שתף קטע נבחר

הילדה התחרשה - סורוקה ישלם 600 אלף ש'

בת שש הגיעה לבית החולים בעקבות אבן חצץ שחדרה לאוזנה. חרף המקרה המסובך, הרופאה המתמחה שביצעה את הניתוח לא נועצה ברופא בכיר. בעקבות זאת איבדה הילדה את השמיעה באוזן ימין

ילדה בת שש הגיעה לבית החולים סורוקה בבאר שבע לניתוח להוצאת אבן מאזנה - ויצאה ממנו חירשת. בית המשפט קבע כי הרופאה המתמחה התרשלה בטיפול החל משלב קבלת החולה ועד לשחרורה, ולכן יפצה סורוקה את הילדה ב-600 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הניתוח התבצע ב-2004 בשל חדירת אבן חצץ לתעלת אוזנה הימנית של הילדה. יומיים לאחר מכן אושפזה הילדה כשהיא סובלת מסחרחורות, הקאות וכאבי ראש ובטן. הליכתה אובחנה כלא יציבה ובדיקות שבוצעו העלו כי באוזנה נותרו חתיכות חצץ. היא עברה ניתוח נוסף, שברשומותיו צוין כי התובעת סובלת מליקוי שמיעה קשה.

 

בחלוף כשנתיים נערכה לילדה בדיקת שמיעה שהעלתה כי היא סובלת מחירשות באוזן ימין. בעקבות זאת הגישו הורי הילדה תביעה לבית משפט השלום בבאר שבע בטענה לרשלנות רפואית מצד בית החולים. לטענתם, הרופאה שביצעה את הניתוח הראשון פעלה באופן לא סביר, ועל אף קשיים שהתעוררו לא הזעיקה רופא בכיר. לילדה גם לא נערכה בדיקת שמיעה טרם שחרורה, בדיקה שהייתה עשויה למנוע את הנזק או להפחית את חומרתו.

 

עוד טענו ההורים שהרופאה לא הסבירה להם את הסיכונים המלאים הכרוכים בניתוח, לא כל שכן שיש אפשרות שבתם תאבד את שמיעתה. לדברי האב, כשסיפר לרופאה על ההחמרה במצבה של בתו היא השיבה כי זהו מצב שגרתי שיחלוף.

 

בית החולים טען מנגד שהאבן הייתה מצויה באוזנה של הילדה זמן רב, מה שהקשה על הוצאתה. עוד נטען שבעת הניתוח ננקטה הזהירות הדרושה ומטבע הדברים לא ניתן לצפות לתוצאה מושלמת.

 

הרופאה לא עמדה בחובתה

השופט עידו רוזין קבע שהתובעים הוכיחו קיומה של התרשלות בטיפול הרפואי שקיבלה בתם. הוא הוסיף שהרופאה לא התייעצה עם רופא בכיר כמקובל בנסיבות דומות ולא בדקה את הילדה לאחר שחרורה, מה שמהווה חריגה מסטנדרט רפואי סביר.

 

עוד קבע השופט כי הרופאה גם לא הסבירה לאבי הילדה את הסיכונים הכרוכים בניתוח. בהתחשב בעובדה שהאב אינו דובר עברית והרופאה אינה דוברת ערבית, ניכר שלא נעשו מאמצים על מנת לסייע לו בהבנה, על אף החשיבות הרבה שהייתה לאינפורמציה הזו עבורו.

 

לתובעים נפסקו פיצויים בגובה 600 אלף שקל בגין אובדן כושר השתכרות לעתיד, כאב וסבל הוצאות רפואיות, עזרת צד ג', הפסדי פנסיה ופגיעה באוטונומיה. סכום הפיצוי, נקבע, יוכנס לתוכנית חיסכון על שם הילדה, שתיפתח בהיותה בת 18. בית החולים ישלם שכר טרחת עו"ד של כ-90 אלף שקל והוצאות משפט של 12 אלף שקלים.

 

עו"ד דפנה צדיקריו-אלי, העוסקת בתחום הרשלנות הרפואית, מסבירה שהמקרה ממחיש את הסכנה בטמונה בהימנעות של מתמחים מלהיוועץ ברופאים בכירים, גם כאשר המצב הרפואי מצדיק זאת ועלול להוביל לקטסטרופה רפואית. לדבריה, חשיבות גדולה נודעת למתן ההסבר בעל פה לחולה על אודות הניתוח וסיכוניו, ואין להסתפק רק בחתימה טכנית על טופס הסכמה לניתוח. אי מתן הסבר ראוי יוביל לפסיקת פיצויים וכן פוגע באוטונומיה של חולה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים