שתף קטע נבחר

הסופר אלי עמיר: "אין ירושלים בלי הדסה"

אנשי רוח התגייסו למען המרכז הרפואי, וחתמו על עצומה שקוראת לממשלה למנוע קריסה. "העיר לא תתקיים. רק לטייקונים עושים תספורת?", שאל עמיר

סופרים, משוררים ואמנים חתמו על עצומה הקוראת לממשלה להתערב במשבר בבית החולים הדסה, שסובל מגרעון מצטבר של 1.3 מיליארד שקל ומגרעון שוטף של 300 מיליון שקל.

 

"הימים בין יום השואה ליום העצמאות מהווים את העת הכי ישראלית בלוח השנה. הישראליות שברוח מגילת העצמאות חרטה על דגלה את הרעות, המסירות, הגשת העזרה לזולת ולקיחת האחריות, בד בבד עם מצוינות אקדמית וכיבוד הרב תרבותיות", נכתב בעצומה.

עובדי הדסה מפגינים מול בית ראש הממשלה בירושלים (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
עובדי הדסה מפגינים מול בית ראש הממשלה בירושלים(צילום: בראל אפרים)
 

"בית החולים האוניברסיטאי הדסה, ספינת הדגל של הרפואה במדינת ישראל, שגריר חוצה גבולות למצוינות קלינית ואקדמית בכל רחבי העולם, מופת לסובלנות, רב לאומיות ורב תרבותיות המתקיימים בו הלכה למעשה, שצוותו המסור שירת את כולנו בימי פיגועי הטרור ובימי שלום, עומד על פי תהום ואין מושיע!". על העצומה חתומים בין היתר נשיא המדינה לשעבר יצחק נבון, המשורר חיים גורי והסופרים א.ב יהושע, אהרון אפלפלד, מאיר שלו, צרויה שלו ורונית מטלון.

 

"זהו בית החולים הטוב ביותר בארץ ואחד מבתי הספר הטובים ביותר לרפואה", מסביר הסופר אלי עמיר מדוע חתם על העצומה. "ירושלים לא תתקיים בלי בית חולים כזה. מגיעים לשם מתרפאים מכל הארץ ומחוץ לארץ. שמו הולך לפניו. זה בית חולים שהושקעו בו מיליארדים על ידי נשות הדסה, ומי צריך להיחלץ לעזור לו כשהוא במשבר? רק לטייקונים עושים תספורת?", תוהה עמיר.

"עושה את הבדיקות בהדסה". עמיר (צילום: נועם מושקוביץ') (צילום: נועם מושקוביץ')
"עושה את הבדיקות בהדסה". עמיר(צילום: נועם מושקוביץ')
 

ספרו האחרון של עמיר, "מה שנשאר", יצא לאור לפני שלוש שנים ומתרחש בהדסה. הספר נכתב לאחר שעמיר טופל בבית החולים, ועוסק במפגש בין חולה לרופא. "בחרתי בבית החולים הזה בכוונה בגלל שמו ומעמדו. אני ירושלמי, אין לי קשר לבתי חולים אחרים בארץ. אדם בגילי שלא נזקק לשירותי בית חולים הוא אדם לא בריא, ואת הבדיקות שלי אני עושה בהדסה", אומר עמיר.

 

אנשי הרוח הפנו את העצומה לראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר יאיר לפיד, שרת הבריאות יעל גרמן, ושר החינוך שי פירון. בכך הם מבקשים מהם להתערב במשבר החמור ולמנוע את קריסת בית החולים ואת בתי הספר לרפואה ולרפואת שיניים.

 

דחיית הצעת הנאמנים = פירוק

השופט דוד מינץ מבית המשפט המחוזי בירושלים אישר לנאמנים להגיש את ההצעה לתוכנית ההבראה ביום רביעי, ולא היום כפי שנדרשו תחילה. לאחר שהתוכנית תוגש, השופט צפוי להורות על כינוס אסיפת נושים שתצביע על התוכנית. מכיוון שעדיין אין הסכמה על התוכנית בין כלל הגורמים המעורבים במשבר, קיים חשש ממשי שזו לא תתקבל על ידי הנושים.

 

דחיית הצעתם של הנאמנים פירושה פירוק בית החולים. בימים האחרונים הגיעו האחיות ועובדי המינהל והמשק שמיוצגים על ידי ההסתדרות להסכמות עם הנהלת הדסה. הרופאים טרם הגיעו להסכם, וגם המשא ומתן בין "נשות הדסה" לבין המדינה עדיין לא הסתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם מושקוביץ'
"עושה את הבדיקות בהדסה". עמיר
צילום: נועם מושקוביץ'
מומלצים