שתף קטע נבחר

63 מיליון שקל לכיבוי אתר הפסולת רתמים

תושבי אשדוד והסביבה מתלוננים על ריח חריף וצריבה בעיניים בעקבות השריפות הספונטניות באתר הפסולת שנסגר לפני עשור. הממשלה צפויה לאשר את הצעת המשרד להגנת הסביבה לכיבוי, טיפול וניטור במקום. השר פרץ: "החלטה חשובה שתמנע פגיעה מיותרת בחיי אדם"

סוף לצריבות בעיניים ולריחות המסוכנים לתושבי אשדוד והסביבה? הממשלה צפויה לאשר מחר (יום א') את הצעת השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, להקצות 63 מיליון שקלים למיגור הסכנה הנשקפת מאתר הפסולת רתמים שזה חודשים בוער ומשחרר גזים מסוכנים עליהם מתלוננים תושבי הסביבה.

 

עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה :

"תאגידי המים מעמיסים עלויות על הצרכנים"

המפעל שמייצר חשמל ירוק ותורם את הכסף

ח"כים בחיפה: "למה צריך נמל נוסף?"

הדרך לים כחול עוברת בעיר ירוקה

 

סכנה לסביבה. אתר הפסולת רתמים (צילום: המשרד להגנת הסביבה) (צילום: המשרד להגנת הסביבה)
סכנה לסביבה. אתר הפסולת רתמים(צילום: המשרד להגנת הסביבה)

 

"אנחנו לא נתפשר על איכות האוויר של תושבי אשדוד והסביבה", אמר השר פרץ. "בחודשים האחרונים

ניהלנו דיונים קדחתניים עם כל הגורמים הרלוונטיים והבהרנו שאם לא יושקעו עכשיו עשרות מיליוני שקלים בשיקום הר הפסולת המסוכן, אז המחיר רק יעלה למאות מיליונים תוך סיכון התושבים המתגוררים באזור. זוהי החלטה חשובה שתמנע פגיעה מיותרת בחיי אדם".

 

אתר הפסולת פעל משנות ה-60 ועד לשנת 2003. הוטמנה בו פסולת מעורבת (יבשה ורטובה) של תושבי אשדוד ושכנותיה וכן פסולת תעשייתית וכימית. "במהלך חודש נובמבר האחרון", נכתב בהצעתו של פרץ, "התקבלו במוקד המשרד להגנת הסביבה פניות ציבור רבות של תושבי הישובים הסמוכים לרתמים, אודות ריח חריף של עשן וצריבה בעיניים, הנגרמים עקב זיהום אוויר מהאתר".  

 

"חשש שהבעירה תתפשט"

בדיקה במקום איששה כי מדובר בתלונות מוצדקות. המקום הוזנח וכתוצאה מכך התרחשו בעירות ספונטניות המסכנות את הסביבה. לפי ההצעה, "קיים חשש שהבעירה תתפשט ותגיע גם לבריכות השפכים התעשייתיים המצויות בצמוד לאתר ומכילות גם דלקים או למצבורי הפסולת הפסולת המסוכנת שהוטמנו באתר הפסולת והצטברו בקרקע. מכאן שיש צורך בכיבוי מיידי ודחוף באתר רתמים".

 

בצמוד לאתר שוכן אתר לפסולת בניין בשטח של 170 דונם בשם "מטמנת א.א. אשדוד". גם הוא יעבור תהליך כיבוי וטיפול שכן לפי המשרד, בשל סמיכות האתרים טיפול באחד מהם יהיה חסר תועלת ויש חשש כי הבעירה תחזור. לפי ההצעה, רשות מקרקעי ישראל תבצע תוכנית ניטור סדורה אשר תבחן את רמת זיהום האוויר הנפלט מהאתר תוך ביצוע הכיבוי.

 

המשרד להגנת הסביבה פרסם באתר האינטרנט שלו דו"ח הסוקר את מצב הזיהום באתר וקובע כי הוא גורם לזיהום קשה של מי התהום ואף ניתן לראות על פני הקרקע כתם זיהום בן מספר דונמים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערן יופי כהן
השר להגנת הסביבה עמיר פרץ
צילום: ערן יופי כהן
מומלצים