שתף קטע נבחר

מושקע מהטבע: גורמה טבעוני

5 מתכונים טבעוניים וחגיגיים שישדרגו כל ארוחה: פלאפל ירוק עם טחינה סלק, לחמניות סלק במילוי כרובית, טאבולה עם עדשים כתומות ותפוחי עץ וגם כנאפה סייטן עטוף באטריות קדאיף

 

פלאפל ירוק עם טחינה סלק

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

 

לפלאפל:

1/2 ליטר חומוס מושרה

זר כוסברה

זר פטרוזיליה

2 שיני שום

1/4 בצל לבן גדול

1/2 פרוסת לחם לבן

1 כפות כמון

1/4 כף זרעי כוסברה טחונה

1/4 כף פלפל שחור

קורט שאטה טחון

קורט סודה לשתיה

1/4 כף מלח

 

לטחינת סלק:

1 סלק בינוני

1/2 כוס טחינה גולמית

מלח, פלפל

מעט מיץ לימון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפלאפל: טוחנים את מרכיבי הפלאפל במטחנת בשר או במעבד מזון (יש להקפיד לטחון למרקם פירורי ולא למשחה).
  2. מכינים את הטחינה: מבשלים סלק עד לריכוך. מקלפים, מקררים וטוחנים. מוסיפים 1/2 כוס טחינה גולמית, מעט מים קרים, מלח, פלפל ומעט מיץ לימון. טוחנים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון.
  3. הכנה והרכבה: קורצים כדורים מתערובת הפלאפל ומטגנים אותם במחבת מחוממת מראש עם שמן עמוק. מגישים עם טחינת סלק.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

לחמניות סלק במילוי כרובית

 

המרכיבים:

1 ק"ג קמח

70 גרם סוכר

275 גרם סלק טחון

275 מ"ל מים

20 גרם שמרים

1 כף מלח

1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח 4 דקות, ומניחים בצד להתקרר.
  2. מכינים את לחמניות הסלק: שמים במעבד מזון שמרים, סוכר, קמח ומלח ומערבבים. מוסיפים את הסלק והנוזלים וממשיכים לעבד 10 דקות נוספות. מכסים ומניחים בצד להתפחה.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 30 גרם כל אחד, ומרדדים במערוך עד לקבלת בצק בעובי דק.
  4. מגלגלים את הבצק סביב הכרובית,  מעבירים לתבנית אפייה ומתפיחים. מפזרים מלח גס על הכרוביות ומכניסים לתנור שחומם מראש למעלות 180 מעלות למשך 15 דקות.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

טאבולה עם עדשים כתומות, תפוחי עץ  ועשבי תיבול

 

המרכיבים:

1 כוס עדשים כתומות

1 כוס חיטה

2 תפוחי עץ גרני סמית', פרוסים לפרוסות דקות

זר כוסברה, קצוצה דק

זר נענע, קצוצה דק

1 זר בצל ירוק, קצוצה דק

זר פטרוזיליה, קצוצה דק

3 כפות פיסטוקים, מקולפים וקלויים

 

לרוטב:

שמן זית - לפי הטעם 

מלח, פלפל

מעט סילאן

מיץ לימון - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
  1. חולטים את העדשים בסיר עם מים רותחים עד לריכוך. יוצקים על העדשים מים קרים כדי לעצור את הבישול.
  2. חולטים את החיטה באותו האופן. 
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.  
  4. מרכיבים את המנה: מניחים בקערה את החיטה, העדשים, פרוסות תפוחי העץ, עשבי התיבול הקצוצים והפיסטוקים. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.  

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

עוגות עלי גפן מתובלות במילוי אורז ומשמשים

 

טיפ: כדי לפרוס את המנה כמו עוגה - מומלץ להכין אותה יום קודם להגשה.

  

המרכיבים ל-1 תבנית אינגליש קייק:

עלי גפן טריים, חלוטים במי מלח - אפשר להשתמש במקום בשימורים

שמן זית - לפי הטעם 

 

למילוי:

300 גרם אורז יסמין, אחרי בישול

1/2 כוס בצל, חתוך לקוביות

1 משמש טורקי, חתוך לקוביות

1 פלפל אנגלי טחון קורט

1/2 כפית ציפורן

2 כפיות קינמון

1/2 כפית הל

מלח, פלפל

1/4 כוס נענע יבשה או טרייה

 

לציר ירקות:

1 שומר, חתוך גס 

1 סלרי, חתוך גס 

3-4 עגבניות, חתוכות חס 

1-2 שיני שום שלמות קלופות

1 כרישה, חתוכה גס 

1 בצל לבן, חתוך גס 

1 גזר, חתוך גס

מלח, פלפל

  

אופן ההכנה:
  1. משמנים תבנית אפייה ומסדרים עליה את עלי הגפן עם הצד החלק כלפי מטה.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המילוי, מניחים על התבנית עד ל-2/3 גובה ועוטפים עם עלי הגפן. מזלפים שמן זית מלמעלה.
  3. מכינים את ציר הירקות: ממלאים סיר ב-450 מ"ל מים ומכניסים פנימה את הירקות החתוכים. תבלים במלח ופלפל, ומבשלים עד לרתיחה.
  4. מרכיבים את המנה: יוצקים על העוגה את ציר הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 50 דקות.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

כנאפה סייטן עטוף באטריות קדאיף

 

המרכיבים לתבנית אפייה בקוטר 26:

350 גרם סייטן טבעי, פרוס לפרוסות דקות מאוד

3 פלפלי שושקה או גמבות אדומות, חתוכות לקוביות בעובי 2 ס"מ

2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות בעובי 2 ס"מ

1 חבילת אטריות קדאיף 

2 לימונים כבושים, טחונים היטב

1 כף דבש תמרים

3-4 כפות טחינה גולמית

מלח ופלפל גרוס

שמן זית

 

אופן ההכנה:
  1. טוחנים את הלימונים הכבושים עם דבש התמרים ומניחים בצד.
  2. מסדרים על תבנית אפייה את קוביות הפלפלים והבצלים, מפזרים מעל מעט שמן זית ומלח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך והזהבה.
  3. צורבים את פרוסות הסייטן במחבת חמה, מוסיפים למחבת את קוביות הפלפלים והבצלים, יוצקים את ממרח הלימונים הכבושים ואת הטחינה הגולמית, ממליחים מעט, מורידים מהאש ושומרים בצד.
  4. מניחים את אטריות הקדאיף במחבת מחוממת עם שמן זית, עד שהן ספוגות היטב. מפזרים מעל מלח דק.
  5. מושחים תבנית עגולה במעט שמן זית, מניחים 1/3 מכמות האטריות, מניחים את הסייטן ותערובת הפלפלים ומכסים בשאר האטריות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות. 

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

המתכונים באדיבות השף חיים סבג של קייטרינג מעשייה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
גורמה. פלאפל ירוק עם טחינה סלק
צילום: ירון ברנר
מומלצים