שתף קטע נבחר

כבד קצוץ, חרוסת וגם סלט: ארוחת החג של ניר צוק

גם השנה יבלה ניר צוק את ארוחת ערב הפסח בביתו השני - מסעדת קורדיליה. לרגל החג, הוא העלה רביעיית מתכונים קלים וביתיים בהשראת האוכל שמכינה אמו בפסח - כבד קצוץ בסכין, חרוסת ועוד

זו השנה השנייה שאחגוג את ליל הסדר בקורדליה ולא כמיטב המסורת - בבית אמא נועה בכפר ורבורג, יחד עם המשפחה המורחבת, אחים, אחיינים ודודים. 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המחשבה על קיום ליל סדר במסעדה, עם כל הוויתור המשפחתי, מציף בי ריגוש. אין ספק שהוויתור על לבלות ליל סדר עם המשפחה מחייב תעצומות נפש. אבל כשמקבלים אהבה מכיוון אחר - זה שווה הכול. עברנו את פרעה, נעבור גם את זה.

 

כל מתכוני פסח בערוץ האוכל

 

בשנה שעברה קיימנו לראשונה ארוחת חג במסעדה. זה היה אחד הלילות החמימים בקורדליה, מבחינת הגאות שהורגשה בלבבות. לאחר הכנות ממושכות וקדחתניות ורקיחות אל תוך הלילה במטבח, הגיעה שעת בין ערביים, ערב החג, ואת המסעדה החלו לפקוד המוזמנים ששריינו מקום.

 

הגיעו משפחות שמחות, על ילדיהן וטפן, בבגדים לבנים, מסודרים, מבושמים, ומסורקים למשעי. כל משפחה קיבלה לשולחנה צלחת פסח עגולה, ומשם בחרה לה איך לחגוג. חלק הסתפקו בסעודה בלבד, חלק ניצלו את המפגש לשיח משפחתי פורה ואביבי, והרבה מיושבי השולחנות ישבו להם, מסובים, וקראו מן ההגדה.

 

ריגש וריתק אותי לשמוע הטעמות שונות של טקסטים של ההגדה ושל שירי החג, כמו "דיינו", ו"חד גדיא", שחדי האוזן יכלו לשמוע מושרים בחלל, כל פעם בלחן אחר. ליל הסדר הסתיים בשמחה רבה, ולא רק כי אביב הגיע ופסח בא. הנוכחים נהנו, והשאירו לי טעם של עוד, לפסח שמתדפק בפתח.

 

מצרף כמה מתכונים אביביים לפסח, והפעם - לא קשים מדי להכנה. כי בכל זאת - עבדים היינו. עתה בני חורין.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

כבד קצוץ של סכינים

סלט במרקם גס שכשמו כן הוא - נקצץ בסכין. מה שכן, מי שרוצה לקצר יכול כמובן להשתמש במעבד מזון ולטחון רק עד לקבלת סלט במרקם אחיד וגס

המרכיבים: 

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות

800 גרם כבד

מלח, פלפל

3 ביצים קשות

1 בצל ירוק
שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם שמן לטיגון. מטגנים את הבצל והכבד ומתבלים מתבלים במלח ופלפל.
  2. קוצצים בסכין את הכבד, הביצה הקשה והבצל הירוק, עד לקבלת סלט במרקם גס. מוסיפים במידת הצורך שמן ומערבבים היטב.  

 

ויניגרט חזרת

רוטב לסלט שכולו באווירת פסח

המרכיבים:

100 גרם דבש

1 כף סויה

1 כפית שמן שומשום

1 כוס שמן

פלפל שחור גרוס

1 כף שורש חזרת טחון

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים בבלנדר מוט למרקם חלק.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

סלט אגוזים אביבי

 

המרכיבים:

300 גרם אגוזי מלך קלויים

1 חסה, קרועה לחתיכות

300 גרם עגבניות שרי

3 צנוניות, חתוכות לעיגולים

צרור עלי רוקט

מלח, פלפל

מיץ מלימון אחד

 

לקישוט:

ורדים מסוכרים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט. מתבלים במלח, פלפל ולימון.
  2. מפזרים מעל מעט ורדים מסוכרים ויוצקים ויניגרט חזרת.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

חרוסת

 

המרכיבים:

400 גרם תמרים

150 גרם אגוזים

100 גרם פיסטוקים

1/3 כוס יין אדום מתוק

1 עלה רוזמרין - לא חובה 

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את תמרים, אגוזים ופיסטוקים בבלנדר מוט.
  2. מוסיפים יין אדום, וממשיכים לערבב בפולסים (שימו לב שעדיין נשארות חתיכות והמרקם אינו חלק לגמרי) מקשטים בעלה רוזמרין ומגישים.


 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

ניר צוק הוא השף והבעלים של מסעדת "קורדיליה" ומסעדת "נועה". לאתר של ניר צוק

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
סלט חסה ואגוזי מלך
צילום: דודו אזולאי
צילום: גלעד קוולרציק
ניר צוק
צילום: גלעד קוולרציק
מומלצים