שתף קטע נבחר

כך נפלתי באתר סקס פארטי

ר' נרשם לאתר ההיכרויות וכעבור 8 חודשים הוא גילה שחייבו אותו ב-250 שקל לחודש. לטענתו, לא ידע שהחיוב מתמשך. לפי התקנון, גם אחרי חודש היכרות המינוי מתחדש אוטומטית והצרכן יכול לבטלו רק 3 ימים לפני מועד חידושו. המועצה לצרכנות והרשות להגנת הצרכן: הסעיף הזה לא חוקי לצד סעיפים בעייתיים נוספים. סקס פארטי: "ניתן לבטל את המינוי בכל עת ובלי התחייבות"

בינואר 2014, ר' גילה חיוב חודשי של חברה לא מוכרת בפירוט חיובי האשראי שלו. התברר לו שכשהוא נרשם לאתר היכרויות סקס פארטי, הוא עשה מינוי ב-250 שקל לחודש שמתחדש עד קץ הימים. כיום, אגב, מינוי באתר עולה 299 שקל לחודש.

 

עוד בצרכנות:

 

ר' סיפר ל-ynet: "נכנסתי לאתר במרס, עם חברים ונרשמתי בשביל הקטע. רשום באתר בגדול: 'הצטרפות בחינם' אך הסתבר לי שמינוי עולה כסף. אחר כך, קיבלתי מהאתר מיילים בסגנון: 'התקבלה הודעה באתר סקס פארטי', כלומר שהתקבלה הודעה ממישהי שפניתי אליה דרך האתר. לא הגיע אלי חוזה או חשבונית שמעידה על תשלום חודשי.

 

"הייתי באתר פחות מ-10 פעמים וזהו. כעבור כ-8 חודשים, בינואר, גיליתי בכרטיס האשראי שלי חיוב של 250 שקל לחודש (כיום מחייבים ב-299 שקל לחודש מ.ק). תחת חברה בשם 'השרון'. לא הבנתי מה זה. התקשרתי לחברת האשראי, ושם נתנו לי את הטלפון של בית העסק. ואז הבנתי.

 

"התחיל ויכוח: 'אתה עשית מינוי', אמרו לי. מסתבר שכדי לדבר עם בנות במצלמה, לקבל הודעות וכו' היה צריך לעשות מינוי. כאמור, אני בכלל לא זוכר שנתתי פרטי אשראי. ביקשתי שיתנו לי את מספר כרטיס האשראי כדי שאראה שהוא שלי והם סירבו. אפילו מספר אחד לא נתנו. ביקשתי את מספר תעודת הזהות שלי והוא היה שגוי. התווכחתי והתווכחתי איתם והם סירבו לזכות אותי".

הצטרפו חינם, קבלו מינוי ב-250 או 299 שקל לחודש ()
הצטרפו חינם, קבלו מינוי ב-250 או 299 שקל לחודש

 

בסופו של דבר במקביל או בעקבות פניית ynet התקשרה לר' נציגת החברה ואמרה לו: "נזכה אותך". ר' סיפר: "היא אמרה שתשלח לי פקס ואכן כך היה. קיבלתי בפקס מסמך בו נאמר: 'אנחנו מזכים אותך' בסכום של כ-2,400 שקל, אבל מה, בלי חתימה של בית העסק. פרשייה כזאת כבר עברנו עם איקיוטק. באתר רשום הרשמה בחינם. הרי רואים שלא השתמשתי באתר, לא נכנסתי לפחות שליש משמונת החודשים, אז למה מחייבים אותי ועד מתי היו ממשיכים לחייב אותי?".

 

תלונות: חודש היכרות ב-5 שקלים המשיך ל-250 שקל

גם למועצה לצרכנות הגיעו תלונות על האתר וברחבי הרשת אפשר למצוא תלונות דומות. בין היתר, באחד הפורומים המשפטיים, וכן בפייסבוק, כתבו מתלוננים כי נרשמו לאתר בעקבות פרסום על מינוי לחודש היכרות ב-5 שקלים ומתוך הנחה שאחרי שחודש ההיכרות יסתיים, המינוי יתבטל, אלא אם יחדשוהו. המינוי כמובן, לא התבטל ולמרות שלא השתמשו לטענתם באתר, גילו חיובים של כ-250 שקל בחודש. 

 

עו"ד יעל שוואט, היועצת המשפטית של המועצה לצרכנות, אמרה ל-ynet כי: "במועצה התקבלו תלונות רבות של צרכנים שנרשמו באתר מבלי שהיו מודעים כי הם נרשמים למינוי חודשי שמתמשך לתקופה בלתי מוגבלת, עד שהצרכן ייבקש לבטל או להתנתק מהעסקה.

 

"חוסר המודעות מעלה חשש כי העסקה נעשתה ללא גילוי נאות, מה גם שהחוק מחייב מסירת מסמך בכתב שמסכם את כל התנאים המהותיים של העסקה. בנסיבות בהן צרכנים רבים מגלים בדיעבד או באקראי בבדיקת חשבון האשראי כי הם משלמים רבות על השירות, עולה חשש להתנהלות בלתי חוקית לפעול בהיעדר מסמך גילוי ועל הרשות להגנת הצרכן לבחון את הנושא. השורה התחתונה היא שצריך לבדוק עם מי מתקשרים בעסקה באינטרנט, מה בדיוק מציעים לנו, ועל מה אנחנו משלמים". 

מתוך האתר ()
מתוך האתר

 

גם אם הלקוחות טעו ולא הוטעו, יתכן שעל החברה לשקול מחדש את דרך השיווק שלה. כיום, האתר (שמשום מה סולק חיובים עבור ויזה ומאסטרכארד בקפריסין), מציע חודש היכרות ב-28 שקלים. אחרי החודש – במקום שנציג החברה יתקשר ללקוח וישאל אותו אם הוא מעוניין להמשיך במינוי, המינוי יימשך אוטומטית ב-299 שקל לחודש. רוצים להפסיק? לפי התקנון, תוכלו לעשות זאת רק 3 ימים לפני יום חידוש המינוי. ברם, בשירות הלקוחות אמרו לנו שאפשר לבטל בכל עת למרות הסעיף הזה. "אנחנו הולכים לטובת הלקוח", אמרו. 

 

מה כתוב בתקנון האתר?

"ההרשמה בחינם"

כשנכנסים לאתר "סקס פארטי", זועקות המלים: "ההרשמה בחינם". דרישות התשלום מגיעות, לפי ר' אחרי ההרשמה בלבד, אך אין לכך אינדיקציה בעמוד הראשי. רק צרכן חשדן שייכנס ללינק תנאי השימוש, באותיות קטנטנות בתחתית העמוד, יגיע לתקנון האתר.


 

חוקי או לא חוקי?

בכל אתרי הההיכרויות יש רישום חינם ומינוי בתשלום. רובם לא מדגישים וחוזרים ומדגישים את "החינם" כמו סקס פארטי, כי כאמור - לא הכל חינם שם. לפי עו"ד דוד ימין ראש תחום אכיפה - לשכה משפטית, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן: "כאשר אתר מפרסם בגדול כי ההרשמה אליו היא בחינם, אבל בפועל מסתבר כי המינוי כרוך בתשלום, הדבר עשוי לעלות כדי הטעיה על פי חוק הגנת הצרכן".

  

המינוי מתחדש אוטומטית, הביטול מוגבל

בתקנון נכתב: "המנוי מתחדש אוטומטית במחיר 299 שקל. באפשרותך לבטל את המנוי על ידי פנייה למערכת, עד שלושה ימי עסקים לפני מועד חידוש המנוי, באמצעות הדואר האלקטרוני או הטלפון.."

 

לפי התקנון, הלקוח צריך לבטל את המינוי 3 ימים לפני מועד חידושו: חוקי או לא חוקי?

עו"ד יעל שוואט, המועצה לצרכנות: "זה סעיף מאוד מקפח. אם אני לא זוכרת מתי מתחדש המינוי ופספסתי יום, אני אוכלת אותה. אפילו אם הם היו מציינים את זה במסמך בכתב, זה סעיף לא חוקי".

 

לפי עו"ד ימין, "ההגבלה למועד האפשרי לביטול העסקה כאמור בס' 29 לתקנון, לתקופות מסוימות אינה חוקית. צרכן רשאי לבטל עסקה מתמשכת בכל מועד שיחפוץ – לעוסק חובה לבטל את השירות ולהפסיק לגבות תשלומים בגין העסקה תוך 3 ימים או 6 במידה וההודעה נשלחה בדואר רשום, בהתאם לאופן בו נשלחה הודעת הביטול".

 

עסקה שמתחדשת אוטומטית. חוקי?

עו"ד יעל שוואט, המועצה לצרכנות: "בחוזה סלולר או כבלים, אמנם אסור לחברה לנתק את הצרכן גם אם הוא לא חידש מינוי כי זה נחשב שירות חיוני, אבל עליה לפנות לצרכן על מנת שיחדש את המינוי ובטח שאסור לה להעלות את המחיר באופן הזה.

 

"התנאי הראשון בעסקה מתחדשת היא מסירת מסמך בכתב, שם כותבים שאחרי השנה הראשונה המחיר יהיה X או Y. התנאי השני הוא מתן הודעה מוקדמת לצרכן לפני החידוש, כך מאפשרים לו למנוע את חידוש העסקה בעצם, כלומר אם החברה לא נתנה מסמך בכתב או לא הודיעה לצרכן לפני החידוש - היא לא יכולה לחדש את המינוי אוטומטית".

 

ומה לגבי אי ההגבלה בזמן של החידוש האוטומטי? כלומר, זה שלפי התקנון של החברה באתר, נראה שנמשך לנצח נצחים? באתר המועצה להגנת הצרכן נכתב: "החוק לא מתייחס למשך תקופת ההתחייבות ולקיפוח הגלום בתנאי הקובע תקופה בלתי סבירה. תיקון 20 לחוק הגנת הצרכן (סעיף 13 (א)) אוסר בפועל על חידוש אוטומטי של חוזה לאחר התקופה שנקבעה בחוזה או לאחר המבצע, אבל אין התייחסות למשך תקופת ההתחייבות".

 

התיישנות: אצלנו זה רק 6 חודשים

בתקנון נכתב: "הינך מסכים בזאת, כי כל תביעה ו/או דרישה נגד החברה תוגבל לתקופה של שישה חודשים ממועד תחילת הפרסום הרלוונטי באתר, והצדדים רואים בכך הסכם לתקופת התיישנות כמשמעו בסעיף 19 לחוק ההתיישנות תשי"ח - 1958, וזאת לאור אופי השימוש הייחודי באתר אינטרנט. למען הסר ספק, הוראה זו תגבר על כל הוראת דין אחרת".

 

חוקי או לא חוקי?

עו"ד יעל שוואט: "למרות שבחוק הישראלי, תקופת ההתיישנות היא ל-7 שנים, הם אומרים: 'אצלנו זה ל-6 חודשים'. נראה שזה סעיף מקפח מאוד".

 

מהו רישום חוקי לאתר אינטרנט?

לפי עו"ד ימין: "לקוח שמקליד את מס' כרטיס האשראי שלו, מבין כי הקלדה זו נועדה בכדי לבצע תשלום ונתקשה לקבל את גרסת הצרכן כי לא ידע כי מדובר בשירות בתשלום. במידה והתשלום מבוצע ע"י חשבון הסלולר שלו, כאשר הוא בסך הכל נדרש להקליד את מס' הטלפון שלו, אזי ייתכן שהוא נרשם לשירות בתשלום בלי שהוא ידע בכלל שהוא נרשם לשירות בתשלום. במקרה זה מתחזקת האפשרות כי מדובר בהטעיה לגבי עלות השירות זאת גם אם הפרטים האמורים מופיעים היכן שהוא בתקנון האתר".

 

חובה לשלוח מסמך אישור בכתב

ר' טוען כי לא קיבל לכאורה אישור בכתב שכולל את פרטי העסקה. בחברה מדגישים כי הם שולחים אישור כזה, כולל פרטים על החברה, על סכום העסקה ועל אופן ביטול העסקה – במייל.

 

עו"ד ימין מסביר: "מעיון במהות העסקה עולה כי מדובר בעסקה מתמשכת למתן שירות, אשר נעשתה במכר מרחוק ולכן מטילה על העוסק חובות גילוי נאות באמצעות משלוח מסמך בכתב. 


טופס גילוי בעסקה מתמשכת

טופס גילוי בעסקה מתמשכת
מה כולל טופס גילוי?
זכות הצרכן לבטל עסקה מתמשכת ודרכי ביטולה, לרבות זכותו כאמור לעניין עסקה לתקופה בלתי קצובה, וכן הצורך במסירת פרט מזהה לשם ביטול בהתאם להוראות סעיף 13ד(ב)
פירוט תשלומים שעל הצרכן לשלם בשל הביטול, ככל שישנם, לפי תנאי העסקה המתמשכת, ודרך חישוב התשלומים כאמור, ככל שנקבעה
הכתובת ומספר הטלפון של העוסק, וכן מספר הפקסימיליה וכתובת הדואר האלקטרוני שלו, אם קיימים, שבאמצעותם ניתן למסור לעוסק הודעת ביטול
מהות הנכס או השירות
מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום החלים על העסקה
האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה, בהתאם להוראות סעיף קטן (ג)
מידע בדבר האחריות לנכס או לשירות ותנאים נוספים החלים על העסקה וכן זכות הביטול בסמוך למועד העסקה

 

עו"ד יעל שוואט: "מקובל לשלוח טופס גילוי במייל, אך בפועל זה לכאורה לא קורה, לפי תלונות הצרכנים. בנוסף, מייל מגיע רק כדי להשלים לעניין אופן מסירת טופס הגילוי. התנאי להעברה במייל הוא כי הצרכן מודע לכך שכתובת המייל נמסרה על ידו גם לשם קבלת מסמך העסקה/טופס הגילוי".

 

תגובת סקס פארטי: מצויין מפורשות שהמנוי מתחדש

מסקס פארטי נמסר בתגובה: "אתר ההיכרויות sex-party.co.il משמש כפלטפורמה להכרות בין הגולשים למטרות בילוי, דייטים, חברות וסטוצים. כפי שידוע לכל מי שנרשם לאתר וכמצוין במפורש בו יותר מפעם אחת, המנוי מתחדש אוטומטית וניתן לביטול בכל עת וללא כל התחייבות.

 

"בדף הרכישה באתר, כאשר הלקוח בוחר את המסלול שברצונו לרכוש, מופיע במפורש כי המנוי מתחדש באופן אוטומטי וניתן לביטול בכל עת וללא כל התחייבות. בנוסף לכך, בסיום הרכישה נשלח ללקוח מייל עם כל פרטי הרכישה הכוללים את תנאי המסלול, הסבר על כך שהמנוי מתחדש אוטומטית וכן מספר הטלפון והמייל באמצעותם ניתן לבטל את המנוי בכל עת ולפני מועד חידושו.

 

"גם בתקנון האתר, שכל מנוי מחויב לקרוא ולאשר באופן אקטיבי כי קרא והסכים לתנאים טרם רכישת המנוי, מופיע כי המנוי מתחדש אוטומטית וניתן לביטול בכל עת.

 

"מנוי שאינו מוגבל בזמן קיים אצל חברות רבות במשק, כגון כל חברות הכבלים והטלפוניה וכן אתרי ההיכרויות בארץ ובעולם, רובם ככולם, עובדים בשיטת מסלולים זו אשר מתחדשים אוטומטית וניתנים לביטול בכל עת וללא התחייבות. כמו כן, התקופה של 6 חודשים (התיישנות מ.ק) מצוינת באופן מפורש בתקנון וכאמור הלקוח מודע לה בעת היכנסו לאתר.

 

"נדגיש, כי הלקוח אינו יכול לצבור חוב, שכן ברגע שלקוח מפסיק את ההתקשרות דרך חברת האשראי אנו מבטלים לו את המנוי באותו הרגע. חברת Redhull Finance Limited הינה חברה שמבצעת בעבור האתר את הסליקה. לצערנו, ומתוך כיבוד פרטיותו של המתלונן, אין ביכולתנו להוסיף מידע על הלקוח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
סקס פארטי. כשנרשמים - כדאי לא רק לקרוא את התקנון , אלא גם לדרוש מסמך עם פרטי העסקה
מומלצים