שתף קטע נבחר

נתניהו: ירושלים לעולם לא תחולק עוד

בנאום לרגל יום ירושלים ה-47, הדגיש ראש הממשלה כי הבירה היא "אם כל הערים בישראל מאז ומתמיד". הרצוג: "ירושלים הפכה לחבית נפץ מדינית"

"לפני 47 שנים אוחדה ירושלים והיא לעולם לא תחולק עוד", כך הצהיר היום (ד') ראש הממשלה בנימין נתניהו. במהלך ישיבת מליאה חגיגית לציון יום ירושלים, שיבח נתניהו את הגיוון החברתי בבירה והדגיש כי היא "אם כל הערים בישראל מאז ומתמיד".

 

ראש הממשלה שיחזר את ילדותו בעיר והוסיף כי "אנחנו זוכרים אותה בחן נעורים אבל צריך גם לזכור - זו הייתה בירה תחת אש וגם בירה ללא מוצא, עם אופק צר. והנה, יום אחד כל זה השתנה. ב-1967 החומות נפלו וזרמנו בזרם אנושי אדיר לרחבת הכותל".

 

יו"ר האופוזיציה, ח"כ יצחק הרצוג (העבודה) ביקר את מדיניות הממשלה ביחס לבירה ואמר כי זו "הביאה לכך שהעולם עושה דין שווה בין שכונות יהודיות בירושלים לאחרונת ההתנחלויות". לדבריו, "ההתעלמות מהמצב העדין שנוצר עלולה להביא אותנו חלילה לפגיעה בשלמותה של העיר. מעיר שצריכה הייתה להיות סמל לרב-תרבותיות ודיאלוג בין-דתי הפכה ירושלים לחבית נפץ מדינית ופוליטית".

 

יום ירושלים ה-47 - מאז אוחדה העיר תחת ריבונות ישראלית במלחמת ששת הימים - מצוין בצל מאבק מדיני על הגדרתה כבירת ישראל ומאבק אזרחי על אופיה החברתי. מאז 1967 גדלה אוכלוסייתה הרשמית של ירושלים פי שלושה: על פי המכון לחקר ירושלים, שערך עיבוד לסקר החברתי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ב-2012 התגוררו בה 815,300 תושבים, מתוכם 63% יהודים. 19.4% הוגדרו חילונים, 20.1%

דתיים, 31.2% חרדים, והשאר על הסקאלה המסורתית.

 

ירושלים עדיין סובלת מהגירה שלילית. ב-2012 עזבו את העיר 19,200 תושבים ועברו אליה 10,450 תושבים חדשים בלבד. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה היה זה הפער השלילי הגבוה ביותר זה 20 שנה.

 

מוקדם יותר היום, נסגר הר הבית למבקרים בעקבות התפרעויות של פלסטינים רעולי פנים שיידו אבנים לעבר שוטרים ואזרחים והתבצרו במסגד אל-אקצא. שוטר אחד נפצע קל מפגיעת אבן שנזרקה לעברו. כוחות משטרה פרצו למתחם.

 

נתניהו נשא דברים קודם לכן גם בטקס האזכרה הממלכתי בהר הרצל לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל. "חלקים בתוככם עדיין מתמודדים עם חבלי הקליטה בארץ. ככל שיעברו השנים, ייעלמו התופעות הפסולות והמגונות של האפליה. ניאבק בהן יחד ונמגר אותן. לא יישאר מהן זכר", הבטיח. הוא התחייב כי המדינה תדאג לרווחתם ולקידומם של עולי אתיופיה בכל התחומים, ותעניק להם שוויון זכויות והזדמנויות לשלב את ילדי העדה במערכת החינוך יחד עם כל האוכלוסייה.

 

בהכנת הידיעה השתתף קובי נחשוני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים