שתף קטע נבחר

ג'ונגל של ברוקולי

ארז קומרובסקי חוזר מהמזרח עתיר המים אל הטפטפות של הגליל השחון. נחמתו היחידה הם ירקות הבוסתן שגדלו פרא ושמהם הוא מכין קציצות ברוקולי עם קמח חומוס שמתחננות להיכנס לרפטואר הביתי שלכם וגם ברוקולי עם בוטנים

השבוע חזרתי מבורמה. מטושטש ומדוכדך לחלוטין שהסיור הקולינרי שלי מאחורי, נכנסתי בשעת בוקר מוקדמת לבוסתן, סוחב את תיק הנסיעות שלי על גלגליו ההרוסים ומחכה לשמוע את התרנגולות מקרקרות כהרגלן.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל: 

 

אפשר להשאיל קצת מים? אגם אינלה, בורמה (צילום: shutterstock)
אפשר להשאיל קצת מים? אגם אינלה, בורמה(צילום: shutterstock)

 

לאוזני הגיע צליל המים בטפטפות, שעושים את דרכם לערוגות. "השקייה בפברואר. מוזר", חשבתי לעצמי. מעניין מה עובר על סטפן, הגנן שלי הוא בטח לגמרי מבולבל. אבל אז נזכרתי שלא ירד גשם כבר הרבה זמן. נגעתי באדמה היבשה, התיישבתי על מדרגות האבן ונכנסתי לקטטוניה. המעבר מבורמה, ארץ הנהרות והמונסונים ואגם אינלה הישר לגליל מוכה הבצורת היה חד מדי.

 

רק לפני יומיים עוד שטתי על סירת עץ בתוך האגם, צופה בחקלאות המופלאה של הארץ הזו ולא מאמין כמה חוכמה יש בה, בעודי קוטף עגבניות מתוך ערוגות שצפות באגם (אני חייב להתוודות בפניכם שאלה לא בדיוק עגבניות המים המלוחים של ניצנה , אבל עדיין - עגבניות צפות על אגם). ואז אני חוזר לכאן ושומע את המים בטפטפות באמצע החורף. פתאום הבנתי שזה לא ממש הגיוני לגדל ירקות על מים שאינם בתעריף חקלאי וכמה חכמות הערוגות הצפות שעליהן מניחים אצות, אותן הכפריים שולים מהאגם והן מצידן מתקמפסות ויוצרות תנאי חיים לעגבניות.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי)
 

 (צילום: ארז קומרובסקי)
(צילום: ארז קומרובסקי)

 

אחרי כמה רגעי הסתגלות רגשית, המשכתי לתוך הבוסתן. שכחתי לרגע את כל מה שהרגשתי חמש דקות לפני כן. וראיתי שבגלל החום, כל שתילי הברוקולי וכרובי הניצנים, הכרוביות והכרובים גדלו למימדי ענק. חלקם אף החלו לפרוח, הרבה לפני הזמן - אנחנו בפברואר, להזכירכם, וברוקולי אינו שקדיה. הסתכלתי על השתילים והחלטתי שאני לא צריך להיכנס למרה שחורה. יש הרבה ברוקלי כבר מעכשיו, שפע כרוב ניצנים. זה מה יש, את זה נבשל ועם זה ננצח.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי)

 (צילום: ארז קומרובסקי)
(צילום: ארז קומרובסקי)

 

ברוקולי ובוטנים קלויים

 

המרכיבים:

2 ראשי ברוקולי מופרדים לפרחים

3/4 כוס בוטנים קלוים

1/2 כוס עלי בזיליקום

1/2+1/3 כוס שמן בוטנים

2 כפות דבש

1 כף גרגירי חרדל כתושים

3-4 שיני שום

1 פלפל חריף, קצוץ דק

 

מלח ופלפל - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את פרחי הברוקולי עם שליש כוס שמן בוטנים. מלהיטים מחבת ברזל גדולה וצולים מכל הצדדים 2-3 דקות ולא יותר מדי.
  2. כותשים את הבוטנים על קליפתם עם הפלפל החריף, גרגירי החרדל והשום. מוסיפים חצי כוס שמן בוטנים ודבש. מטפטפים את רוטב הבוטנים על פרחי הברוקולי הצלויים ומגישים עם עלי בזיליקום מעל.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי)
(צילום: ארז קומרובסקי)

 

קציצות ברוקולי

 

המרכיבים:

3 כוסות פרחי ברוקולי

2 ביצים

1 כוס קמח חומוס קלוי (כמו לגונדי) 

1 בצל גדול, מגורד דק עם פומפיה

1 כפית כורכום

4 תרמילי הל כתושים

מלח ופלפל - לפי הטעם

 

לטיגון:

קמח חומוס לקימוח

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת לחה. מוסיפים ביצה נוספת במידת הצורך (או קמח חומוס במידה והתערובת רטובה מדי) - תפעילו שיקול דעת.
  2. טובלים כל קציצה במעט קמח חומוס לקימוח ומטגנים בשמן עמוק וחם מאד עד להזהבה עמוק.
  3. מגישים לצד יוגורט ונהנים עד הגג.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי)
(צילום: ארז קומרובסקי)

 

 

 


פורסם לראשונה 20/02/2014 23:12

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז קומרובסקי
קציצות ברוקולי
צילום: ארז קומרובסקי
מומלצים