הילדים המבקשים המתת חסד היא סופנית. הילד הוא שיצטרך לקבל את ההחלטה, ולקבל את הסכמת ההורה.

 

בכך שהיא מתירה המתת חסד לילדים בכל גיל הולכת בלגיה רחוק אף יותר משכנתה הולנד, שאמנם ידועה בגישתה הליברלית בנוגע לשורה של נושאים סוציאליים - אולם אינה מאפשרת המתת חסד לילדים שגילם פחות מ-12. "בפעם הראשונה מאז 1830 התפתחנו והפכנו למנהיגים של התקדמות מוסרית", כתב העיתון הבלגי "דה מורגן".

 

פרשנים שמרנים בארה"ב מתחו ביקורת נוקבת במיוחד. מטיף הטלוויזיה האוונגליסטי פט רוברטסון אמר כי החוק הוא סימפטום של ברוטליות רחבה יותר שניכרה בעבר הקולוניאלי של בלגיה באפריקה. "הם עינו את הילדים, קטעו את ידיהם אם הם לא עבדו כמו שצריך. הם הצליפו בהם וצרבו אותם כדי לסמנם. זה היה פשוט נורא", אמר רוברטסון לרשת טלוויזיה קתולית בארה"ב. "כך שהבלגים לא בהכרח ידועים בחמלה שלהם".

 

איל התקשורת האמריקני סטיב פורבס כתב בטור דעה בחודש שעבר: "אנחנו ניצבים במדרון חלקלק בדרך להפוך לחברה כמו זו שחזתה גרמניה הנאצית, כזו שבה נפטרים מאנשים 'בלתי רצויים' כמו מטישו".

 

ביקורת בינלאומית שכזו נדחתה על-ידי פרשנים מקומיים הרואים בחוק צעד הומני שיינקט רק במקרים יוצאי דופן מאוד כדי לשים קץ לסבל של

ילדים שאין להם סיכוי לחיות. בארט שטרטווגן, העורך הראשי של "דה סטנדארד", אחד העיתונים הגדולים ביותר בבלגיה, אמר ש-12 שנים אחרי חוק המתת החסד הראשון במדינה, הבלגים הפכו יותר ויותר רגילים לאפשרות של השימוש בו בשלבי חייהם האחרונים.

 

"מרגיז אותי לשמוע 'אתם תרצחו ילדים' בתקשורת הזרה", אמר, "אנחנו לא משתמשים כבר בשפה הזו. זה דיון לגמרי אחרי וברמה שונה". כותרת הכתבה בעיתון שלו שעסקה היום באישור חוק המתת החסד לילדים כללה ציטוט מעיתונאי בלגי ידוע: "מאז מארק דוטרו לא היה עניין רב כל כך בבלגיה", נכתב שם, כשהכוונה היא לרוצח הילדים הסדרתי שפשעי זעזעו את המדינה בשנות ה-90.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"הריגה לפי דרישה". מפגינים נגד החוק
צילום: EPA
מומלצים