שתף קטע נבחר

שישה שדות סולאריים חדשים נחנכו בערבה

השדות של חברת ערבה פאוור יתפרשו על פני 512 דונם וייצרו חשמל בכמות שתספיק ל-6,800 בתי אב בשנה. "יש לנו עוד פרויקטים שהמדינה מעכבת"

מחשמלים את השממה: חברת ערבה פאוור השיקה היום (ב') בערבה שישה שדות לייצור חשמל מאנרגיית השמש. מדובר ב-512 דונם ביישובים יטבתה, שובל, מסלול, ארז, גרופית ואליפז.

 

עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה :

זיהום אוויר בתוך הבית: כך תגנו על משפחתכם

שלושה צעדים להורדת מחירי המים

סקר: הרכבת לאילת עלולה לפגוע בתיירות

חוות "החשמל הכשר" תפונה ממרכז בני ברק

 

החשמל שייוצר בשדות הללו יועבר לרשת החשמל הארצית, כאשר הכמות השנתית מוערכת בכ-61 מיליון קוט"ש, כמות המספיקה לתצרוכת של כ-6,800 בתי אב (לפי תחשיב צריכה שנתית של 9,000 קוט"ש לבית אב).

 

הפקת חשמל מאנרגיית השמש היא מקור אנרגיה חליפי וירוק. לפיכך, וכחלק מהצורך לעמוד באמנות בינלאומיות שעליהן חתומה ישראל, מעודדת המדינה ומתגמלת יצרני חשמל ירוק על מנת שמלאכה, בה ממירים את קרינת השמש לחשמל, תהיה כלכלית עבורם.

 

מבט מלמעלה (צילום: איתמר גרינברג) (צילום: איתמר גרינברג)
מבט מלמעלה(צילום: איתמר גרינברג)

עלות ההקמה - 500 מיליון שקלים (צילום: איתמר גרינברג) (צילום: איתמר גרינברג)
עלות ההקמה - 500 מיליון שקלים(צילום: איתמר גרינברג)
 

העלות המצרפית של ששת השדות עמדה לפי החברה על 500 מיליון שקלים. 80 אחוז מהסכום מקורו במימון שעיקרו הגיע מבנק הפועלים, מקרן עמיתים ומחברת מגדל. ההון העצמי הגיע בעיקר מקרן נוי וקק"ל.

 

קוט"ש בשקל וחצי

מבחינת ההכנסות, כל קוט"ש שייוצר יניב לחברה 1.5 שקלים, כך שההכנסות בשנה צפויות להגיע ל-90 מיליון שקלים. יש לציין כי את אישור ההפעלה לשדות קיבלה הבחרה כבר ב-2011 וזאת הסיבה לתעריף זה. כיום התעריף הנמכר לחברת החשמל עומד על כ-67 אגורות.

 

לחברה כבר שדה סולארי פעיל בן 80 דונם בערבה, וב-2013 היא החלה בבניית 600 דונם נוספים של שדות סולריים. למרות התנופה והחגיגות, בחברה מספרים על מציאות עסקית קשה מול הביורוקרטיה הישראלית.

  

המדינה הקצתה כמויות חשמל לייצור לפי תעריפים, כשהיא מעדכנת אותם מעת לעת בהתאם לעלות הקמת המתקנים. תוך זמן לא רב צנחו מחירי המתקנים ובהתאם הממשלה הפחיתה את התעריפים שבה היא מתגמלת יצרנים. כעת, למעשה אין יותר הקצאות לייצור חשמל ירוק (במתקנים בסדר גודל בינוני ולא על גגות בתים), מכיוון שהמדינה לא סיימה את כתיבת התוכנית המתגמלת את היצרנים לפי פרמטרים כלכליים.

 

ג'ון כהן, מנכ"ל ערבה פאוור, מספר כי החברה מתכננת עוד פרויקטים רבים שמעוכבים בינתיים. "הושלמה המערכה הראשונה והיא הסדרות עידן התעריף המסובסד שבו הבשילו עשרות מיזמים תוך מלא של מכסות קיימות", הוא מספר, "עכשיו העת להשיק את עידן התעריף הכלכלי, ולהוציא אל הפועל עשרות מיזמים נוספים, כולם בנגב ובערבה, מיזמים שמזמן הוכיחו זכאות לאישור תעריף, מיזמים שניתן לחברם לרשת תוך פחות משנה מרגע פרסום הסדרות המערכה השנייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתמר גרינברג
אחד השדות החדשים בערבה
צילום: איתמר גרינברג
מומלצים