שתף קטע נבחר

פיצוץ גז: חברת "פזגז" זוכתה, הטכנאי הורשע

רשלנות של טכנאי גרמה לפיצוץ בדירה בחיפה. חרף העובדה שהודה באחריותו, הגישה המדינה כתבי אישום גם נגד החברה ונגד המנהל שלה בטענה לנוהלי עבודה לקויים. בית המשפט דחה את התביעה וזיכה אותם

פיצוץ במטבח בדירה בחיפה הוביל להגשת כתב אישום נגד חברת "פזגז", נגד המנהל שלה ונגד טכנאי שהתרשל בתפקידו. בית המשפט הרשיע את הטכנאי בלבד וזיכה את פזגז מכל אשמה, ובכך הגדיר את גבול האחריות הפלילית בין החברה לבין עובדיה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הפיצוץ אירוע באפריל 2011. מבדיקות שנערכו לאחר מכן עלה שמקור האירוע בדליפה שנגרמה בשל קרע בצינור המחבר בין ברז הגז לכיריים. התברר שהצינור שהותקן בבית לא היה תקני וחובר באופן לקוי. עוד עלה כי את הבדיקה האחרונה מטעם "פזגז חיפה", בדצמבר 2008, ביצע טכנאי שציין כי החליף את הצינור הלקוי בצינור תקני. לאחר מכן, במסגרת ההליך הפלילי, הודה הטכנאי ששיקר.

 

המדינה הגישה לבית משפט השלום בחיפה כתב אישום נגד פזגז הארצית, פזגז חיפה, מנהלה באותה עת ונגד הטכנאי. הטכנאי שהודה ששיקר הורשע בעבירה על חוק התקנים ונגזר עליו קנס של 2,000 שקל והתחייבות כספית בסכום דומה.

 

לגבי יתר הנאשמים טענה המדינה באמצעות עו"ד ליאב מנחם כי יש להם אחריות ישירה לאירוע, כיוון שנוהלי העבודה היו לקויים ולא קוים פיקוח הולם על העובדים.

 

באמצעות עו"ד גלית פליישר ממשרד "אגמון ושות'" טענו הנאשמים שנקטו את כל האמצעים הסבירים כדי לוודא שעובדיהם פועלים כחוק, אך לא הייתה להם יכולת לצפות שהטכנאי, שפוטר ב-2010 בשל בעיות משמעת, ישקר להם. לטענת הנאשמים הם מקפידים על עריכת כנסים, ימי עיון, הדרכות מקיפות וקורסי רענון - שמי שלא משתתף בהם מפוטר לאלתר.

 

לא היו מודעים לשקרי הטכנאי

השופט ד"ר זאיד פלאח זיכה את הנאשמים וציין שלא מצא הוכחה לאחריותם לאירוע. הוא שוכנע שהם נקטו את כל האמצעים הסבירים כדי להימנע מהתקרית. לדבריו,

מעשי הטכנאי בוצעו שלא בידיעת הנאשמים ותוך חריגה מדרישותיהם המקצועיות והבטיחותיות.

 

השופט פלאח הוסיף שהעובדה שהטכנאי פוטר מעידה על מקצועיות וקיום הליכי בקרה. בהרשעתו עיגן בית המשפט את גבול האחריות הפלילית בין המעסיקה והמבצע בפועל של העבודה.

 

גבול האחריות הפלילית צריך לעמוד למעסיק אם עשה את כל הנדרש במסגרת האפשרות הסבירה כדי למנוע תקלות. יש לזכור כי למעסיק קשה לדעת אם העובד ששכר אמין. לכן, לא די בהפרת אמון כדי להטיל אחריות פלילית על המעסיק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים