שתף קטע נבחר

קריאות ברשת: עזרו לעודד ומירב להתחתן

פרויקט "בואי כלה" מציע להמון לעזור במימון חתונתם של זוגות חסרי אמצעים. הזוג הראשון שנבחר לפרויקט השיג עד כה 65% מהיעד. אולי אתם תוכלו לעזור לו להגשים את חלומו

ביום ראשון הקרוב יחול ל"ג בעומר, חג המסמל, בין היתר, את פתיחת עונת החתונות. בעוד זוגות מאורסים ברחבי הארץ פושטים על אולמות החתונה, שמלות כלה מעוצבות ושפים שיפליאו במנות הגורמה שלהם, המצב הכלכלי של עודד ומירב לא מאפשר להם אפילו לערוך טקס צנוע.

 

עוד כתבות בנושא:

חתונה חברתית: 5 דרכים להעניק בחזרה

הכי ישראלית שיש: מדריך לחתונה כחול-לבן

סיר לחץ: למה זוגות תמיד רבים בדרך לחופה?

 

עמותת בית אברהם, הפועלת כבר למעלה מחמישים שנה עבור פרויקטים חברתיים שונים, מסייעת לזוגות במצבים כאלו. בעמותה ניתן למצוא קלסר מלא בזוגות שמבקשים להינשא אך אינם יכולים לממן את האירוע. כך, מבין לא מעט מועמדים, נבחרו עודד ומירב לקחת חלק בפרויקט "בואי כלה" שהוקם תחת הפלטפורמה של headstart - אתר יעודי לגיוס כספים חברתי דרך הרשת עבור מיזמים ופרויקטים בתחילת דרכם.

 

 

חתונה לכולם

פרויקט "בואי כלה" הקים את החתונה כמיזם חברתי לכל דבר, במסגרתו הם מציעים לתורמים להיות שותפים מלאים בחתונה, כאשר הסכומים לתמיכה משתנים: 50 שקלים יזכו את התורם בברכה תחת החופה מהחתן ומהכלה, 100 שקלים יזכו את התורם בקינוח וריקודים, ומי שתורם 200 שקלים מקבל הזמנה להיות שותף מלא בחתונה.

 

יוזמי הפרויקט הציבו סכום נמוך יחסית לגיוס - 15 אלף שקלים, למטרת מימון סעודת המצווה בלבד. לשם ההשוואה, חתונה ממוצעת בישראל עולה היום 120 אלף שקלים ואפילו יותר. את יתר ההוצאות וביניהן: שמלה, מאפרת, צלם, מוזיקה ועוד, תרמו בעלי מקצוע טובי לב.

 

"אנחנו רוצים שהפרויקט יצליח בשביל מירב ועודד, אבל גם כמסר כללי לחברה שהחתונה הזו שייכת לכל עם ישראל", אומר אפרים דוידיאן, מנכ"ל עמותת בית אברהם ומוסיף: "לא סתם קראנו לפרויקט 'החתונה החברתית' - אנחנו מאמינים שכל זוג שרוצה לחגוג, גם אם הוא לא יכול לעשות זאת בכוחות עצמו, יוכל להצליח בעזרת הציבור. זו זכות שלנו כציבור להיות שותפים לרגע כל כך גדול ומרגש בחיים".

 

עד כה קיבל הפרויקט הדים רבים חיובים, ורבים התגייסו כדי להיות שותפים בחתונה החברתית הזאת. הפרויקט זכה כבר למעלה  מ-28 אלף לייקים, 1,600 שיתופים בפייסבוק וגייס כבר למעלה מ-9,500 שקלים. אך למרות הרעש שעשה ברשת, השיג המיזם רק 65% מהיעד שלו, כאשר בעוד שלושה ימים בדיוק יסתיים פרק הזמן שהוקצב לגיוס.

 

על פי החוקים של headstart, מיזם שלא יצליח לעמוד בסכום שהציב לגיוס יאבד את כל התומכים והכסף לא ייגבה. בעמותת בית אברהם מאמינים ומקווים שבמהלך סוף השבוע הקרוב יצליחו לגייס את חמישים התורמים הנדרשים כדי להצליח במשימה.

 

לכולם מגיע לממש את אהבתם ולהתחתן (צילום: סי די בנק) (צילום: סי די בנק)
לכולם מגיע לממש את אהבתם ולהתחתן(צילום: סי די בנק)

 

עודד ומירב לא לבד

עודד ומירב אינם היחידים שזקוקים לעזרה ציבורית. השניים נבחרו מתוך רשימה ארוכה של חתנים וכלות שממתינים לסיוע, ביניהם יתומים, נכים וחסרי אמצעים שכל רצונם הוא לחגוג את היום המאושר בחייהם באופן מכובד עם קהל מוזמנים ושמחה אמיתית. "מנהל בית אברהם הראה לי קלסר עצום ובו עשרות בקשות של זוגות הזקוקים לתמיכה כלכלית. מתוכם בחרנו את הזוג הזקוק ביותר בשל המורכבות הכלכלית שבה הוא מצוי.

 

 

"באופן כללי, אני פחות אוהבת שמבקשים ממני צדקה ויותר אוהבת שמבקשים ממני להיות שותפה אמיתית לפרויקטים. כך נולד הרעיון לנסות להקים את החתונה החברתית הראשונה באמצעות פרויקט מימון המונים. לדעתי זה הפרויקט הראשון בעולם שמגייס כך כסף עבור חתן וכלה", מספרת דינה אברמסון המעורבת גם היא בפרויקט.

 

אם הפרויקט יצליח והחתונה הצנועה אכן תצא לדרכה, היא תוכיח גם שאין צורך בחתונות בעלות תקציב מנופח כדי לשמוח באמת. צריך רק כמה אנשים טובי לב שנותנים מעצמם וזוג אחד שרוצה כל כך להקים בית נאמן בישראל.

 

אם ברצונכם לתרום לעודד ומירב, כנסו לכאן ושיהיה להם בהצלחה.

 

לכל הכתבות בנושאי חתונות ויחסים - עשו לייק לפייסבוק של ערוץ יחסים.  

 

ל"ערה?" – דף הפייסבוק של עדי רם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
לא צריך יותר מטקס צנוע כדי לחגוג אהבה
צילום: סי די בנק
חתונות
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים