שתף קטע נבחר

עובדי כיל נגד הפיטורים: לחברה יש מיליונים

ראשי ועדי מפעלי החברה שלחו מכתב למנכ"ל סטפן בורגס, בו הם טוענים כי החברה במצב מצוין - בניגוד להצהרות ההנהלה. "כיצד יתכן שבזמן שההנהלה מפזרת רמזים על צעדי התייעלות ופיטורי עובדים, מושכים ניר גלעד והמנהלים מסביבו דיבידנדים בסך 500 מיליון דולר?"

ראשי ועדי מפעלי כיל (כימיקלים לישראל) שלחו הבוקר (ב') מכתב למנכ"ל הקבוצה, סטפן בורגס , בו הם טוענים כי תוכניות ההתייעלות במסגרתן מתכוונים לפטר מאות עובדים - אינן מוצדקות. לטענתם, מצבה של החברה מצוין - בניגוד להצהרות ההנהלה.

 

 

על המכתב חתומים ראשי ועדי העובדים של מפעלי ים המלח, תרכובות ברום, רותם אמפרט, פריקלאס, תובלה ומגנזיום. ראשי הוועדים מאשימים את ההנהלה בניסיונות לשטות בעובדים וטוענים כי הליכי ההתייעלות המתוכננים נועדו רק לפגוע בהסכם הקיבוצי.

 

לטענתם, החברה הרוויחה בשנה האחרונה קרוב לשלושה מיליארד שקל - אבל להנהלה זה לא מספיק. ״ברצוננו להבהיר באופן חד משמעי, לדעת העובדים, כיל איננה זקוקה לייעול, במיוחד לא במצבה הנוכחי", נכתב.

 

"חברה שמרוויחה קרוב לשלושה מיליארד שקל בשנה, חברה שמושכת דיבידנדים בסכומים של כחצי מיליארד שקל, חברה שמשלמת למנהליה עשרות מיליונים, ובחברה שרק עכשיו נחשף שהרוויחה מעל 6 מיליארד דולר בחמש שנים ונהנתה מהטבות מס של 691 מיליון דולר אינה צריכה לפטר עובדים". 

 

ראשי הוועדים מסרו היום כי "הם (-ההנהלה - מ.ס.) רוצים יותר כדי להמשיך ולהשקיע במיזמים כושלים כגון בטר פלייס, הם רוצים יותר כדי לשלם עבור התנאים המפליגים של המנהלים והם רוצים לפטר עובדים בנגב כדי לשלם לעובדים בבריטניה. כיצד יתכן שבזמן שההנהלה מפזרת רמזים על צעדי התייעלות ופיטורי עובדים, מושכים ניר גלעד והמנהלים מסביבו דיבידנדים בסך 500 מיליון דולר? 500 מיליון דולר!".

 

כיל הודיעה לפני מספר חודשים כי בכוונתה ליישם תוכנית התייעלות במפעליה. האות ניתן בשלב הראשון במפעל רותם אמפרט, עם הודעה על תוכנית להפחית בשכר העובדים ולפטר כ-127 עובדים. העובדים, שדורשים כי התוכנית תיערך בתיאום עימם, הגיבו בעיצומים ששיאם הגיע בחסימת שערי המפעל. עובדי שאר מפעלי הקבוצה, החוששים כי הפיטורים יגיעו בשלב הבא אליהם, הכריזו אף הם על סכסוכי עבודה.

 

כיל: "מציאות בעייתית ודחופה"

מהנהלת כיל נמסר בתגובה: "הגזירות שממשלת ישראל הטילה על כיל בשנים האחרונות, כולל החרגה מהחוק לעידוד השקעות הון, הכפלת התמלוגים ומימון הצלת בתי המלון בים המלח, מסתכמות בכמיליארד שקל בשנה והם הפכו את נתח תקבולי המדינה על הפקת אשלג לגבוהים ביותר בעולם.

 
"עובדה זו בנוסף למצב בו עלות ההעסקה של עובדי כיל היא הגבוהה ביותר בעולם בהשוואה לכל המתחרים הבינ"ל שלה, ובנוסף למשבר בשווקים בהם כיל פעילה, ירידת כושר התחרותיות שלה, ועלייה משמעותית בעלויות הייצור יצרו עבור כיל מציאות בעייתית ודחופה שמחייבת אותה לפעול.

 

"הנהלת החברה רואה לנגד עיניה אחריות וחובה ממדרגה ראשונה לעשות את הכל על מנת להבטיח את עתיד החברה ופרנסת העובדים. בדיוק לשם כך הנהלת כיל מכינה בימים אלה תוכניות מפורטות הכוללות הגדלת כושר התחרותיות במפעלים באמצעות הובלה טכנולוגית, הגדלת הפיתוח והחדשנות, צמצום עלויות ייצור, וצמצום עלויות עבודה ומינהלה.

 

"בפגישה שהתקיימה לפני מספר שבועות בין ראשי וועדי העובדים עם מנכ"ל כיל, סקר מנכ"ל החברה את התכניות העקרוניות בעניין. ברגע שהתוכניות המפורטות יושלמו גם הן יובאו לידיעת נציגי העובדים מיד עם השלמתן. כיל קוראת לוועדי העובדים להבין את האתגרים, לדבוק באמת, לשתף פעולה ולנהוג באחריות בדרך להבטחת עתיד החברה ומקום עבודתם של העובדים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים