שתף קטע נבחר

מנוחת הקרניבור: סלט עם כף

אחרי כל הבשר וחגיגות הגריל, רפי אהרונוביץ רק רוצה לאכול קליל. ביקור במסעדת דגים מעולה, ארוחת בוקר יפואית וגם מתכון של סלט מלא בדברים טובים שאוכלים בכף

אחרי שכולם אכלו טונות של בשר ואולי שבעו מזה, החלטתי לספר לכם על יום שבת אחד שהוקדש כולו לים, או במילים אחרות - לאוכל שמגיע משם.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

באותה שבת כל מה שרציתי היה לאכול בבוקר חומוס, אבל מצאתי את עצמי אוכל אותו דווקא בשעות הערב (יחד עם עוד הרבה דברים) במסעדת דגים.

 

השבת המדוברת החלה בצורה שגרתית משהו; יחד עם חבורתינו, ובליווי הכלבה החביבה של משפחת ק', צעדנו על הטיילת בתל אביב, בדרך ליפו לאכול חומוס, נהנים ממזג האוויר (שאז עדיין היה בגדר הסביר) ומהרוח קלילה, משוחחים על הא ודא וחושבים על החיים.

 

בעוברינו בנמל יפו ליד מסעדת "רוקח ים", הופתענו לראות אנשים יושבים ואוכלים. לא ידענו שבשעת בוקר מוקדמת שכזו מוגשת שם ארוחת בוקר. תוך מספר שניות החל הראש (כלומר, החך) לעבוד. "מה חומוס?", אמרתי לעצמי (אבל בקול רם), "עדיף לאכול משהו שאפשר גם לשתות לידו".  

 

ובכן, נתחיל מהשוס - סנדוויץ' במילוי דג מטיאס, בצל וחמאה, התברר כאחד הטובים מסוגו. מלבד בקבוק קאווה, שהגיע לפני האוכל, הוא סחב איתו באופן מרשים גם וודקה. החביתה עם האנשובי ותפוח האדמה היתה מעולה, וסחבה אף היא בגבורה משקה נוסף. על השולחן הונחו גם סלט ירקות טרי, לחם טוב וקפה. עוד שיחה, עוד קפה, ים ממול וחברותא, תענוג.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

ד' השמן הציע שנישאר גם לצהריים. כמעט הקשבתי לו, אבל היו כאלה שהטילו וטו. בתור פשרה הזמנו רק קינוח מתפריט הצהריים - מלאבי עם חתיכות לוקום בטעם שושנים מלמעלה. הקומבינציה הזו היתה מעולה ושווה לאמץ אותה.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

בערבו של אותו יום שבת, בעודי שרוע פרקדן על כורסתי, נים ולא נים, מנסה להתאושש מהבוקר - צלצל הטלפון. "רוצה לצאת לאכול?" שאל ר' מעברו השני של הקו. כאן אני חייב לבדוק משהו - למה לא שואלים אותי אף פעם אם אני רוצה לעשות אקזיט ולרוץ לנשיאות, אלא תמיד מה יש לאכול או רוצה לצאת לאכול? "מפוצץ", אמרתי "וקצת שתוי".

 

"מה הבעיה? זה עוד שעתיים ונאכל דגים, זה קל" הקשה ר'. הגברת שמעה דגים וענתה במקומי "בטח, זה בריא". עוד מקלחת ו-2 אספרסו - וזחלתי לתוך האוטו .

 

התיישבנו במסעדת "206 דגים". נתחיל דווקא מהסוף - המלפפונים החצי כבושים, שהיו טובים מאוד. מלצרית תותחית ניווטה אותנו נכון ואפילו הקשיבה לקולות שהגיעו מכיוונו של ר' ("פלאפל, חומוס, פלאפל, חומוס"), והביאה לו למורת רוחי חומוס, שהיה מעולה, ופלאפל מלמטה. כן, מסתבר שאם מבקשים (יפה!), אפשר לקבל תגבור מ-206 הסטקייה, שנמצאת למטה.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

לראשונות הוגשו לשולחן סלט פורל קל ומרענן, ומנה טעימה של קלמארי בסגנון יווני עם גבינת לאבנה, זוקיני, פלפל קלוי וצנוברים, בליווי בירה אחת וצ'ייסר מרענן. ממשיכים עם שיפודי קוקי סאן ז'אק במעטפת פרושוטו, ואיך אפשר בלי עוד בירה ועוד צ'ייסר - שהתמזגו נפלא עם השיפודים. לעיקרית חלקנו דג לוקוס זוגי שנחתך לקוביות, קומח בעדינות, תובל במעט לימון וטוגן למשעי. פשוט מעדן.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

חתמנו את הארוחה בקינוח בצורת פירמידה גדושה בשוקולד בטעם קפה, ובבאווריה קלאסית, כי איך אפשר לאכול את השוקולד בלעדיה? תענוג לאכול ישן וחדש - חומוס ליד סביצ'ה, ופלאפל ליד שיפודי קוקי סן ז'אק מצופים בפרושוטו.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

סלט עם כל טוב

אני ממש לא מבין איך אוכלים סלט קצוץ במזלג, ואם יש דבר שחביב עלי בסלט זה לאכול אותו בצלחת עמוקה עם כף.

 

באחד הערבים החמים החלטתי להכין סלט מעט שונה, והנה הוא לפניכם.

 

גיוון:

מי מבינכם שאינו שומר כשרות, מוזמן להחליף את הבראוזלה ב-150 גרם פרושטו, פרוס לפרוסות בינוניות וחתוך לרצועות דקות. 

 

המרכיבים ל-8 אנשים:

4 גבעולי סלרי עלים, קצוץ דק

5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק מאוד

4 מלפפונים עם הקליפה, קצוצים דק

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות

3 פלפלי שושקה, מטוגנים במעט שמן זית עד לחריכה, מצוננים וקצוצים

כ-10 עגבניות שרי גדולות, חתוכות ל-4

5-6 עלי נענה קצוצים

150 גרם נקניק בראוזלה, פרוס לפרוסות בינוניות וחתוך לרצועות דקות

מלח, פלפל שחור

שמן זית

מעט חומץ שרי

 

להגשה:

טחינה גולמית - לפי הטעם

לימון, שום - לפי הטעם

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומניחים בצד למשך שעה. מערבבים את הטחינה עם מים קרים, לימון, שום ומלח עד לקבלת המרקם הרצוי.
  2. הגשה: יוצקים את הטחינה על צלחת מרק ומורחים אותה מעט בעזרת כף. מניחים לידה 2 כפות מהסלט, מזלפים מעל ובצדדים מעט שמן זית ומגישים. אוכלים עם כף.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

לאתר של רפי אהרונוביץ' , מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי אהרונוביץ'
כל טוב בו. הסלט של מר בשר
צילום: רפי אהרונוביץ'
מומלצים