שתף קטע נבחר

לא צריך אותו: 3 מתכונים נטולי גלוטן

אוכל רענן וקיצי ללא טיפה אחת של גלוטן: סלמון ברוטב חזרת חריפה, חצילים קלויים עם עדשים וחמאת שומשום וגם קראמבל בריא וממכר מקמח נטול גלוטן

סלמון ברוטב לימון וחזרת על מצע אנטיפסטי

ככל שהדג טרי יותר ועשוי פחות, כך נשמרות בו יותר חומצות שומן מסוג אומגה 3 ההכרחית לגוף ומשפיעה על כל המערכות. החזרת כאן משמשת כרוטב, ומלבד טעמה הייחודי היא גם בעלת סגולות רפואיות  - עוזרת לנקות את מערכת הנשימה, הדם והעיכול.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

שימו לב: הירקות המופיעים במתכון הינם המלצה בלבד, וניתן להחליפם או להוסיף עליהם מגוון ירקות לבחירתכם.

 

המרכיבים ל-4 סועדים:  

800 גרם דג סלמון (200 גרם למנה)

שמן זית

מלח, פלפל

 

לחזרת:

40 גרם שורש חזרת

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

צרור כוסברה, קצוצה דק 

צרור נענע, קצוצה דק

5 שיני שום

שמן זית - לפי הטעם

סילאן - לפי הטעם

מיץ לימון - לפי הטעם

מלח

 

לאנטיפסטי:

1 בטטה בקליפתה שטופה היטב, חתוכה לרבעים

1 בצל סגול, שטוף היטב, חתוך לרבעים

1 פלפל אדום שטוף היטב, חתוך לרבעים

1 גזר בקליפתו שטוף היטב, חתוך לרבעים

1 שורש פטרוזיליה שטוף היטב

שמן זית - לפי הטעם

מעט צ'ילי גרוס

מעט זרעי כוסברה

מלח גס, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:  
  1. מכינים את הסלמון: מתבלים את הסלמון במעט שמן זית, מלח ופלפל וצורבים על מחבת חמה כשהצד עם העור מופנה כלפי מטה במשך 3-4 דקות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 5 דקות.
  2. מכינים את החזרת: טוחנים יחד את כל המרכיבים בבלנדר או במג'ימקס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (בסופו של התהליך אמור להתקבל רוטב בטעם חריף-מתקתק וחמצמץ).
  3. מכינים את האנטיפסטי: מתבלים את הירקות בשמן זית, מלח גס, פלפל שחור, צ'ילי גרוס וזרעי כוסברה ומערבבים היטב. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 25 דקות.
  4. הגשה: מסדרים את האנטיספטי על צלחת ומניחים מעל את נתח הסלמון עם העור כלפי מטה. יוצקים מעל את רוטב החזרת ומגישים חם.  

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו ) (צילום: אנטולי מיכאלו )
(צילום: אנטולי מיכאלו )

 

חציל קלוי עם עגבניות מיובשות, עדשים שחורות וחמאת שומשום אורגנית

פתיח שמתאים גם לטבעונים וגם למי שמקפיד על אורח חיים בריא. בחציל יש 20 קלוריות ל-100 גרם והוא מכיל שפע ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן וסיבים תזונתיים. למנה ככלל ערך גליקמי נמוך וכאמור, ערך תזונתי גבוה במיוחד.

  

המרכיבים:

3 חצילים גדולים

100 גרם עדשים שחורות

50 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות גס 

עלים מענף רוזמרין

2 שיני שום

שמן זית

חמאת שומשום (טחינה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחוררים את קליפות החצילים וקולים בתנור בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך כ-20 דקות. 
  2. חולטים את העדשים במים חמים עד לריכוך מינימלי. מקפלים את החציל לתוך תערובת של עגבניות מיובשות, שום, רוזמרין שמן זית ומלח.
  3. הגשה: מניחים את החציל הקלוי על צלחת, מפזרים מעל חופן עדשים, ממליחים מעט, מזלפים שמן זית ויוצקים מעל את הטחינה המתובלת.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו ) (צילום: אנטולי מיכאלו )
(צילום: אנטולי מיכאלו )

 

קראמבל טבעוני

קינוח טעים, ממכר ובריא שמורכב ממעט סוכר, מעט שמנים בריאים, הרבה תפוחים עסיסיים ופירורים מקמח דוחן עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.

 

המרכיבים:

5 תפוחי גרנד סמית קלופים, חתוכים לקוביות או פרוסים לפלחים דקים

200 גרם קמח ללא גלוטן (30% קמח דוחן והשאר קמח תירס/שקדים)

25 גרם שמן קוקוס

50 מ"ל שמן זרעי ענבים - אפשר להשתמש במקום בשמן קנולה בכבישה קרה

30 גרם סוכר קנים

1/2 כפית קינמון

מעט אבקת סוכר

60 גרם אגוזי פקאן ומלך

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את התפוחים בתחתיתם של כלים קטנים המיועדים לאפייה בתנור. מפזרם מעל מעט אבקת סוכר וקינמון.
  2. מערבבים היטב את 2 סוגי הקמחים עם 2 סוגי השמנים והסוכר עד לקבלת פירורים גדולים וקטנים, ומפזרים בצורה אחידה וגסה מעל התפוחים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 30-40 דקות. מגישים חם או פושר.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו ) (צילום: אנטולי מיכאלו )
(צילום: אנטולי מיכאלו )
 

 

 

אוהד קורי הוא השף של רשת "קפה לואיז", שם גם ניתן להשיג את כל המנות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
גם בריא וגם טעים. סלמון ברוטב חזרת על מצע אנטיפסטי
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים