שתף קטע נבחר

האו"ם: "פעילים שלא תמכו בסיפוח קרים עונו"

דו"ח בנושא זכויות אדם באוקראינה מציג עדויות על הטרדה והתעללות בגורמים שלא תמכו בסיפוח חצי האי לאוקראינה ערב המשאל. עוד נטען כי פעילים פרו-רוסים זייפו טענות על רדיפה כדי להצדיק התערבות רוסית

דוברי רוסית במזרח אוקראינה זייפו טענות שהם מותקפים כדי להצדיק התערבות רוסית - כך נטען בדו"ח שפרסם האו"ם היום (ד') בנושא מצב זכויות האדם באוקראינה. "אף שהיו תקיפות שכוונו נגד הקהילה הרוסית, הן לא היו נרחבות או שיטתיות", נכתב בדו"ח, שדיווח גם על זיופי קולות במשאל העם שנערך על סיפוח חצי האי קרים לרוסיה.

 

עוד חדשות מהעולם:

פרס פוליצר למפרסמי מסמכי סנואודן

אובמה בירך בצל הירי: 'מאוחדים נגד אלימות'

 

המסמך חובר על בסיס ההתרשמות של סגן מזכ"ל האו"ם לענייני זכויות אדם, איוון סימונוביץ', בביקוריו בחודש שעבר באוקראינה. לפי הדו"ח, הפעילים הפרו-רוסים עשו שימוש בתמונות של המפגינים בכיכר העצמאות בקייב והפיצו באופן שיטתי דיווחים מוטעים כדי ללבות את החשש מפני גל לאומנות אוקראיני.  

משאל העם בקרים בחודש שעבר. קולות זויפו? (צילום: EPA) (צילום: EPA)
משאל העם בקרים בחודש שעבר. קולות זויפו?(צילום: EPA)

חמושים פרו-רוסים במזרח אוקראינה. פוטין התבקש להתערב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חמושים פרו-רוסים במזרח אוקראינה. פוטין התבקש להתערב(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

פוליטיקאי פרו-רוסי הותקף בבירה קייב: 

 

לדברי סימונוביץ', פעילות זו "יצרה אווירה של פחד וחוסר ביטחון שהשפיעה על התמיכה בסיפוח של חצי האי קרים לרוסיה". בדו"ח צוין גם כי באו"ם התקבלו תלונות רבות על זיופי קולות בניסיון להטות את תוצאות הממשל. לפי דיווחים רשמיים, שיעור התמיכה בסיפוח הגיע ליותר מ-95%.

 

במשרד נציב זכויות האדם של האו"ם ציינו עוד שמצאו ראיות שתומכות בטענות שפעילים ועיתונאים שלא תמכו בסיפוח קרים הוטרדו, נפלו קורבן למעצרים אקראיים ואף עונו. הדו"ח התייחס גם לעימותים שאירעו טרם התחלפות השלטון בקייב וקבע כי 121 בני אדם, רובם מפגינים, נהרגו בעימותים בין מפגינים לכוחות הנשיא המודח ויקטור ינוקוביץ'.

 

הלילה שוחח הנשיא ברק אובמה עם מקבילו הרוסי ולדימיר פוטין והפציר בו לבקש מהפעילים הפרו-רוסים לעזוב את הבניינים שעליהם השתלטו במזרח אוקראינה, יותר מ-12 במספר. זו הייתה השיחה הראשונה שערכו השניים זה שבועיים.

 

בהודעת הבית הלבן על השיחה צוין כי הנשיא אובמה הביע דאגה רבה מתמיכתה של מוסקבה בבדלנים החמושים שפועלים לערער את יציבות ממשלת אוקראינה. מנגד, הנשיא פוטין דרש מאובמה למנוע מהממשלה בקייב להשתמש בכוח נגד הפעילים, בעקבות איומיה לפתוח במבצע צבאי.

 

במקביל דווח כי שני פוליטיקאים פרו-רוסים הותקפו על-ידי פעילים אוקראינים בבירה קייב. אחד מהם, המועמד לנשיאות אולג צריוב, הוכה לפנות בוקר על-ידי עשרות פעילים בעת שיצא ממשרדי תחנת טלוויזיה. המפגינים גם זרקו עליו ביצים והטיחו בו עלבונות. קודם לכן, נמסר כי אלמונים ריססו חומר מחטא ירוק על מחוקק אחר בשם מיכאילו דובקין ושפכו עליו קמח. במוסקבה האשימו את קייב בכך שמאפשרים לאחראים לחמוק מדין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
חמוש פרו-רוסי במזרח אוקראינה
צילום: EPA
מומלצים