שתף קטע נבחר

דיווח בלגי: עצור ראשון על רקע הירי בבריסל

רשת חדשות מקומית מדווחת כי המשטרה עצרה אדם, שזהותו אינה ידועה, על רקע אירוע הירי בשבת שבו נרצחו ארבעה בני אדם, בהם בני הזוג ריוה מישראל. בהלווייתם אמר שגריר בלגיה: "לא נוותר עד שהרוצח ייתפס"

רשת החדשות הבלגית VTM NEWS דיווחה הערב (יום ג') כי משטרת בלגיה עצרה אדם בחשד שהיה מעורב באירוע הירי במוזיאון היהודי בבריסל, שבו נרצחו בשבת ארבעה בני אדם, בהם בני הזוג הישראלים עמנואל ומירה ריוה מתל-אביב.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

עדיין לא ברור מה החשד לגבי העצור, ואם מדובר באותו אדם שנראה בצילומי האבטחה נכנס למוזיאון, יורה בקורבנות בקור רוח - ואחר כך יוצא משם במהירות. לפי דיווחים, התובע הפדרלי בבלגיה אמר כי אכן יש חשוד שנעצר בחשד למעורבות בטרור, אולם על רקע מקרה אחר, ונבדק קשר אפשרי שלו לאירוע.

 

בני הזוג מירה (54) ועמנואל (53) ריוה מתל אביב הותירו אחריהם שתי בנות, נערות בנות 15 ו-16. משרד המשפטים הבלגי מסר שלשום כי מניתוח של תמונות רבות שנאספו ממצלמות האבטחה ניתן ללמוד בינתיים כי מדובר באדם שפעל ככל הנראה לבדו.

היורה בפעולה בשבת ()
היורה בפעולה בשבת

העברת ארונותיהם של בני הזוג ריוה לארץ (צילום: מארק ניימן/לע''מ) (צילום: מארק ניימן/לע''מ)
העברת ארונותיהם של בני הזוג ריוה לארץ(צילום: מארק ניימן/לע''מ)

ביום ראשון פרסמה המשטרה המקומית את התיעוד של המחבל ממצלמות האבטחה. בתמונות הוא נראה עם כובע מצחייה, סוחב שני תיקים. באחת התמונות הוא מחזיק בידו רובה מסוג קלצ'ינקוב בכניסה למוזיאון. בנוסף לבני הזוג הישראלים נהרגו במוזיאון מתנדבת צרפתייה ואזרח בלגי שנפצע ומת מאוחר יותר בבית החולים.

 

כלי תקשורת בבלגיה דיווחו גם כי ייתכן שהיורה נשא על זרועו מצלמת גו-פרו ואיתה תיעד את האירוע. ככל הנראה הוא החנה את רכבו מחוץ למוזיאון באזור סלבון בבריסל, שבו נמצאים סוחרי עתיקות, בתי קפה ומוזיאונים. הוא נכנס למוזיאון וירה בבני הזוג במבואה. משם הוא התקדם לקבלה וירה במתנדבת. בשבת עיכבה המשטרה לחקירה חשוד במעורבות בפיגוע אך הוא שוחרר וכעת נחשב לעד ראייה לפיגוע.

 

בינתיים הולנד הודיעה היום כי פרסה שוטרים רבים יותר באתרים יהודיים, כולל מרכזי תרבות, בתי ספר ובתי כנסת, על רקע אירוע הירי בבריסל. גם בצרפת הוגברה הכוננות סביב אתרים יהודיים.

 

שגריר בלגיה בלוויית בני הזוג: לא נוותר

מאות בני משפחה וחברים הגיעו אחר הצהריים לבית העלמין בקריית שאול בתל אביב, שם התקיימה הלווייתם של בני הזוג מירה ועמנואל ריוה, שנרצחו בסוף השבוע במוזיאון היהודי בבריסל. בבית העלמין ספדה הבת איילת ריוה להוריה: "יש לי עוד כל כך הרבה דברים להראות לכם. איך אני מסיימת בית ספר, מתגייסת ומשתחררת, מתקבלת לעבודה ומקימה משפחה. הופכת מנערה לאישה. קשה לשכוח את החיוך שלך אבא, ואת הצחוק המתגלגל שלך אימא. אני אתגעגע לקסם של המילים שלכם".

לוויית בני הזוג ריוה, אחר הצהריים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לוויית בני הזוג ריוה, אחר הצהריים(צילום: ירון ברנר)

השר אהרונוביץ' בקריית שאול (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השר אהרונוביץ' בקריית שאול(צילום: ירון ברנר)

גם הבת שירה נשאה דברים בהלווייתם של הוריה: "אימא ואבא, אני עדיין לא מאמינה שהדבר הנורא הזה קרה לכם. זה לא הגיע לכם בשום אופן. שניכם ביחד ולחוד, השלמתם אחד את השני והייתם מיוחדים במינם. אימא, היית אדם נפלא ואוהב. אימא שכל בת רק יכולה לבקש. אבא, היית אדם חכם ואוהב, שתמך בי גם בזמנים הקשים. רק לאחרונה דיברתי איתכם על הגיוס לצבא ועל זה שאני רוצה ללכת ללמוד נהיגה. קשה לי להאמין שלא תראו אותי עושה את זה. בלעדיכם זה נראה לי בלתי אפשרי. אמשיך להתגעגע אליכם כל ימי חיי".

 

בתפקידו האחרון עבד עמנואל במשרד לביטחון פנים. השר יצחק אהרונוביץ', שייצג את הממשלה בלוויה, ספד לבני הזוג: "האובדן הוא תוצאה של פיגוע מתועב ומזעזע בבריסל. זהו פיגוע שנאה. מירה ועמנואל נורו למוות על ידי רוצח נפשע. הם יצאו לחגוג את יום נישואיהם ה-18 ושבו אלינו בארונות. ניתן לקרוא להם מלח הארץ. ערכיים, צנועים, שעבדו שנים רבות בשירות המדינה ועסקו בתחומים מגוונים ורבי עניין הכוללים תפקידים מאתגרים ומורכבים".

 

הוא פנה לבנותיהם של בני הזוג ואמר: "נעשה כל שניתן כדי לסייע לכן. כל העם בישראל והממשלה משתתפים בצערכם. הפיגוע הוא תולדה של שנאה ואנטישמיות, תוצאה של הסתה בלתי פוסקת באירופה, שרווחת וגואה ואינה מטופלת ברצינות הראויה".

 

בבית העלמין נכח גם שגריר בלגיה בישראל, ז'אן קורנה דלזיוס, שאמר שהעם הבלגי וממשלתו משתתפים בצער המשפחה. הוא הבטיח: "הרשויות לא יוותרו עד אשר ייתפס הרוצח. אנו נפעל נגד גזענות נגד הקהילה היהודית ללא פשרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילומי האבטחה במוזיאון היהודי בבריסל
מומלצים