שתף קטע נבחר

תביעה: בן 12 לא הופנה למיון - והפך עקר

משפחתו של ילד בן 12, שלא הופנה למיון אף על פי שסבל מנפיחות ומכאבים באשך, תובעת את קופ"ח כללית לאחר שנוצר באשך נמק שהוביל לכריתתו ולפגיעה בפוריות הילד. "הטיפול הרשלני גרם לפגיעה בלתי הפיכה", קובע מומחה

זה החל בכאבי בטן - ונגמר בכריתת אשך: הוריו של נער תובעים את שירותי בריאות כללית, לאחר שרופאה לא הפנתה אותו לבדיקה בחדר המיון למרות נפיחות של האשך וכאבים שמהם מסבל. התוצאה הייתה נמק באשך, כריתתו וחשש לעקרות. התביעה הוגשה באמצעות עו"ד עדי וייס לבית משפט השלום בירושלים.

  

כשהיה התובע בן 12 וחצי, הוא נבדק על ידי רופאת משפחה במסגרת קופת החולים והתלונן בפניה על כאבים עזים בין רגל שמאל לאשך השמאלי ועל נפיחות של האשך השמאלי. הרופאה בדקה אותו, ציינה בפניו ובפני אמו כי "יש לו מים באשך" וכי מדובר בתופעה שתחלוף מעצמה ללא סיבה לדאגה.

 

 

חדשות בריאות נוספות:

  

על אף תלונות אלה של הילד, נכתב בכתב התביעה, הרישום הרפואי שערכה הרופאה היה לקוי ולא כלל את תלונותיו המפורשות של התובע או פירוט הבדיקה שבוצעה לו.

 

במהלך הלילה המשיך הילד לסבול מכאבים באשך שמאל. למחרת בבוקר התקשר אביו לקופת החולים, שוחח עם הרופאה ומסר לה שהילד עדיין סובל מכאבים. היא אמרה לאב להביא אותו לבדיקה במרפאה שבביתה בשעות הצהריים.

  

בהתאם להנחיה זו הגיע הילד עם אביו למרפאה בבית הרופאה. מיד לאחר בדיקתו אבחנה הרופאה כי קיימת הידרוצלה, הצטברות נוזל בשק האשכים, והפנתה אותו לחדר מיון כדי לשלול תסביב של האשך השמאלי. הרופאה לא ציינה כי מדובר בעניין דחוף ואף לא כתבה זאת בהפניה.

  

לאחר סיום הבדיקה לקח האב את בנו לבית החולים מאיר, שם אובחן כי הוא אכן סובל מתסביב האשך. באותו יום בוצע לו ניתוח בניסיון להציל את האשך, אולם הוא כבר הפך נמקי ומסובב פעמיים שלמות על צירו. לאחר התרת התסביב ולאור התאוששות מסוימת באשך, הוחלט בשלב זה להשאירו ובוצע קיבוע של האשך. אולם, במהלך החודשים שלאחר הניתוח, התנוון האשך והילד עבר ניתוח לכריתתו ולהשתלת תותב.

  

מומחה לאורולוגיית ילדים שבדק את הילד ואת הרשומות הרפואיות קבע כי בשל טיפול רשלני ואבחון מאוחר של תסביב האשך הוא נפגע באופן בלתי הפיך. עוד כתב האורולוג כי ידוע שנערים בגיל ההתבגרות נוטים להימנע מלציין מפורשות כאבים באשך בשל בושה ומבוכה, ובכל מקרה היה צריך להפנותו בדחיפות לאולטרסאונד דופלר בחדר המיון בחשד לתסביב.

 

בשל תוצאות הטיפול, ייאלץ הילד לקבל טיפול הורמונלי בטסטוסטרון במשך כל חייו, וסיכויו להביא ילדים משלו לעולם קלושים.

 

משירותי בריאות כללית טרם נמסרה תגובה.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הרופאה לא ציינה כי מדובר בעניין דחוף
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים