שתף קטע נבחר

באיכילוב הלכו עד סוף העולם כדי להציל את מברט

מברט וולדה, עובדת זרה, הגיעה לארץ מאתיופיה ברגל. כשהתגלה שהיא סובלת מאי ספיקת כליות סופנית, מתאמת ההשתלות באיכילוב החליטה לעזור לה בכל דרך. היא הגיעה עד שוודיה, שיכנעה את בת דודתה לתרום לוולדה כליה ואח"כ שיכנעה את קופת החולים לממן ההשתלה. סיפור עם סוף טוב

בת הדודה הגיעה משוודיה לתרום כליה. כשמברט וולדה (25) הגיעה לבית החולים איכילוב עם מחלת כליות קשה, כולם חשבו שמצבה לעולם לא ישתפר. הצעירה, עובדה זרה, שהגיעה ברגל מאתיופיה לפני שש שנים ועובדת בניקיון, אובחנה כסובלת מאי ספיקת כליות סופנית.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

הייתה לה אפשרות לעבור טיפולי דיאליזה מצילי חיים בזכות הביטוח הרפואי שלה, אבל לא לעבור את ההשתלה המיוחלת. רק אחרי התערבות מיוחדת של פאולינה כץ, מתאמת ההשתלות בבית החולים, חייה ניצלו.

 

לחתימה על כרטיס אדי מקוון - לחצו כאן ‬

 

לאחר אשפוזה בבית החולים, הגיעה לבקר אותה בת דודתה, אתנה נילסן סרקלם (46) שמתגוררת כבר שנים רבות בשוודיה. היא עזבה את אתיופיה כבר לפני 25 שנה לסודן, וכעבור שנים ספורות עברה לאירופה, אך לאורך כל השנים שמרה על קשר עם בת דודתה שהתייתמה מאמה בגיל צעיר ושאביה חי באריתריאה.

 

"הגעתי כששמעתי שהיא חולה. הלכתי איתה לדיאליזה ושאלתי את הרופאים מה ניתן לעשות, הם, יחד עם כץ הציעו את האפשרות של השתלת כליה.

 

בנות הדודות. "הגעתי ברגע ששמעתי שבת דודתי חולה" (צילום: גדי סגל) (צילום: גדי סגל)
בנות הדודות. "הגעתי ברגע ששמעתי שבת דודתי חולה"(צילום: גדי סגל)

 

חותמים על אדי - מצילים חיים

מעכשיו: תרומת כליה גם ממי שמת מוות לבבי

אילן גוסס: רק השתלת ריאות תציל את חייו

מעכשיו: אין הגבלת גיל בהשתלות איברים

 

הקופה מימנה את ההשתלה כשהבינה שזה זול מדיאליזה

נילסן סרקלם חזרה לביתה, ובינתיים בישראל כץ החלה את המאבק האמיתי - לשכנע את קופת חולים לממן את ההשתלה. "הביטוח טען שלא מגיע לה, אז הוכחתי להם שיותר משתלם לשלם על ההשתלה מאשר לממן את טיפולי הדיאליזה שלה", היא מתגאה.

 

כץ התקשרה לבת הדודה בשוודיה שהגיעה במהירות ארצה, עברה את כל הבדיקות במהירות במימון בית החולים וביום ראשון האחרון התקיימה ההשתלה שביצעו  ד"ר יעקב גויכמן וד"ר עידו נחמני. 

 

וולדה אמורה להשתחרר לביתה בשבוע הבא. היא תצטרך להיות בהשגחה אינטנסיבית בשלושת החודשים הקרובים אצל ד"ר רוני ברוך, מנהל מרפאת ההשתלות באיכילוב. לאחר מכן היא תיבדק בתדירות של פעם בחודש.

 

"דיברנו המון על ההשתלה. היא פחדה שיקרה לי משהו, אבל הכרחתי אותה להסכים, אני הרי יותר מבוגרת", אומרת נילסן סרקלם בחיוך. "אני לא פחדתי. ראיתי אותה כשהיא הייתה חולה וזה עשה אותי מאד עצובה. היא כזאת צעירה והיא בת דודה שלי, הייתי חייבת לעזור לה. אני מאושרת שהייתה לי הזדמנות לעזור לה".

 

לכץ, מתאמת ההשתלות, הן קוראות אנג'ל, המלאך שלהן. היא אומרת: "הבחורה הצעירה הזו לא נזרקה אלא זכתה לאפשרות לעבור השתלה ולמימון התרופות, הכל על מנת שהיא תוכל להמשיך לחיות".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי סגל
הציל את מברט. בנות הדודות אחרי ההשתלה
צילום: גדי סגל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים